Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Exprezident Zeman vyrazil do restaurace: Party s Dukou, Mynářem a spol.

Autor: red - 
9. listopadu 2023
05:00

Po pracovním dni ve své kanceláři vyrazil exprezident Miloš Zeman (79) ve středu na večeři s částí svého týmu a dalšími přáteli. A to do srbské restaurace na pražském Újezdě, kde se zdržel přes tři hodiny. 

Na večírek s bývalou hlavou státu dorazili např. bývalý kardinál Dominik Duka (80) nebo sekretářka pěti amerických prezidentů v Bílém domě (1963–1981) Eliška Hašková-Coolidge (82). Přijel také bývalý hradní kancléř Vratislav Mynář (56) se svojí manželkou Alex (40).

Zeman se přesunul z Dejvic na Újezd ve velmi dobré náladě a stejně tak z restaurace odjížděl. Doprovázela ho zdravotní sestra a několik členů ochranné služby. Podle informací Blesku povečeřel v restauraci srbské speciality a pochutnal si také na dezertu. Pro celou sešlost měl být vyhrazený privátní salonek.

„Viděla jsem ho s jeho týmem, seděli mimo hlavní restauraci, ale slyšela jsem debatu o situaci ve světě,“ svěřila Blesku jedna z návštěvnic restaurace. „Když přijel, všechny při průjezdu restaurací mile pozdravil,“ dodala s tím, že ji překvapilo, že Zeman takto vyráží mezi lidi. „Vypadá dobře, asi se z toho všeho, s čím bojoval, dostal,“ dodala. 

Zeman na Újezd přijel okolo půl páté a domů do Lán odjížděl okolo 20. hodiny. 

Zeman jezdí do Prahy každou středu, když přijímá ve své kanceláři jak politické návštěvy, tak návštěvy z řad veřejnosti. Bývalý prezident také momentálně pracuje na dvou knihách. Jednu píše sám na psacím stroji a je defacto volným pokračováním jeho knihy Jak jsem se mýlil v politice. Na druhé spolupracuje s několika novináři a ta bude věnovaná jeho pobytu v nemocnici v roce 2021 a zákulisním politickým hrám. 

Video  Zeman exkluzivně pro Blesk: Na ceremoniál k vyznamenáním už na Hrad nepůjde. Jak si užívá důchod a co říká na soud s Nečasovou?  - Jan Jedlička/ Vera Renovica
Video se připravuje ...

dyskrymynaclja ( 10. listopadu 2023 11:21 )

Přesná charakteristika Lihoše

dyskrymynaclja ( 10. listopadu 2023 11:19 )

daniel rott ( 10. listopadu 2023 08:12 )

psát a diskutovat o homosexualních úchylech se nesmí. to tě škrtnou, nebo rovnou zablokují.

AliAlice ( 9. listopadu 2023 20:23 )

Jiří Zvěřina:..

Uživatel_5502110 ( 9. listopadu 2023 19:30 )

Netvor seděl na trůnu oděn v nach a zlatoháv a stvůry mu pochlebovaly. Duka ještě jako arcibiskup ochotně okuřoval trůn.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa