Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Manévry se stěhováním prezidentského páru na Hrad: Pavel zařídil bydlení i pro tchyni!

Autor: Luboš Procházka - 
14. prosince 2023
05:00

Nejen prezidentský pár Petr (62) a Eva (59) Pavlovi se přestěhoval na Pražský hrad! V areálu okolo Lumbeho vily totiž podle zjištění Blesku nově bydlí i maminka první dámy. Ta je po lékařském zákroku a potřebuje pomoc.

Pavlovi se po rekonstrukci nastěhovali do Lumbeho vily na konci října. Asi dva týdny poté se na Hrad vydala se stěhováky také maminka první dámy. „Prezident jí bydlení domluvil už během léta v domku nedaleko Lumbeho vily, kterému se říká Kovárna,“ řekl Blesku zdroj ze Správy pražského hradu. Prezidentská kancelář pak informaci Blesku potvrdila. „Maminka Evy Pavlové je po lékařském zákroku a potřebuje pomoc rodiny a úzký kontakt s blízkými. Bude proto obývat prostor, který náleží k Lumbeho vile,“ reagovala na dotaz mluvčí prezidenta Mária Pfeiferová.

I synové?

Podle informací Blesku se mohli na Hrad stěhovat i další členové prezidentovy rodiny. „Prezident a paní Pavlová chtěli, aby se na Hrad přestěhovali i jejich synové, Jan a Petr. A to do budovy nazývané Novogotika,“ uvedl dobře obeznámený zdroj z hradního prostředí. Prezidentská kancelář ale tvrdí, že se k ničemu takovému neschyluje. „Stěhování synů se nechystá. Pokud budou chtít navštívit rodiče, můžou to kdykoli udělat,“ dodala Pfeiferová. Ve stejné budově jeden čas bydlela i Kateřina Zemanová (29), dcera předchozí hlavy státu Miloše Zemana (79).

Platí si pouze jídlo

Blesku se také podařilo zjistit, co Pavlovi za bydlení v Lumbeho vile hradí. „Nemají žádný nájem, to je na účet Hradu. Stejně tak energie. Platí si jen stravu. To samé je i v případě maminky paní Pavlové,“ řekl Blesku další zdroj.

Video  Projev Petra Pavla na pohřbu Karla Schwarzenberga:  „Odchází velká osobnost moderních dějin.“  - ČT/Blesk TV
Video se připravuje ...

roxin ( 17. prosince 2023 08:31 )

Svatá pravda, rohlíku!

roxin ( 16. prosince 2023 21:28 )

Hm, myslíš že jen ty se můžeš lepit a dělat si tu co chceš i ostatní mají právo si psát svůj názor a nejen číst ty tvoje KONINY. 😃

roxin ( 16. prosince 2023 14:04 )

táta

roxin ( 16. prosince 2023 14:02 )

A ty Tupé howado a ještě rezavé nejsi minářův ***? Zkoušíš kde co nadávat urážet a nikdo si tě nevšímá, nikdo nechce změnit názor a píšou to stejné jak vy rohlíci jen v červené barvě a divím se, že jestli se počítáš mezi "vzdělané" žes to ještě NEPOCHOPIL, KAŽDÝ VZDĚLANÝ ČLOVĚK TO MUSÍ POCHOPIT A POKUD NE NEMŮŽE BÝT VZDĚLANÝ!!! 👎

roxin ( 15. prosince 2023 15:53 )

Je to NOVODOBÁ TOTALITA a vrací se i soudruzi na to nejvyšší místo!!! 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa