Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Fiala u Pavla na Hradě: Probrali volby na Slovensku a pomoc Ukrajině. Řešili i reformu penzí

Aktualizováno -
8. dubna 2024
19:49
Autor: ČTK, eis - 
8. dubna 2024
06:58

Premiér Petr Fiala (ODS) při dnešním večerním jednání s prezidentem Petrem Pavlem na Pražském hradě hovořil o výsledku prezidentských voleb na Slovensku, v nichž o víkendu vyhrál Peter Pellegrini. Dalšími tématy jednání byly plány vlády do konce volebního období nebo válka na Ukrajině. Premiér to sdělil na síti X.

Fiala s Pavlem se podle premiéra také shodli na tom, že důchodová reforma je "nutným a podstatným krokem, který zajistí slušnou penzi i lidem mladším 40 let."

Po březnové schůzce zástupců koalice i opozice u prezidenta oznámil Pavel shodu na tom, že věk odchodu do důchodu se bude muset v budoucnu prodlužovat. Opoziční ANO to následně odmítlo, Pavel si ale za svými výroky stojí a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) zpochybnil mandát k jednání zástupců opozičního hnutí na schůzce. Další setkání v tomto formátu se má uskutečnit 22. dubna.

Také podle Kanceláře prezidenta republiky politici dnes jednali o penzijní reformě, zásadních legislativních plánech vlády, výsledcích slovenských voleb a situaci na Ukrajině, která se brání ruské agresi.

Pavel s Fialou se spolu setkali v polovině února, kdy podle prezidentské kanceláře jednali o ekonomickém výhledu České republiky nebo o bezpečnostní situaci na Blízkém východě a na Ukrajině. Podle Fialy se tehdy politici shodli na potřebě dodržování spojeneckých závazků v Severoatlantické alianci (NATO) a investování do bezpečnosti země. Počátkem roku spolu prezident s premiérem poobědvali i s manželkami, tehdy ale šlo spíše o společenské setkání.

Video  Premiér Fiala v Blesku: Nevěřím, že by Korčok nebo Pellegrini chtěli zhoršovat československé vztahy.  - Jakub Kopřiva, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Video  Petr Pavel o zapojení českých vojáků v bojích na Ukrajině  - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

roxin ( 10. dubna 2024 16:30 )

Už je i Jaarkaa Sládek, tak transvestit, ale dělej že to hafan není, má jen jeden nick. 😃

jajas ( 10. dubna 2024 14:57 )

To není v krvi, to je v hlavě... 🙂

Tom Tom ( 10. dubna 2024 14:08 )

tvl dej si pauzu, mimoni.

Tom Tom ( 10. dubna 2024 14:06 )

To je čokl, ten takhlems píše. Ráno jako 466, večer jako vox? 😁

jajas ( 10. dubna 2024 11:22 )

Uživatel_5657466: Tak jo, ty Sibylo.....pokud si Rusáci nedají pokoj a budou se nadále rozpínat, pak věřím, že to evropské země pojmou stejně jako u Ukrajiny, což ovšem neznamená, že bychom museli být nutně západní zemí, tou Ukrajina také není. Klidně bychom mohli zůstat na svém...Rusku to je fuk, jsou vytrvalí, mohou se pustit i do Polska, to také nepatří mezi západní země, ale nejsou kamarádi s Ruskem, takže nepředjímejme, co bude.... 🙂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa