Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bartošova „kněžka chaosu“ je těhotná. Šéf Pirátů se těší na prvního vlastního potomka

Autor: Jakub Veinlich - 
28. května 2020
14:16

Ivan Bartoš (40) se chystá na novou životní roli. Jeho manželka Lydie Franka Bartošová (37) je v očekávání. Šéf České pirátské strany tak bude poprvé biologickým otcem. S manželkou už ale společně vychovávají dceru Amélii, kterou má „Kněžka chaosu“ z předchozího manželství.

Ivan Bartoš plní pětiletku. Před pěti lety 17. listopadu byla svatba, teď nepřehlédnutelný poslanec, který budí často vášně nejen kvůli svým dredům, bude slavit další mezník. Manželka Lydie Franka Bartošová je totiž v očekávání. Upozornil na to web expres.cz.

„Rodinu nečekáme, rodinu máme. Ano, budeme mít mimčo,“ potvrdil ve čtvrtek Bartoš Blesk Zprávám. Narážel mimo jiné na to, že už vychovává s manželkou dceru Amélii, kterou má jeho žena z předchozího vztahu.

„Svatba a výsledek těchto voleb přesně v tomto pořadí byly asi nejemotivnější momenty v mém životě a já to považuji nejen za slib vůči manželce, tu svatbu, ale jako za zásadní zlom i v mém osobnostním rozvoji,“ poohlédl se v roce 2017 po volbách do Poslanecké sněmovny, kdy se Piráti poprvé v historii dostali do dolní komory parlamentu, za svými životními milníky Bartoš.

Teď má před sebou další životní etapu, o které ale nechce příliš mluvit. „Jsou to osobní věci. Více to nebudu komentovat,“ snaží se uchránit rodinu Bartoš a nechtěl reagovat na dotazy, kdy se má „malý pirát, nebo pirátka“ narodit.

Dost možná tak svému potomkovi bude už brzy mixovat psychedelic trance, nebo hrát ukolébavky na akordeon, nebo sledovat velké množství nasbíraných originálních DVD.

Svou ženu si bral na den studentstva před pěti lety. Přesně 17. listopadu v roce 2015. „Manželka je krásná, chytrá, křehká, ale dokáže být i tvrdá,“ říkal tehdy Bartoš Blesk Zprávám.

Z nových potomků se těší také z doby koronavirové poslankyně vládního hnutí ANO a bývalá hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová (46).

22. března porodila svého druhého syna Honzíka. „Splnil sen nám sen, ten nejkrásnější a nejcennější, který v životě může člověk mít. Rádi bychom Vám představili našeho milovaného Honzíčka, který světlo světa spatřil včera (v sobotu) před půlnocí. Váží 3,05 kilogramů a měří 48 centimetrů,“ pochlubila se na tehdy na svém facebookovém profilu.

V rozhovoru pro Blesk Zprávy si později posteskla, že kvůli nouzovému stavu nemohl být u porodu její manžel Jan Mraček z ODS.

Svého třetího potomka se dočkal také předseda hnutí STAN Vít Rakušan. „Psal jsem vám o čekání, o radosti. Dnes přišel na svět Jonáš Rakušan. Radujte se s námi! Děkujeme,“ oznámil v neděli na Boží hod velikonoční na twitteru.

Bývalý starosta Kolína  označil narození Jonáše za velké štěstí ve zvláštní době. Ani on nemohl být kvůli opatřením před COVID-19 přímo u porodu. Děkoval ale kolínské nemocnici, kam s manželkou dorazil z chaty, že mu sestry poslaly alespoň fotografii narozeného syna.

Z prvního manželství má poslanec a bývalý starosta Kolína dceru Agátu, po synovi Matějovi nyní přibyl do jeho rodiny další přírůstek - časům koronavirovým navzdory. A to syn Jonáš. Opoziční poslanec Rakušan to označil.

Pár dní po svých 47. narozeninách se dočkal svého prvního potomka také bývalý ministr průmyslu a obchodu, nyní kandidát ODS na jihočeského hejtmana Martin Kuba.

„Dneska jsem ho poprvé držel v náručí. Byla to nejkrásnější chvíle, kterou jsem kdy zažil. Máme kluka. Jmenuje se Martin,“ radoval se na facebooku Kuba a jako správný hrdý otec přidal také míry svého malého jmenovce. „Přišel na svět dneska v 8:50, váží 3,1 kg a je to strašnej sympaťák,“ pochlubil se a poděkoval veřejně také své manželce Denise. „Oba jsou s maminkou zdraví a v pořádku a ze mě se stal táta,“ dojal se jindy nekompromisní politik, který se nyní věnuje také svému vlastnímu podnikání.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

grafty8 ( 28. května 2020 22:35 )

k
Kednou, zatím se jim daří

grafty8 ( 28. května 2020 22:34 )

Srdce se nevypisuje už od zimy. Ty jseš pindal?

1946 ( 28. května 2020 21:37 )

Tohle snad už v příštích volbách nikdo nebude volit.Pro kednou už to stačilo.

pindal ( 28. května 2020 21:35 )

Jo.Přeju jim ,aby byli šťastní,protože,čím šťastnějších lidí ve státě,tím šťastnější stát.A šťastnej stát bych si přál.Přál bych si,aby celá Země byla šťastná.Ti co si to,z nějakého důvodu nepřejí,nechápu.

prudentiacz ( 28. května 2020 21:09 )

Ta baba už snad vypadá hůř než Bartoš. Děs.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa