Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zeman pro Blesk o životě v bungalovu: Ivana mi vaří, uspokojivě spím a mám krásnou zahradu

Autor: Vera Renovica, DVL, vei - 
26. června 2023
05:00

V exkluzivním rozhovoru pro Blesk se bývalý prezident Miloš Zeman (78) svěřil, jak se mu žije v novém domě v Lánech, ve kterém s ním bydlí manželka Ivana, dcera Kateřina a pes Darcy. Pochvaloval si například krásnou japonskou zahradu. Daří se ale prezidentovi utáhnout bydlení ve velkém domě? A co dělá s nově nabytým časem?

Bývalý prezident Miloš Zeman (78) bydlí nyní ve velkém domě. Jeho renta však činí 50 tisíc korun a důchod 23 tisíc korun, z toho renta jde i na provoz a nájem kanceláře. Podle bývalého prezidenta však nebude problém bydlení utáhnout. „Zaprvé je třeba říci, že jsem měl a ještě mám celoživotní úspory. Byl jsem předseda vlády, předseda Sněmovny, dvakrát prezident… dům je ale můj, takže neplatím nájem, mám solární panely, takže to utáhnout jde,“ sdělil Zeman Blesku.

Přispívá mu i dcera Kateřina (29), která s prezidentem bydlí. „Pracuje z domova pro jednu anglickou firmu a ze svého příjmu přispívá přiměřeně,“ řekl Zeman.

V novém domě v Lánech se mu žije dobře, má bohatý společenský život a čas na své koníčky. „Žiji tam překvapivě bohatým společenským životem. Byl u mě na návštěvě Aleš Michl (guvernér ČNB – pozn. red.) (...) jsem každou středu v kanceláři, jinak mám čas na zahradu, knihy a zajímavé televizní pořady,“ vyjmenoval bývalý prezident.

Bydlení v novém domě je v řadě aspektů lepší než bydlení na zámku v Lánech. Prezident si třeba pochvaloval krásnou japonskou zahradu. „Teď mám lepšího kuchaře, tedy svoji ženu. A mám krásnou japonskou zahradu. Dům obklopuji smrčky, takže mám pocit, že jsem v lese. Mám pohodlnou polohovací postel, takže noci trávím hlubokým a uspokojivým spánkem. Já bych si docela rád postěžoval, ale téměř nemám na co,“ vyjmenoval Zeman.

Video  Zeman exkluzivně pro Blesk: Na ceremonimál k vyznamenáním už na Hrad nepůjde. Jak si užívá důchod a co říká na soud s Nečasovou?  - Jan Jedlička/ Vera Renovica
Video se připravuje ...

cesky_novinar_ ( 28. června 2023 20:11 )

Měl to nařízené z Kremlu, tak mu nic jného nezbývalo.

OFF-LlNE ( 28. června 2023 19:30 )

Zeman měl být souzen za vlastizradu. Když premiérem si udělal svého komplice s nedůvěryhodnou vládou místo toho, který měl 101 poslaneckých podpisů a měl by tudíž důvěru.

Petr Sedláček ( 28. června 2023 08:28 )

Vráťovi zapálili chalupu protože se proti němu vedla nenávistná kampaň.

Otázky zní:

kdo ji vedl, proč. Cíl byl asi jasný a byl naplněný: vláda pětidemolice.

Petr Sedláček ( 28. června 2023 08:26 )

Zeman byl s Čechama, špion Pavel je s Američany a Ukrajinci. Je to vlastizrádce.

libi ( 28. června 2023 07:42 )

Zeman byl Zeman, mě se líbí sarkasmus a trocha arogance k tomu,tak hlavně ať si užije důchod

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa