Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chtěli se zbavit brýlí, teď vidí ještě hůře!

Jana (62) a Ladislav (67) Bóldisovi z Dlouhé Vsi u Sušice chtěli vidět bez brýlí, proto šli na operaci s očima. Ta je měla vady zraku zbavit. Místo toho vidí hůře než před zákrokem.
Jana (62) a Ladislav (67) Bóldisovi z Dlouhé Vsi u Sušice chtěli vidět bez brýlí, proto šli na operaci s očima. Ta je měla vady zraku zbavit. Místo toho vidí hůře než před zákrokem.  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: Zbyněk Schnapka - 
11. března 2010
06:28

Rozzlobených pacientů, kteří podstoupili zákrok na oční klinice v Plané na Tachovsku, je více. Blesk v pondělí upozornil na případ Evy Weinertové (32) z Klášterce nad Ohří. Na levém oku měla jednu dioptrii, po operaci pět.

Teď se ozývají další. Jana (62) a Ladislav (67) Bóldisovi z Dlouhé Vsi u Sušice chtěli vidět bez brýlí. Po operaci ale oba vidí hůře než před ní!

„Oba jsme si nechali operovat jedno oko, lékař nám to tak doporučil,“ svěřila se Jana Bóldisová. „Předtím jsem měla 2,5 dioptrie, teď 3,5. Manžel měl jednu dioptrii, teď má oko o 1,5 dioptrie horší. Oči nás navíc pálí, více slzejí a rychleji se unaví,“ postěžovala si.

„Slibovali nám, že pět let nebudeme muset nosit brýle. Prý jedno píchnutí a jedna dioptrie je pryč. Teď se bez brýlí neobejdu,“ smutně vzpomíná Bóldisová. „Takových jako my tam byla plná čekárna. Sestřička nám dala kapky do očí a pak jsme dostali podepsat souhlas s operací. Vůbec jsem neviděla na to, co podepisuji,“ řekla.

Když manželé zjistili, že se zákrok nevyvedl, jak si představovali, kontaktovali vedoucího lékaře Střediska oční mikrochirurgie v Plané Martina Kacerovského. „Slíbil nám reoperaci, tu jsme si ale rozmysleli. Tak slíbil, že vrátí peníze, každému deset tisíc. Už se nám ale neozval a peníze jsme také neviděli,“ dodala smutně pacientka.

Zaměstnanci kliniky včera Blesku sdělili, že Kacerovský je v zahraničí a bude se moci vyjádřit v pondělí.

karasova ( 4. dubna 2010 10:19 )

Snažím se marně najít někoho, kdo by mi pomohl nevím vůbec co mám dál dělat protože do Lexumu šla moje teta Eva které je dnes 56let a začíná se jí zrak opět vracet k horšímu. Měla od doktora předepsáno operaci šedého zákalu doktoři jí to schvalovali že prý bude mít po pár měsících klid a nebude muset mít strach jet třeba na delší dobu autem. Stalo se to ale co asi nikdo z pánů doktorů nečekal zrak se zhoršil a podle posledních výsledků udělali někde operatéři chybu. Jenže na druhý zákrok už prý to nedoporučujou aby prý nakonec ještě neoslepla, tak fakt vám pěkně děkujeme v Lexumu. Radši tam nechoďte pokud nechcete přijít o zrak.

agentkaa ( 2. dubna 2010 13:53 )

Je to opravdu zákrok v životě, o kterém jsem dlouho dobu přemýšlel, zda nato mám jít. Z počátku se mi to zdálo dost velká investice do jednoho oka, kdyý jsem si to všechno spočital, tak mi vyšlo, že by bylo vhodnější koupit si čočky, ty přece jsou taky na stálo nebo snad ne ptal jsem se tenktrat meho očaře. Můj zdravotní stav nebyl zas tak hrozný abych musel jít na operaci. Dlouho jsem to odkládal, ale nakonec jsem se odhodlal a vydal se na cestu na oční kliniku za doktorem Havránkem, četl jsem o jeho profesních kvalitách a zkušenostech s operacemi očí, řekl mi, že operace provede za pár minut a už prý nebudu muset nosit nikdy brýle. Nedalo mi to, šel na operaci a brýle ty už nepotřebuji přes rok od mé operace.

agentkaa ( 2. dubna 2010 13:53 )

Každej zákrok je prej bezbolestnej, doktoři toho nakecají!!! Pak to tak dopadá, že jsou problémy po operaci a vám nezbejvá než si nato zvyknout, jako moje teta. Šla do Lexumu na oči a musí teď nosit nejen brýle ale chodit na pravidelné kontroly laserem jí poškodili oční stěnu. A ted baby radte.Nikdo užjí nepomůže zrak má horší a horší. má problémy i v práci. slavná klinika se může jít...víte co myslím

zdenda43let ( 27. března 2010 10:08 )

Když jsem se vůbec poprvé dozvěděl, že mě čeká operace, moc jsem tomu nevěřil, že bych já s mým stavem mohl něco udělat, ale primář kliniky mi řekl, že dnes je opravdu možné přijiít na oční kliniku s jakýmkoliv problémem. Můj případ hovoří za všechny měl jsem 12 dioptrie celý zbytek svého života jsem procházel reakcemi okolí někdy dokonce až urážejícímí. Hele on má brýle, jak moucha cece. Nedalo mi to a šel jsem na kliniku tam sem se dozvěděl, že operace laserem je v mém případě naprosto vhodná, tak jsem se přihlásil a za týden nato operaci podstoupil. Primář komunikativní pán ke mě přistupoval opravdu s přístupem, který jsem vůbec nečekal, po celou dobu mi říkal co provádí s mýma očima neuplynulo ani snad deset minut a já měl po operaci. Bylo pro mě také plus že mi s placením zákroku pomohla pojištovna a to mám vojenskou pojištovnu. Nezapomenutelný zážitek to byl pro mě na klinice oční Horní Počernice. Dyt se podívejte a přesvěčte se na natu, že je to super klinika. Já mám vlastní zkušenost a můžu jen doporučit.

sumasumarum ( 26. března 2010 10:11 )

Hned druhý den po operaci laserem ano je to tak. Opravdu jen pár minut Vas trápí na operačním sále v křesle ale po pár minutách už je po operaci a je to. Je mi líto tady těch lidí co mají následky amožná už se toho nezbaví ale já jsem byla na opraci v horních Počernicích tam nahoře na Praze9 a jsem s jejími službami spokojená bez chyby. dokonce bych řekla, že to co odvádí a jak se starají o paciety se nevidí ani v normální nemocnici. Tak si tam zajděte.

Zobrazit celou diskusi