Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Čaputová (46) ukázala nového „prvního frajera“. Muzikanta vyměnila za culíkatého rebela

Autor: Nikola Forejtová, vei - 
25. května 2020
10:15

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová je opět zamilovaná. Na tajné rande upozornil slovenský server topky.sk spolu se snímkem z romantické procházky. Nový „první frajer“ je na Slovensku známou figurkou. Jde o někdejší tvář Greenpeace Juraje Rizmana (44). Na Rizmana Čaputová narazila u sebe v kanclu, dělal jí totiž poradce. Kvůli románku ale zaměstnání změnil. Blesk Zprávy si povšimly, že Juraj nyní ženu svého srdce aktivně brání na Twitteru.

„Ano, jsme spolu. Je to velmi osobní, a proto, jestli dovolíte, se k tomu nebudu více vyjadřovat,“ potvrdil vztah s prezidentkou pro server Topky Juraj. Prezidentčino soukromí blíže nekomentovala ani kancelář hlavy státu. „Nenáleží mi to nijak komentovat. Všichni by měli respektovat soukromí paní prezidentky,“ reagoval mluvčí Martin Strižinec. 

Láska z kanclu

Juraj Rizman je dlouholetým známým slovenské prezidenty. Po volbách se dokonce stal poradcem Čaputové v oblasti životního prostředí. Poté, co doposud přátelský vztah přerostl v lásku, se ale Juraj přemístil do kanceláře místopředsedy parlamentu Juraje Šeligy (Za lidi). 

Aktivista Juraj Rizman je novým partnerem prezidentky Zuzany Čaputové. Aktivista Juraj Rizman je novým partnerem prezidentky Zuzany Čaputové. | Profimedia

Nová láska z kanclu se objevila rok poté, co si Čaputová procházela krizí s Peterem Konečným. V červnu loňského roku už cestovala bez mužského doprovodu. 

Trable v ráji se s Konečným objevily po volbách v březnu loňského roku. „Možná jste si všimli, a i kdyby ne, raději vám to povíme upřímně. V posledním období nás není možné vídat spolu s partnerem Peterem. Nechceme, aby se o tom spekulovalo, ani vás nechceme obtěžovat společným vystupováním na veřejnosti. Raději budeme s Peterem upřímní a řekneme vám, že opravdu procházíme těžkým obdobím vyrovnávání se se situací, v níž jsme se ocitli,“ přiznala tehdy Čaputová na Instagramu.

Po několikaměsíční krizi ale nakonec Čaputová zůstala na ocet. Ne ale na dlouho, jak zmiňuje slovenský server. Údajně dokonce s Jurajem vycestovala už v lednu na dovolenou. Společné bydlení se ale zatím nekoná. 

Aktivista přítelkyni brání na síti

O dva roky mladší Juraj nyní svou lásku brání. Blesk Zprávy si povšimnuly, že Juraj aktivně sdílí různé články a své lásky se zastává, kde může. V květnu kupříkladu sdílel na Twitteru obrázek, který vyvracel hoax, že prezidentka během projevu k 75. výročí konce druhé světové války opomněla zásluhy Sovětského svazu. 

Naposledy se pak rozplýval nad tím, že Čaputová vyzvala lidi, aby zvýšili zájem o ochranu Národních parků. Prezidentka totiž oprášila fotku z národního parku, kde byla minulý rok. Následně vyzvala spoluobčany, aby si přírody vážili. 

Rizman je známou tváří v oblasti životního prostředí a svého času byl čilým aktivistou ve společnosti Greenpeace. 

Vedle aktivisty si ze života odnáší Juraj ještě jedno přízvisko: lenivý rebel. „Víc jak učit se, ho bavilo jezdit s kamarády na kolech (...) Psát a číst se Juraj naučit musel. Nešlo mu to lehce. Ne proto, že by byl hloupý, ale proto, že byl na učení strašně líný,“ popisuje Jurajův život slovenský server Světlo pod peřinkou, kde se sdílí životní motivační příběhy. 

Podle serveru se Juraj málem ocitl spolu se svými kamarády na šikmé ploše. „Když mu bylo šestnáct, narazil v jednom časopise na text o ochraně životního prostředí a o organizaci Greenpeace,“ pokračuje vyprávění. Juraj pak následně začal v organizaci dobrovolničit. Po letech práce a dřiny se nakonec stal i ředitelem této organizace na Slovensku.

Nyní je po boku slovenské prezidentky. Zuzana Čaputová žije se svými dcerami v Pezinku. Vedle Konečného byl veřejnosti známý i její manžel Ivan Čaputa. S ním se slovenská hlava státu rozvedla v září v roce 2018. 

 

Arany ( 14. listopadu 2020 14:13 )

Jó, když nikdo není chytrý na všechny strany.

Arany ( 14. listopadu 2020 14:11 )

Bohužel. Je to tak s je to velice smutné. Zase splaskla jedna bublina.

manunu ( 26. května 2020 21:43 )

ondra1974: Vy nemáte v práci žádnou přestávku? Nevím co myslíte s tím přetvařováním. Pokud si myslíte, že jsou všichni sprosťáci tak to je mně vás líto.

manunu ( 26. května 2020 15:49 )

ellaella, 9vox9: Dámy, uděláte dobře když se budete starat o sebe a slušné lidi necháte být. Na vašem místě bych se styděla, ale co můžeme čekat od nevychovanců. Dnes jsem dala přečíst některé vaše příspěvky kolegyni a ta byla zděšena. Divila se, že s někým tak sprostým vůbec diskutuji.

gemino ( 26. května 2020 13:18 )

Asi nosíš černé brýle a bílou hůlčičku, ne? Ta Sorosova loutka se stále tváří, jako kdyby kadila ježky, a ty napíšeš, že je to krásná žena Inu, každý má jiný vkus

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa