Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

První dáma nezahálí: Eva Pavlová založila nadační fond, v týmu má známá jména

Autor: ČTK - 
18. prosince 2023
11:24

První dáma Eva Pavlová založila se svými spolupracovníky nadační fond, který se zaměřuje na poskytování pomoci v různých oblastech. Podle nového webu Pavlové se zaměří na podporu dětí a mládeže ve vzdělávání a rozvoji, pomoc samoživitelkám a samoživitelům či na zlepšení kvality života seniorů. Zároveň chce podpořit mladé lidi v inovativních projektech s pozitivním dopadem na společnost. Pavlová dnes nové aktivity představila novinářům.

Fond vznikl 11. listopadu, správní radu kromě Pavlové tvoří Eva Ridvalová a Josef Blaho, jako revizorka pak Kateřina Hejhalová. Informace o variantách pomoci jsou k nalezení na webu. Sponzory fond neshání, kromě příspěvků se počítá například s aukcemi na tvorbu mladých umělců, nachystaný je také e-shop.

Nový web funguje ode dneška, obsahuje zejména rozcestník pomoci, kde si mohou občané vyhledat neziskové a příspěvkové organizace, které v jejich regionu poskytují prospěšné služby a s nimiž se první dáma osobně seznámila.

Pavlová má také svůj obsahový tým, v němž zasedá šéfka domu dětí a mládeže v Aši Eva Holečková, zakladatelka PR agentury věnující se vzdělávání lékařských a nelékařských oborů Lilly Ahou Král či rodinná mediátorka Michaela Kopalová, která se věnuje zavádění výuky komunikačních technik na základních a středních školách.

Manželky předchozích prezidentů zakládaly také nadace. V roce 2014 tak učinila Ivana Zemanová, podle webu je ale nadace v likvidaci. Livia Klausová je předsedkyní správní rady Nadačního fondu Livie a Václava Klausových, který se zaměřuje především na podporu vzdělávání. Dagmar Havlová založila Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, která má široký okruh zájmů, zabývá se mimo jiné prevencí rakoviny. První manželka prezidenta Václava Havla Olga založila Výbor dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové, jehož cílem je pomáhat lidem se zdravotním postižením, lidem opuštěným a diskriminovaným v jejich začlenění do společnosti.

Video  Fashion koučka o stylu první dámy Evy Pavlové: Co znamenají barvy v jejím šatníku?  - Videoredakce ženských webů
Video se připravuje ...

Uživatel_5541614 ( 19. prosince 2023 21:28 )

Myslíte založili marketéři kolem prvního páru.Paní Eva neumí dát dokupy dvě věty ve vší úctě.

Uživatel_5650027 ( 19. prosince 2023 20:33 )

Maximální souhlas! 1000% ! Jenže to dělala paní Zemanová! Paní Olga Havlová založila první nadaci.
Takže politručská žena založí svoji místo např.rozšiřovala a pomáhala Klokánkům, nebo potřebným, tak založila NOVOU VLASTNÍ! Sponzory oslovovat nechce! Které sponzory? Všichni sponzoři z řad firem byli osloveni a podporují nadace!!! Občanské spolky byli již také dříve oslovení! Občané Pávkovi nemají rádi! Kdopak přispěje?

Uživatel_5650027 ( 19. prosince 2023 20:21 )

PRVNÍ Kdože? Politručka NIKDY NEBUDE "DÁMA"!!!! Kromě toho ŽÁDNÁ MANŽELKA prezidenta NEBYLA "PRVNÍ DÁMA'!!! Včetně manželky T.G.Masaryka! První DÁMA je v USA! Jenže to by paní manželka musela být vzdělaná!!! Má střední Vojenskou školu v Bratislavě za socialismu! Mozek však vyfasovat NELZE! Zatím žádné info z Paříže? Co tam ti dva prostoduší lifé provedou! Frantíci jsou v diplomatických schopnostech ztrapňování excelentní!!! Tito dva kašpaři do budou myslet, že jim lichotí! Překladatelé v rámci protokolu budou "překládat"😂

e.lesanova ( 19. prosince 2023 16:59 )

Místo živení zbytečného "týmu" a dvouletého tlachání stačilo převzít třeba štafetu plateb na Klokánek, pro konkrétní azylové domy a další osvědčená dobročinnost...ale to muselo být něco z její kapsy a to se v nové partě nenosí. Zatím mnoho slibů, žvástů a nula od nuly pojde. 👎

roxin ( 19. prosince 2023 16:14 )

,,,a kolik vám dala ta fialová parta za to že ji zvolíte jen ty bonbónky nebo i love? určitě jen ty bonbónky jsou chudobní a vy inteligenti prachy nepotřebujete máte jich na rozdávání! 😃

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa