Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nová spolubydlící Zemanových v Lánech: Do bungalovu se nastěhovala exprezidentova tchyně

Autor: red - 
11. listopadu 2023
05:00

Když ve středu večer vyrazil bývalý prezident Miloš Zeman na posezení s přáteli do srbské restaurace v centru Prahy, doprovázela ho ochranka a zdravotní sestra. Na setkání s kardinálem Dominikem Dukou nebo bývalým hradním kancléřem Vratislavem Mynářem a jeho ženou Alex chyběla jeho manželka Ivana. Podle informací Blesku většinou zůstává doma, protože se kromě psa stará také o svoji maminku, která se k Zemanovým do lánského domu nastěhovala.

Dům nedaleko lánského zámku začali Zemanovi stavět během prezidentského mandátu, po jeho konci se do bungalovu nastěhovali. Zařizování měla na starost právě bývalá první dáma a také dcera Zemanových Kateřina. Ta teď ale u rodičů nepobývá. Exprezident Zeman v rozhovoru pro Reflex přiblížil, že Kateřina je aktuálně mimo ČR. „Moje dcera je teď asi měsíc v Barceloně, protože pracuje pro španělsko-anglickou počítačovou firmu,“ uvedl Zeman. „Když ji ale vidím, tak se bavíme, tak se bavíme hlavně o jiných věcech než o politice,“ dodal exprezident. 

Naopak do domu se podle informací Blesku nastěhovala maminka bývalé první dámy Anastázie Bednarčíková. Také proto Ivana Zemanová zůstává převážně doma. Zemanova tchyně bydlela dříve i na Hradě. Zatímco Miloš Zeman trávil většinu času na zámku v Lánech, Ivana Zemanová s matkou a dcerou Kateřinou obývaly Lumbeho vilu. „My máme v Lumbeho vile ještě maminku mé ženy, ale já jí neříkám tchyně, já jí říkám babičko. A ta je také, třebaže jí je přes osmdesát let, ve zdravotním pořádku,“ nečekaně prozradila bývalá hlava státu už v roce 2020 Blesku.

Před přestěhováním do Prahy Bednarčíková žila sama v Bystřici, podobně nenápadně jako její dcera Ivana. Zemanovi fandila už v roce 2013 při prvním prezidentském trumfu. Volby prý sledovala.  „Ale poslední den už ne. To jsem už nevydržela, bylo toho na mě moc. To, jak se na něj útočilo. Jsem ráda, že už to má Miloš za sebou,“ prozradila iDnes Bednarčíková a dodala: „Už jsem s ním mluvila. Gratulovala jsem mu ke zvolení a zároveň i k svátku, který měl v pátek,“ řekla v roce 2013.

Zemanův tchán skončil v uranových dolech

Anastázie pracovala kdysi jako poštovní úřednice. Než poznala Slováka Pavla Bednarčíka, strávil její budoucí manžel několik let jako politický vězeň v uranových dolech v Jáchymově. Na gymnáziu v Popradu ho totiž komunisté zatkli spolu s několika studenty a obvinili z velezrady. V Česku však nakonec po útrapách našel své štěstí - Anastázii Plankovou, se kterou měl dvě děti. Petra a Ivanu. Zemřel však, když Ivaně byly pouhé tři roky.

První dáma z Vysočiny

Bývalá první dáma Ivana tak má díky rodičům kořeny na Vysočině, kterou miluje i exprezident Zeman. S matkou žila Ivana v Bystřici do začátku 90. let, kdy se odstěhovala do Prahy - právě za Zemanem.

Video  Miloš Zeman a jeho osudové ženy. Kate, Ivana a co Blanka?  - Videohub
Video se připravuje ...

donypan ( 22. listopadu 2023 17:31 )

Když si vzpomenu jak tchajvanec Nastrčil pomalu tisknul Zemanovi parte,tak teď asi musí koukat jak pan prezident dobře vypadá.Byl to hnus jak se hyeny předháněly prezidenta co nejdříve pohřbít.Přeji zdraví a dlouhý život.

kajenka52 ( 11. listopadu 2023 20:43 )

kajenka52 ( 11. listopadu 2023 20:41 )

kajenka52 ( 11. listopadu 2023 20:40 )

lucie13 ( 11. listopadu 2023 18:51 )

Záleží, jak si kdo své děti vychoval.
Za socialismu většina rodičů odložila děti do jeslí a školek a potom od 7 ráno do ranní družiny a vyzvedla je až když pozdě odpolední družina končila.
Teď se těmto rodičům ve většině případů jejich starostlivost vrátí. Málokdo si může dovolit přestat chodit do práce a starat se o nemohoucí seniory.
Paní Ivana má dobré srdce a byla vždy skromná.
Mít na krku hned 2 starce taková zábava nebude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa