Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zeman s asistentkou Ivanou otevřel svůj nový kancl. Rozdávat rozhovory bude už dnes, řekl Blesku

Video se připravuje ...
Autor: Nikola Forejtová - 
19. dubna 2023
16:30

Bývalý prezident Miloš Zeman dnes dopoledne otevřel svou kancelář v Dejvicích v Jaselské ulici, kde bude odteď úřadovat. Prostory, kde bude prozatím jednou týdně a kde bude poskytovat rozhovory pro média, ale neplatí. Nájem si totiž bere na triko jeho spolek. Bývalý hradní mluvčí Jiří Ovčáček avizoval, že se nebude konat žádné velké přestřihávání pásky a prostě se začne ihned pracovat. To exprezident potvrdil i na dotaz Blesku, hned dnes poskytne dva rozhovory.

Dům v Jaselské ulici patří podle katastru realitní kanceláři XPlace Alfa, která byla založena pražským arcibiskupstvím. Nájem pak bude Zemanovi hradit spolek Přátelé Miloše Zemana - a to i přesto, že bude exprezident dostávat měsíčně 50 tisíc právě na provoz kanceláře a na plat asistenta. 

Podle informací Blesku krátce po desáté dorazil do Zemanovy nové kanceláře bývalý hradní kancléř Vratislav Mynář a také jeho poradce Martin Nejedlý. Mynář zmínil, že pro prezidenta bude pracovat na dobrovolné bázi a nijak nechtěl komentovat to, jak to bude s hrazením nájemného a kolik to bude. 

Budova nemá výtah, pro exprezidenta Zemana instalovali provizorní bezbariérové řešení. Zeman ale nakonec po příjezdu vyšel schody po svých s drobnou pomocí. 

Exprezident Miloš Zeman otevřel svou novou kancelář, (19.04.2023). Budova nemá výtah. Exprezident Miloš Zeman otevřel svou novou kancelář, (19.04.2023). Budova nemá výtah. | Blesk/Nikola Forejtová

Před koncem mandátu Zeman avizoval, že bude do kanceláře jezdit ze svého „bungalovu“ v Lánech prozatím jednou týdně. Z kanceláře by měl poskytovat vyjádření, setkávat se zde s občany a také zde dělat rozhovory. Sekretářku mu pak má dělat podle dřívějších vyjádření jeho žena a bývalá první dáma Ivana Zemanová.

Video  Exprezident Zeman otevřel svou kancelář  - Blesk/Nikola Forejtová
Video se připravuje ...

Zeman začne hned pracovat. Těší se na přátele

Po příjezdu Zeman poskytl krátký komentář přítomným médiím. Mimo jiné uvedl, že se těší na své přátele, protože to je to nejcennější, co člověk má.

Zeman potvrdil Blesku, že jej dneska čekají už dva rozhovory. Na dotaz, co bude dnes dělat, uvedl, že jej čeká spoustu práce. „Protože mám novináře, jak dobře víte, nesmírně rád, tak právě dneska dám rozhovor svému oblíbenému deníku a oblíbenému novináři,“ řekla bývalá hlava státu. 

Neodpustil si rýpnout do přítomného novináře ČT, který se optával, zdali bude nějak vysvětlovat to, co se za posledních 10 let dělo na Hradě. „Tento dotaz odpovídá inteligenci českého novináře. Nebudu se tím zabývat.“ 

Poté, co Zeman opustil novinářský chumel, dostal i drobný dárek. Předal mu ho bývalý předseda Jazzové sekce Karel Srp. „To jsou fotografie,“ uvedl Srp, když za ním Zeman křikl, co je uvnitř taštičky. Oba muži se srdečně přivítali a přátelsky si stiskli ruku. 

Bývalý hradní mluvčí později sdílel fotografii Zemana za pracovním stolem. Na stole ale nemá ani počítač, telefon a ani tužku! Pochlubil se ale mísou čerstvého ovoce, včetně vína. Zeman opustil svou novou kancelář kolem čtvrté hodiny odpolední. 

Otevření kanceláře se obešlo bez větší slávy, jak ostatně dopředu uvedl pro server Život v Česku bývalý hradní mluvčí. „Nechystáme žádné stříhání pásky. Bude se od počátku pracovat. Po přivítání se spolupracovníky a seznámení se s kanceláří poskytne pan prezident první rozhovory pro média. Na středu jsou naplánovány hned dva,“ uvedl Jiří Ovčáček v textu, který podle informací pod hlavní fotkou napsal on sám - Ovčáček tak zde cituje právě Ovčáčka. 

Sám pro sebe dodal, že Zemanovi bude pomáhat jako dobrovolník podle toho, jak mu to dovolí čas. 

Video  Poslední den mandátu prezidenta Zemana se na Pražském hradě a v podhradí konal happening - vynášení Zemany, podle starého českého zvyku vynášení Morany. Figuru Zemany účastníci snesli z Hradu na Karlův most, odkud ji měli zapálenou vhodit do vod řeky. (8. březen 2023)  - Blesk
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

arbitr ( 20. dubna 2023 07:56 )

Je neuvěřitelné, jak některým demokratům stále leží v žaludku dvoje svobodné, přímé prezidentské volby, ve kterých zúčastnění voliči vždy zvolili právě ing. Zemana prezidentem. Umění prohrávat, respektovat politického soupeře hájit jeho právo na JEHO názory, s kterými nemusím souhlasit a respektovat nejen jeho osobu jako vítěze, ale zejména tu hlasující většinu občanů, je snad pro skutečného demokrata povinností - na rozdíl od pavlačových drben a ublíženců.
Těm samým hrdinům nevadí, že naše společnost nedokázala vygenerovat za více jak 30 let svobody žádnou skutečnou osobnost, nezávislou, inteligentní, nadstranickou a nezávislou, která by mohla úspěšně na nového prezidenta kandidovat ! Je ostudou, pokud se má rozhodovat mezi dvěma ex-komunisty, oligarchou a vystudovaným špionem armád Varšavské smlouvy, který nemá s přísahami věrnosti žádné problémy: KSČ, Čs.lidová armáda, NATO, prezidentský slib - a možná další, o kterých nevíme! Přesto je Petr Pavel můj prezident kterého jsem sice nevolil - ale jsem občan České republiky a byl zvolen většinou voličů ve svobodných volbách.
p.s. z nabídky prezidentských kandidátů tentokrát neměl soudný člověk s pamětí koho vybrat - takže prázdná obálka...

UFO1 ( 20. dubna 2023 05:42 )

Neposlouchat, nečíst, neřešit....

Michal Gardener ( 20. dubna 2023 04:17 )

Už ho snad bylo dost. A té jeho bývalé hradní bandy jakbysmet. A ten ''Bača'', radši ani nemluvít. Zbyl jen trapný pocit,co jsme to měli za prezidenta.

MONARCHIE ( 20. dubna 2023 01:49 )

Nacamranej ale připravejej na převrat ČR . Sice s clastá, ale nevzdává se

cervena_sedma ( 19. dubna 2023 22:32 )

To má kancelář v ložnici? 🙈 To je trapas. Takže je to jen kamufláž. Vysaje příspěvek, oni vystěhují stůl, přivlečou postel a mladá Kateřina má kde zadarmo bydlet. Je to v.chcan

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa