Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Balák pro Blesk mluvil o vystěhování do konce srpna: Hrad určil nový termín a hrozí žalobou!

Autor: dp, Mii - 
3. srpna 2023
13:29

Bývalý šéf Lesní správy Lány Miloš Balák v rozhovoru pro Blesk uvedl, že se ze své hájenky v Lánech, kterou si od správy pronajímá, musí vystěhovat do konce srpna. Podle něj to vyplývalo z termínu, kdy výpověď obdržel. Hrad počítal s vystěhováním do 31. července. Jelikož Balák nemovitost stále obývá, nový šéf správy Pavel Rus svému předchůdci zaslal dopis, kde se mluví o vystěhování do 15. srpna, píše Deník N.

Balák tento týden pro Blesk odmítal, že by původní datum vystěhování bylo 31. července. „Podle mě to tak není. Výpověď mi byla doručena někdy 3. května, kdy jsme si ji převzali, a je v ní napsána tříměsíční výpovědní doba, takže podle mě to je do konce srpna,“ uvedl.

O výpovědi se podle svých slov dozvěděl na konci dubna. „Dovedete si představit, že řeším nějakou věc na lesní správě v pátek odpoledne. A teď přijde pan ředitel Ing. Pavel Rus a říká: ‚Pojď ke mně ještě‘. A tam sedí paní kancléřka (Jana Vohralíková – pozn. red.) a dávají mi tohleto přečíst. Tak jim říkám, že s tím nesouhlasím a ať mi to pošlou tak, jak by to mělo být správně,“ popisoval Balák.

Následně proti výpovědi podal námitku. Jako důvod pro vystěhování mu totiž byla podle jeho slov sdělena „předběžná opatrnost“, ale s tím nesouhlasí. Celkově byl podle svých slov z celé záležitosti šokován. „Poprvé jsem se to dozvěděl, když mi výpověď chtěl osobně předat pan ředitel Rus společně s paní kancléřkou. A to jsem paní Vohralíkovou viděl poprvé v životě,“ uvedl Balák pro Blesk, že vystěhování nečekal.

„Já se nechci odstěhovat do konce srpna. Vše záleží na rozhodnutí soudu, který nyní poběží. Jak jsem říkal, ve výpovědi je napsáno, že můžu podat námitku – a ta má přece odkladný účinek,“ pokračoval bývalý šéf Lesní správy Lány.

Podle Deníku N nyní Hrad Balákovi určil nový oficiální termín, do kterého musí z nemovitosti pryč. Není to konec srpna, ale 15. srpna. Stojí to v dopise, který Balákovi zaslal v pondělí Rus, píše server. Informaci potvrdila Vohralíková, podle které je ve hře žaloba, pokud Balák v novém termínu neodejde.

alumno ( 4. srpna 2023 15:28 )

Občanský zákoník chrání slabší smluvní stranu, tedy nájemce. Navíc si to se Zemanem ošéfovali tak, že na poslední chvíli nájemní smlouvu ještě víc upravili v Balákův prospěch, takže dát mu v takovém případě výpověď je na hranici nemožného. Bohužel. Je to podobný princip jako u zaměstnanců na dobu neurčitou, ti jsou také velmi obtížně vyhoditelní, pokud vyloženě neudělají velký průšvih nebo neruší jejich pracovní místo. Obdobně státní zaměstnanci.
Mě tedy fascinuje ta Balákova nabubřelost - jak může někdo, kdo je dlouhodobě nemocný (údajně nemocný, je moc zajímavé, že za Zemana fungovala normálně a sotva Zeman odešel, zajistil si neschopenku, aby ho nemohli ani vyhodit), takže dokonce ani není schopen pro zaměstnavatele pracovat, využívat téměř zadarmo zaměstnanecké bydlení a držet se tam zuby nehty, a to ještě poté, co byl odsouzen za podvody?
Ten člověk je absolutně bezpáteřní. Každého slušného člověka by musela hanba fackovat, chodil by kanály a snažl by se zdekovat někam, kde ho nikdo neuvidí.
Navíc v rozhovoru jasně lže: na začátku říká, že na právníky nemá peníze, aby o kus dál řekl, že má spoustu majetku i peněz. No samozřejmě, že si těmi podvody nahrabal.
Po všech stránkách odporná bytost. Doufám, že ho vypakují co nejdřív.

cervena_sedma ( 3. srpna 2023 17:46 )

No, vy o pravopise raději nikoho nepoučujte. V předchozím příspěvku máte sakra chyby, tudíž o nějakém právním povědomí to asi taky nebude tak žhavé. Dle úrovně jste spíš člověk, kterej měl sám, co do činění se zákony, tudíž se musíte orientovat z nutnosti.

Petr Kolar ( 3. srpna 2023 17:15 )

Oproti tobe jsem tam nachodil, tak se nemam kam vracet . A az tam budes zopakuj si tam pravopis, pokud se tam probira .

cervena_sedma ( 3. srpna 2023 14:34 )

To tady vymazali celou diskuzi, kde nepadlo ani jedno dobré slovo na tohoto gaunera? On je asi nějaký Janouškovo alter ego, jak se snaží hrát na city. Ani nos mezi očima se mu nedá věřit. Naprostý lúzr.

Petr Kolar ( 3. srpna 2023 14:27 )

Mate zajimave pojeti prava. Je ciste chybou majitele domu, ze neumi napsat vypoved v souladu ze zakonem. Zjevne se najemnik poradil s pravnikem a kona podle jeho rady.
Z toho co uvadi Balak o obsahu vypovedi, tak vypoved psal zjevne amater. Uz jen fakt ze pripousti namitky - stacilo dat vypovet podle odkazu na prislusne paragrafy zakona a uz by tam dnes pobyvat nezakonne, slo by jej vystehovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa