Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chatovali jste s Pavlou Špadrnovou

Pavla Špadrnová
Pavla Špadrnová  (Autor: Valenta Vít)
Autor: jos, gam, lac - 
26. února 2010
12:27

CHAT: Pavla Špadrnová (38) z Bíliny bojuje po bandáži žaludku o holý život. Hubne, brečí a umírá. Nikdo jí neumí pomoci. Dneska byla hostem našeho chatu na Blesk.cz. Odpovídala na vaše dotazy a děkovala za vaši podporu v těžkých chvílích jejího života.

Dobrý den,Pavlo,věřím,že se najde někdo,kdo budě chtít pomoci,moc vám to přeji.Prosím Vás,proč by mělo dojít k amputaci nohou? (Věra) 
To nechápu ani já a věřte mi, že to oddaluji jak to jen půjde, medicína jde pořád kupředu a snad se najde způsob léčby, kdy mi konečně lékaři sdělí: máme pro vás dobrou zprávu, nohy vám zachráníme. Děkuji všem čtenářům Blesku.cz a slibuji, že v dalších diskuzích budu odpovídat až se dám trošičku psychicky dohormady. Děkuji za vaše dotazy a nezlobím se ani za ty názory, co nebyly zrovna milé a příjemné. Ještě jednou všem moc a moc děkuji!!!
Dobrý den, opravdu neexistuje léčba, která by Vás zase vrátila do života? Co nová operace. Přeji Vám strašně moc a moc štěstí (Pavla) 
Po tolika operacích už mám opravdu strach z nové operace a věřte mi, že už pohé slovo nemocnice mi nahání husí kůži.
Dobrý den, můžete prosím stručně napsat v čem je Váš problém, když se všude píše, že bandáž žaludku lze kdykoliv uvést bez následků do původního stavu? Děkuji za odpověď. (Lída) 
prosím pokud mohu všem doporučit, moc si rozmyslete operaci bandáže žaludku, Opravdu to není pouhá banalita, nechte se infrmovat lékaři, o co vůbec jde.
Je mi to opravdu moc líto, držím palce ať na to lékaři přijdou a pomohou Vám. Hodně štěstí přeji (Lucie ) 
Věřím tomu, že opravdu přijde den, kde i má naděje na uzdravení přijde. Je spousta nemocných, kteří jsou na tom ještě hůře než já a také to nevzdávají. Věřte mi, že i oni potřebují držet palce a podporu od lidí a nejen to, aby se od nich lidé odvraceli a ukazovali si na ně prstem: "Podívej, to je ta nebo to je ten..." nikdo si neumí představit jak se takový člověk cítí. Ale přísahám, že jim nepřeju nic zlého. Děkuji za vaši podporu!
Byla jste po zhubnutí na operaci kyčle? (Pavlína) 
Operaci mi odmítli, neboť mi bylo sděleno, opět cituji: "za málo peněz, hodně muziky" a bohužel nejsme movitá rodina, takže si nemohu dovolit zaplatit taxu, kterou lékaři požadují za to, že mě vůbec zařadí do pořadníku. Stále to jen oddalují a proto se můj stav takto zhoršil, že se dnes již oprvadu nedá nic dělat.
Dobrý den vy máte dětí že ano?tak jím přeju aby nebyli moc smutný a aby jste se uzdravila děkuju za odpověd (nikola vasakova) 
Já se jentak nevzdám. Vím, že mě potřebuje manžel i děti a budu bojovat ze všech sil za sebe i za ostatní!
Paní Pavlo, nezvdávejte se, moc Vám držím palce.Máte lidi kolem, kteří Vám drží palce. (Hana) 
Moc Vám děkuji!!! Takových povzbuzení bych potřebovala co nejvíce.
Proč jste nepřiznala svou zavislost na morfinu (Renata) 
Ve všech lékařských zprávách, i v prvních příspěvcích do novin, jsem se o morfinu zmiňovala. Morfin je lék a já ho také jako lék užívám a jistě jsou vám na toto schopni odpovědět i jiní pacienti, kteří mají stejné bolesti nebo ještě větší než-li já. A věřte, že jich je opravdu hodně. Věřte, že se jedná o lék, ale bohužel u nás stále žijeme v socialistickém režimu a na Západě se morfinem léčí běžně.
Držím vám palce :-) (Alena) 
Strašně moc vám děkuji!
Dobrý den chtěla jsem vám popřát aby jste umírala bezbolestně a netrpěla.děkuju za odepsání (nikola vasakova) 
Až budu umírat, vzpomenu si na vaše slova! Já se jentak nevzdám!!!
Paní Pavlo,jsem naprostý laik, a proto nechápu, že Vám není pomoci.Proč lékaři znovu neodstraní bandáž žaludku, jako to udělali poprvé? Pak byste přeci mohla zase normálně jíst.Držím palečky, Vy to zvládnete a musí Vám přeci lékaři pomoct!!! (Yvetta) 
Na tuto otázku jsem již odpověděla.
nehrá tu vo vašom prípade rolu psychika? Máte dobrého manžela a to je veľká opora. Držím palce, aby ste sa z toho dostali.V Čechách sú aj vynikajúci lekári a odborníci ,určite Vám pomôžu ale aj Vy musíte veľmi chcieť a nepoddávať sa.želám všetko najlepšie.skoré uzdravenie. (eva) 
Psychika u mě hraje velkou roli, neboť už mám hrůzu i z minimálního zákroku u lékaře. Rodina je mi velkou oporou.
Dobrý den, proč jste šla podruhé na bandáž žaludku? Myslím, že jednou to mělo stačit. Zajímalo by mě, kdo Vám doporučil druhou operaci žaludku?  (Vrč) 
Opět ortoped po druhém těhotenství, což jsem nabrala opět váhu těch 127 kg a odnášely to nohy, ale neměla jsem takové bolesti jako mám nyní.
Ahoj Pavlí, tak jsem z té medializace tvého případu docela v šoku..Doufám, že to nakonec dobře dopadne. Jen jsem se Tě chtěla zeptat - žádný z lékařů, co Tě ošetřují nepovažoval za hrozivé jak ohromnou a dlouhodobou spotřebu morfia máš? Jinak pozdravuj Honzu (Jana S.) 
Tutu otázku už jsem zodpověděla. Jiná alternativa léčby není.
Mám dotaz, proč nyní nejde bandáž žaludku vrátit zpět? Když všude píši, že je to možné.Takže jak je běžné, že to lékaři doporučuji je tento zákrok velice nebezpečný.Dlouho jsem bojovala zda jít na tento zákrok, ale nyní mám jasno díky Vám paní Pavlo,přeji zázrak, aby bylo návratu zpět a našla se léčící varianta. dík Naďa (Naďa Barvířová) 
Bohužel, kroužek (zaškrcení žaludku) mi srostl, takže mi byl odebrán žaludek tzv. tubulizací
Paní Pavlo,jsem 23letej mladej kluk,ale Váš příběh mě nenechal klidným. Každý den sleduji na internetu články o Vás.kdybych byl bohatý a byla jakákoli možnost Vám pomoci,neváhal bych,ale jelikož nejsem,mohu Vám bohužel jen popřát z celého srdce hodně zdraví a hlavně hodně sil!Myslím na Vás a držím palce (Michal) 
Moc Vám děkuji a už jen Vaše podpora mi dodává mnoho sil! Budu se snažit být s Vámi dále v kontaktu a snad se i setkáme.
Prosím byla Vám odstraněna bandáž žaludku a provedena revize trávícího ústrojí. Držím Vám palce. Děkuji. (Robert.) 
Ano, od několika lékařů a verdikt zněl: "operace byla provedena špatně".
Je to velmi smutné co se Vám stalo ale nechápu jednu věc. Podvázání žaludku je vcelku banální operace( pro jinak zdravého člověka) takže pro chirurga to přece nemůže být problém, napravit co se zkazilo. Uvolněním uzávěry by se měl žaludek zase nastartovat i když to někdy déle trvá.Otázka zní, proč doktoři nejsou schopni toto napravit? nechci si sám odpovídat ale dle Vašeho stavu asi usoudili, že by Váš oslabený organismus reoperaci asi nevydržel a nebo nechtějí jít do rizika. Jakou odpověď Vám vlastně dali? děkuji a přeji Vám aby jste se uzdravila (Mario) 
Doktoři nastavují pouze ruce a bohužel mám i manžela, který je těžce postižený a přesto chodí do práce, na brigádu, aby mi vůbec peníze stačily na léky, které si plně hradím. A přesto existujé lékaři, kteří natahují ruce a když jim dáte (samozřejmě na peníze jsme naučili lékaře, my všichni, s vidinou zázraku uzdravení) a teď když jim dáte třeba 500 korun, odstrčí to od vás jako prašivou věc a slova jsou: "drobné neberu"! S našim příjmem jsme sotva schopni zaplatit léky a školu dětem. Takže mě samotnou mrzí, že v současné době nemohu manželovi pomoci s výdělkem, protože můj důchod činí v dnešní době 6500,-. K tomu všemu ještě vydržet ten nápor, to by nezvládl snad nikdo. Jesli víte radu, jak is poradit s oslabeným imunitním systémem, ráda vás budu kontaktovat.
Dobrý den, mohla bych se zeptat kolik a jaké operace žaludku jste prodělala a kdo Vás operoval? Pokud vím, tak je bandáž žaludku nejšetrnější z bariatrických operací a je plně vratný, proto mi není jasné, že máte tolik problémů. Děkuji za odpověď. (Zapletalka) 
Prodělal jsem celkem 17 operací, což se netáká pouze bandáže. O tom že bandáž je vratná vím, pokud se ovšem udělá tak jak má. V dnešní době už existují opravdu šetrnější metody nežli byly dostupné v té době, když jsem operaci podstoupila já.
Jsem také po bandáži žaludku a žádné problémy nemám. Nemůžu proto pochopit co se Vám vlastně stalo, že máte tyto zdravotní komplikace. Upřímně s Vámi soucítím a chápu důvod proč jste zákrok podstoupila. Přeji Vám hodně štěstí, aby našli způsob jak Vám pomoci.  (Bohouš) 
V kterém roce jste prosím na bandáži žaludku byl? A u jakého lékaře? Zřejmě jste měl velké štěstí! Ale opět, kdo se pro tuto operaci rozhodnul, moc vás prosím, lidičky nehloupněte.
Pani Pavla, ja Vám len chcem popriať veľa sily, od začiatku sledujem Váš príbeh a je mi veľmi ľúto ako trpíte, prajem Vám, aby ste nikdy nestratili nádej a aby Vám Boh dal sily, držím Vám moc palce.... (Lenka zo Slovenska) 
Děkuji mnohokrát, snad se ta dobrota vrátí i vám.
Dobrý den paní Pavlo,přeji vám ať dnešní diskuzi zvládnete,asi bude krutá,já bych se do ní nepouštěla.moje otázka..PROČ V SOUČASNÉ DOBĚ,BEZ OHLEDU NA TO JAKÝM ZPŮSOBEM JSTE SE DOSTALA DO TÉTO SITUACE -NÉJSTE V NEMOCNICI NA UMĚLÉ VÝŽIVĚ.??? (anelam) 
Na umělé výživě v současné době jsem a hospitalizována budu pokud nepřiberu aspoň do konce měsíce dvě kila, což se snažím a navíc jsem to slíbila svému panu doktorovi, kterého si nesmírně vážím a také sestřičce Hance, která je se mnou v kontaktu. Touto cestou je moc pozdravuji a opravdu se ozvu.
Dobrý den Prosím napište mi na adresu boubi.b@seznam.cz moc ráda bych pomohla budte moc statečná (Vaše jméno) 
Adresu si píši, ráda se ozvu.
Hubený neznamená šťastný - to už teď sama víte. Váš příběh ať je varováním všem módou poblázněných lidí. Podívejte se na modelky - jsou kost a kůže. Každý jen řeší kolik váží, kolik zhubl. Kdy už dostane svět rozum! U lékaře slyšíte - bolí vás zuby - zhubněte, bolí vás ucho - uhubněte - lámají se vám vlasy - zhubněte - máte ploché nohy - zhubněte atd. Už blbnou i chlapi a malé děti. Jsem "krev a mlíko" - ˇa jsem šťastná.Uzdravte se - to vám ze srdce přeju. Blanka (Blanka Huttnerová) 
Prá vě proto sem se nechala uveřejnit v televizi tak jak vypadám nyní. Chtěla jsem tím varovat všechny rodiče, aby dávali pozor na své děti, protože hubnutí je módou i chlapců. Prosím ohlídejte si je, neboť na webu se dočtou:"čím hubenější, tím větší šance stát se modelkou." Mluvím z vlastní zkušenosti, neboť do této fáze se nám dostala starší dcera a horko těžko jsme ji dostávali z toho, aby nedopadla jako anorektička. Opravdu, když je holka "krev a mlíko", myslím si, že i muži jsou rádi, nežli když doma mají takové tintítko, které neudrží ani kastrol, viz. můj případ.
Nemám dotaz. Jen chci říct, nebo vzkázat paní Pavle zda-li užívá med, včelí pyl zároveň s medem. Nebo Aloe Vera gel. Od bolesti žaludku je dobrý olivový olej, ale pravý panenský (ne jiný). Hodně povídání o těchto produktech se dá najít na internetu. Držím palce a přeji štěstíčko a zdravíčko.  (Naďa) 
Bohužel vím, že včelí med je velice zdravý, ale opět na něj trpím alergií. Ale aspoň ho podívám manželovi a dětem. Mohu vřele doporučit.
pani Pavlo,jak se divate na aktivitu vasi sestry na diskuzi pod nickem Bonbon.Dokonce vase sestra priznala,ze jste zavisla na morfiu,ze by jste mela podstoupit odvykaci kuru,ale ze se tezko s vami da o tomto komunikovat.Vite o tom,ze i vas revers,opakovany,z lekarske pece,ma vliv na soudni rizeni?Pokud jste podepisovala reversy,nemate narok na zadnou nahradu.Jinak Vam preji hodne sily,kterou budete potrebovat (anasyi) 
Pokud se jedná o odvykací kůru, k této otázce jsem se již vyjádřila. A co se týče reversu, chtěla bych vidět vás, jak byste reagoval/a, kdybyste půl života prožil po nemocnicích. Proto chodím i k psychologovi, neboť trpím syndromem bílého pláště, jestli vůbec víte co to znamená. IQ testy jsem absolvovala také, opět vám můžu poslat kopii, a je nadprůměrné.
Proč jste šla na operaci žaludku, proč jste radši nehubla normálně, proč jste nedržela dietu? Není normální jak se někteří lidé přežírají jako prasátka a eště tvrdí, že nejí. Vždyť ste musela vědět, že ta operace je riskantní a vy jste jí dvakrát podstoupila. To jste přece před operací musela podepsat nějaké ty papíry kde je vysloveně napsáno, že ta operace je riskantní. Je mi Vás líto, ale na druhou stranu za blbost se platí. (Martina) 
Pokud bych byla zdravá a věřte mi, šlo by to jinou cestou a věděla bych do čeho jdu, tu pitomost bych už v životě neudělala. Proto chci vyrovat lidi. Prosím, opravdu nezáleží na tom, jestli je žena štíhlá jako modelka, a nebo má pár kilo navíc, hlavně že je šťastná. Prošla jsem v sedmnácti operaci a z toho se podařila pouze jedna banální. Myslím si, že když už píšete "za blbost se platí", tak byste hlavou měla myslet hlavně vy.
Prosím, těch 10 let na morfiu je překlep nebo fakt? Jsem myslel, že se to dává max pár měsíců. (před koncem) Děkuji. (Vlk) 
Deset let to opravdu není, ale nebudu si ani vymýšlet, minimálně dva roky to budou určitě, protože se mi bolesti opravdu zhoršují. Nepřála bych vám ani omylem, byť jen deset minut, projít tím čím já.
Milá paní Pavlo, nevím, co tím vším sledujete... bandáž žaludku nemá podle mne s vaším zoufalým stavem nic společného, hlavní příčina vašich potíží je podle mne vaše závislost na morfiu!! za těch 10 let, co ho berete, se z vás stala feťačka!! Máte všechny příznaky závislačky - drastické hubnutí, neschopnost přijímat potravu!!Pokud nebudete řešit TENTO problém, tak si váš manžel, vaše děti, vaše sestra a všichni příbuzní můžou pomalu kupovat černý hadry na pohřeb!! Jen vy to nechcete vidět, asi vám na nikom, než na vás samotné nezáleží!! Pláčem ani naříkáním nic nezlepšíte, lítost vám nepomůže ,ale jestli se seberete a budete CHTÍT se začít léčit, všichni vás podpoří, pomůžou vám a vy tu zůstanete pro svý děti!! Ženská, vzpamatujte se, než bude opravdu konečná!!! Držím vám palce!!! (zirafa) 
Když si myslíte že jsem feťačka, nebudu vám to vymlouvat. Al čím vším jsem prošla ví nejlépe má rodina a mí blízcí a ty mě rozhodně jako feťáka neberou. Zrovna tak byste mohla nazvat člověka, který bere na bolest denně pouze Brufen nebo jakýkoliv lék. Je potom to samé co já?
Pavlo, opravdu moc vám držím palce a doufám, že se najde někdo, kdo vám pomůže - kvůli vám, vašim dětem a manželovi. Nezkusila jste nějakou alternativní léčbu, léčitele,...?  (Míla) 
Pár se mi jich ozvalo, ale si mám o jejich léčbě myslet, když vám napíší, že dokáží léčit rakovinu, metastáze atd. To by snad ani nemuselo fungovat zdravotnictví.
Dobrý den paní Pavlo, chci se zeptat, zda jste šla na bandáž z vlastní vůle, nebo vám byla doporučená lékařem? Přeji Vám mnoho sil a víry v uzdravení. A taky skvělého doktora, který se ze všech sil bude snažit najít řešení a pomoci Vám. (Ivana) 
Ano z vlastní vůle pokud to tak budete brát. Když přijdete za lékařem, který vám řekne, že takhle tlusté prase odmítá operovat.
Mila pani Pavlo, vas pribeh me dojima k slzam, musite bojovat i kdyz uz si myslite , ze to nedokazete. Myslete na to, ze je hodne lidi kolem vas, kteri vas miluji a potrebuji. Verim, ze to dokazete, drzim vam palce i u nohou !!!  (Martina) 
Moc vám děkuji. Kéž by bylo na světě tolik dobrých lidí. Přeji vám moc štěstí!
Když někomu vezmou snad celý žaludek,tak žije dál.Proč to nejde u Vás.Mě to v dnešní době a při možnostech přijde nějaké divné.Jinak přeji snad jen to zdraví a k tomu samozřejmě štěstí. (Bílková) 
Zatím to nevzdádám a žiji. Mám přeci rodinu a dcery pro které bych tu chtěla být co nejdéle.
Proč jste svou závislost na Morfinu, neřešila již dříve? Sama dobře víte, že toto není po opreci žaludku,ale dlouhodobé užívaní morfinu. (renata) 
Co se týče morfinu: Ano, máte pravdu. Nebudu od toho dávat ruce pryč, ale morfin jsem nezačal brát po operaci žaludku, nýbrž od té doby, co mě začaly velké bolesti s nohami. A na jiné lékysem bohužel alergická a věřte mi, že zkusili opravdu snad všechny možnosti až po zavedení katetru do míchy (vůbec to není příjemné a je to velice bolestivé). Nepřála bych toto nikomu. Teď se léků nemohu zříci neboť nejprve se musím dát dohromady psychicky i fyzicky a teprve poté pokud lékaři dokáží ten zázrak!, tak bych sama byla ráda kdybych neměla už takové bolesti a přestala brát tyto léky. Na ulici je určitě nesbírám a věřte mi že to bylo dlouze prodiskutováno ambulancí bolesti, ale opravdu tápou ve slepé uličce. Pokud znáte lepší způsob a dokážete mi poradit, jakým zázrakem se dostat z tohoto začarovaného kruhu, věřte mi, budu vám vděčná.
Moc Vás zdravím, Váš příběh mě bolí za Vás! Hrozně Vám přeji, aby bylo líp...musí to být pro Vás a vaši rodinu moc těžké.Myslím na Vás každý den a přeji mnoho sil.A z těch lidí okolo, co jsou proti Vám si nic nedělejte.Jsou to blbci.DRŽTE SE!!! (Alena) 
Strašně vám děkuji ani nevíte, jak mě Vaše slova povzbudila a budu s Vámi nadále v kontaktu. Přeji Vám jen to nejlepší!
Strasne Vam fandim a je mi Vas moc lito. Proc jste nezalovala nemocnici drive? Proc tak pozde?Preji Vam, abyste byla statecna a nezapomente, ze nikdo neni tady vecne a umiraji take batolata, ktere zivota vubec neuzila. Drzim Vam palce najit v sobe psychickou silu.  (Katerina) 
Myslím a plně s vámi souhlasím. Co se týče úmrtí na která se ptáte některá jsou úplně zbytečná, ale myslím si, že když například si necháte u krejčího ušít šaty a nepadnou vám určitě mu za ně nezaplatíte a necháte si vadu opravit a aspoň se vám omluví. Dnes si lékaři myslí, neříkám že všichni, jsou mezi nimi i vzácné vyjímky, že jsou bozi a nemusí se omlouvat za chybu kterou kdyby udělal jakýkoliv člověk z jiné profese tak by přišel o práci. A proč jsem nežalovala nemocnici dříve? Z jednoho prostého důvodu. Protože jsem stále doufala, že se pan doktor postaví k mým potížím způsobem aby mi pomohl a nikoliv se slovy: "Co vůbec ode mě chcete, operace svůj účel splnila" Měla byste ještě důvěru k tomuto lékaři.
mila PAVLO snad se najde lekar ktery by vam pomohl je dobre ze toto bylo zverejneno cimz se zvysuje sance na lepsi lecbu snad ja verim ze je sance a ze budete bojovat PAVLINKO drzim palce  (jana) 
Byli jsme v několik nemocnicích, ale pokaždé zněl verdikt, což můžu doložit lékařskými zprávami: amputace nohou bude nejjednodušší jak z lékařského, tak i z vašeho hlediska a navíc mi bylo řečeno, jméno lékaře nebudu říkat, za málo peněz hodně muziky. Takže prakticky, co návštěva lékaře, to otevřená dlaň. Bohužel, tak to v našem státě chodí a jistě to ví mnozí lidé, kteřé jsou také nemocní. Sama jsem se s několika setkala a tak opravdu vím, že jim jde o peníze.
Myslím si že už bude konečně dost argumentů proti tomu, aby byl každý hubený. Hubený neznamená totiž šťastný (to už paní víte). Raději budu (a jsem) při těle - ale šťastná. Uzdravte se - přeji Vám to. (Mgr. Hana Horáková ) 
Co se mě týče, jde mi o to, co jste zdůraznila i vy, ve vašem meilu, že mi nezáleží na tom, jak kdo vypadá, ale spíše na tom, jaké má srdíčko.
Ahoj, hrozně držim Pavle palce, aby se z toho dostala, nějaká naděje být musí...Mam možná dost neodbornej dotaz, ale proč Vám tu bandáž prostě nesundaji?? Přemýšlim nad tim a připadá mi to jako uplně logickej postup, ale jak řikam, nejsem odborník, takže se omlouvám, jestli je můj dotaz hloupej.. (Martina) 
Protože bandáž mi srostla při mnoha operacích břicha a četných srůstech. Místo přerušení prstence mi udělali tubulizaci žaludku. Což znamená, že mi sebrali celý žaludek a nechali tam pouze kousek ve velikosti pinpongového míčku, ale to je na delší povídání...
Kolik dnes vážíte? (Petřík) 
44 kilogramů.

 

pivuska ( 2. listopadu 2012 08:46 )

Paní Pavlo, jen váš zubožený stav mi nedovolí vás nazvat krávou. Ale to, jak se tady předvádíte v mediích je ještě ubožejší než to, jak vypadáte. A ještě do toho zatáhnout i celou vaši rodinu!!!! Že se nestydíte!!! Házet špínu na doktory, to je snadné, ale to už vám opravdu nezbylo ani trochu charakteru a soudnosti? Zřejmě vaše špatná finanční situace si žádá zoufalá řešení, ale stojí to opravdu za to, přijít kvůli tomu o veškerou hrdost? Sama jsem po tubulizaci a doktora, který mě operoval (MUDr. Hrubý), denně vynáším do nebes. Odrazujete lidi od bariatrických operací, ale přitom váš problém se týká bolesti nohou. Jděte někdy na fórum banding clubu - 99% lidí po operaci jsou spokojeni a operace jim změnila život k lepšímu. S bandáží jsou největší problémy, to je pravda, ale všechny řešitelné. Pokud jste měla po bandáži problémy, tak jste je měla hned řešit. A rozhodně nevěřím tomu, že by vám některý doktor odmítl pomoc, když jste zvracela krev. Nechápu, jestli vás to nějak uspokojuje fňukat tady do médií a hrát toto divadlo nebo jestli vám za to slušně platí a vy si tak můžete koupit víc Morfinu ???? Je mi vás líto - ale ne pro váš zdravotní stav. Všem, co příběh paní Pavly odradil od plánované bariatrické operace, doporučuji navštívit stránky www.forum.bandingclub.cz. Zde píšou stovky lidí své zkušenosti a píšou je po pravdě - žádné výmysly. Tady si můžete udělat názor.

venka ( 3. března 2010 11:32 )

jsem se zatím nesetkala s lékaři, kteří by natahovali ruku pro peníze. V teplické nemocnici jsem byla s veškerými vyšetřeními a s přístupem personálu spokojená. Nějak mi to vše nesedí.

skvrnanskyobyvak ( 3. března 2010 11:26 )

Milá Pavlo, jsou lidé a LIDÉ, Nesetkala jsem se s žádným lékařem, který by reagoval na můj zdravotní stav tak, jak jste popiusovala vy. Když chcete říkat, že platíte doktorovi a tomu taky a tomu míň, jmenujte a nebo to nechte jak to je, protože existuje zpětná vazba. Možná, že jste měla pocit, když dáte, dosdtanete něco navíc, ale ono to nešlo a tak jste se rozhodla říkat, že lékaři pro vás nehli prstem. Myslím, že momentálně máte vztek na všechno kolem sebe, ale měla by jste se zamyslet, proč se to všechno vlastně stalo a hledat příčinu na samém začátku. Hodně štěstí. Anuš

skvrnanskyobyvak ( 3. března 2010 11:18 )

Milá Pavlo, věřím, že si až teď uvědomujete pravé hodnoty života a ne pár kilo na víc.Mám RS přes 20 let, léky na progresivní stagnaci(pozvolné zhoršování nejsou), pohybuji se převážně na vozíku. Před 2 lety jsem podstoupila 2těžké operace páteře, po kterých mi byl podáván pro velké bolesti morfin a tak vím, že potom snižování dávek a převod na ljiné léky na bolest nebylo vůbec snadné. A podle mě máte bohužel velkou závoslost na morfin. On vám pomáhá od bolesti, ale zároveň fyzicky i psychicky jste na dně. Jak se vám dýchá, nezapomeňte, že morfin oslabuje dýchací cesty. Ve vašem stavu se těžko radí abudiž toto varováním před unáhlenými operacemi. Přeji vám i vaší rodině, aby se váš problém vyřešil a našla se cesta, která vám zachrání život. Hodně zdraví a síly. Anuš

panikekulova ( 28. února 2010 09:44 )

Paní Pavla se může snad jedině setkat s tím že všichni doktoři od ní dají raději ruce pryč a budou si ji přehazovat jako horký brambor za to jak tu doktory špinila a obviňovala ze všeho

Zobrazit celou diskusi