Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Utajený dárek pro Billa Clintona. Z Prahy si veze už druhý český saxofon

Autor: Tomáš Černík - 
13. března 2024
13:10

Že je bývalý americký prezident Bill Clinton (77) vášnivým saxofonistou, asi není třeba v Česku příliš připomínat. Jeden nástroj si odvezl ze své návštěvy v lednu 1994, kdy si na něj dokonce zahrál v Redutě. Věnoval mu ho tehdejší prezident Václav Havel (†75). A západočeský podnik se rozhodl Clintonovi věnovat další kus. 

Majitel Amati Roman Staněk dar předal v pondělí v rezidenci amerického velvyslance. „Je pro mě opravdu velká čest, že mohu předat panu prezidentu Clintonovi tento saxofon naší výroby určený speciálně pro něj. Nesmírně si vážím jeho celoživotní práce a obdivuji, jak se zasloužil o to, aby svět byl lepším a bezpečnějším místem. Jsem nadšen, že pan prezident Clinton bude mít ve své sbírce již druhý saxofon vyrobený v Kraslicích, a jsme vděční, že jsme si takto mohli připomenout legendární večer, kdy před třiceti lety pan prezident Clinton v klubu Reduta na saxofon také naší výroby zahrál,“ uvedl v tiskové zprávě. 



Clinton si před třiceti lety dokonce zahrál i přímo s tehdejším českým prezidentem. V repertoáru měli skladby Summer Time a My Funny Valentine. „Prezident Havel hrál na nějakou tamburínu. Říkal jsem mu, ať hraje hodně nahlas, kdybych to zkazil,“ vtipkoval později Clinton. 

Video  Petr Pavel vyznamenal Billa Clintona: Úsměvy, dojetí, vzpomínky na Havla i Albrightovou i přípitek.  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Kokoška Tobolka ( 15. března 2024 16:34 )

To mimoň jajas člověk si tu z toho děla zadek a on má vážnou úvahu

Kokoška Tobolka ( 15. března 2024 16:33 )

na víc nemáte asi vy když nerozumíte legraci!

Kokoška Tobolka ( 15. března 2024 16:32 )

Aha tak to se omlouvám ale 💩běžně nečtu

jajas ( 15. března 2024 09:13 )

6vox6: "V souvislosti s Epsteinem a jeho nezletilými oběťmi vyplouvají na povrch i další známá a mocná jména. V dnešních dnech dochází k odtajnění první várky dokumentů z jeho kauzy a řadě lidem to přinese hluboké vrásky na čele. Jedním z takových je třeba i princ Andrew, který před třemi lety musel odstoupit z královských povinností kvůli tomu, že čelil obvinění ze sexuálního napadení.

Z dalších známých jmen bylo zmíněno jméno bývalých amerických prezidentů Donalda Trumpa a Billa Clintona. Dále Michael Jackson, Stephen Hawking či David Copperfield. Zveřejnění těchto jmen ale nutně neznamená, že se ve všech případech jedná o lidi, kteří by s Jeffreym spolupracovali a zneužívali dívky. Může se jednat i o lidi, kteří byli v pozici potenciálních svědků nebo jsou těmi, kdo vznášejí obvinění." Seznam Médium 7.1.2024

pindal ( 14. března 2024 18:14 )

Aspoň se Amanti odkopalo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa