Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Moderátorka ČT Witowská nespala kvůli Zemanovi. Proč se cítí jak „bordelmamá“?

Autor: simao - 
25. listopadu 2019
17:30

Za kamarádku má Alexandru Mynářovou, vzhlíží k moderátorské legendě Kamile Moučkové. Světlana Witowská se s oběma sešla na křtu knihy Hlavou proti zdi, kde zpovídá Witowská právě Moučkovou. Moderátorku ČT přitom mnozí mají zapsanou kladně díky brilantnímu výkonu v prezidentské debatě Miloš Zeman vs. Jiří Drahoš. Witowská nyní pro Ona Dnes zavzpomínala nejen na tyto perné chvilky.

„Před debatou jsem nejedla a nespala, po ní mi všichni říkali, že to bylo super, ale já se na to vůbec nepamatuju. Vím jen, že jsem si říkala, aby už to skončilo,“ řekla Witowská pro magazín Ona Dnes.

„Když mi poprvé řekli, že bych to měla dělat, zaskočilo mě to, ale brala jsem to tak, že někdo to udělat musí, jenže mi nedošlo, co všechno to obnáší. Až během týdne před vysíláním jsem si říkala, do čeho jsem to zase vlezla! Netušila jsem, že se na debatu bude koukat dva a půl milionu lidí,“ podotýká žena, která je dnes nejen novinářkou.

Video  Kamarádství Witowské s manželkou Zemanova nejbližšího: Konflikt zájmů?  - Studio Blesk
Video se připravuje ...

Žena šéfa DPP, kamarádka Alex Mynářové

Witowská je rovněž exmanželkou Roberta Záruby a ženou Petra Witowského, který je šéfem Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Witowská je také kamarádkou manželky hradního kancléře Mynáře Alex. Vystudovaná ma práva v Praze, a tak se mohla stát třeba soudkyní. O soudnictví ale začala psát, mediální kariéra ji však dovedla do ČT – s pomyslným vrcholem v podobě prezidentské debaty.

Witowská je dnes jednou z nejznámějších tváří ČT. Objeví se z té pozice třeba i v populární soutěži StarDance?

„To není můj obor,“ odpověděla a dodala: „Na StarDance se mě pořád někdo ptá, ale já odpovídám, že jednak mi to nikdo nenabídl, ale hlavně že si moc neumím představit, že večer v televizi zatančím, ukážu třeba při nějaké zvedačce zadek a pak s někým, kdo mě v téhle pozici viděl, povedu druhý den rozhovor.

Video  Witowská grilovala Babiše. A takhle v televizi začínala.  - Zdroj: Newsroom ČT 24, Česká televize
Video se připravuje ...

Hrubší politici a „bordelmamá“

Během své kariéry přitom vnímá posun v chování politiků oproti době „devadesátek“. „Politici za ty roky zhrubli a mnohem víc si dovolují na novináře. Útočí na ně a bezdůvodně je osočují ze lži. To dřív nebylo, novinář byl respektovaná osoba nejen v jejich očích, ale i mezi lidmi jsme měli větší prestiž,“ míní Witowská.

„Dnes když řeknu, že jsem novinářka, tak mám pocit, jako bych řekla, že jsem něco jako bordelmamá, tak trochu póvl,“ říká upřímně v rozhovoru pro Ona Dnes autorka knihy Hlavou proti zdi, na jejímž křtu se sešla s hlavní protagonistkou, legendární hlasatelkou Kamilou Moučkovou i kamarádkou Mynářovou.

Zemanovy útoky

Witowská si „udělala“ dobré jméno na zvládnuté prezidentské debatě. Byl to přitom právě např. prezident Miloš Zeman, kdo nejednou na novináře zhurta udeřil. A to i před ruským prezidentem Vladimirem Putinem, když v roce 2017 vtipkoval o likvidaci novinářů. „Tady jsou další novináři? Novinářů je příliš moc, měli by se likvidovat,“ pokusil se Zeman o vtip.

Loni na Hradě před velvyslanci urážel Zeman novináře znovu. „Jsem přesvědčen, že inteligence českých novinářů je někdy na úrovni blbouna nejapného, což byl tvor žijící na Madagaskaru, ale byl právem vyhuben. České novináře se zatím vyhubit nepodařilo,“ říkal tehdy pomýlený prezident, který zaměnil Madagaskar a Mauricius.

Witowská nyní přichází s vlastním vysvětlením, proč se údajné hrubnutí politiků děje. „Ono to souvisí s proměnou celé společnosti u nás i ve světě. Tehdy v devadesátých letech jsme byli v jakési euforii, byli jsme nadšení a rádi, že se ta změna stala, dnes mám pocit, že jsou všichni naštvaní, že s někým a proti někomu bojují. Ale dost možná je to tím, že už jsem stará, každopádně politici tehdy byli jiní,“ říká Witowská.

Video  Hvězdy Událostí ČT Witowská a Řezníček před kamerou Blesku  - Luboš Procházka, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Zemanovec Hašek: Zvládla roli skvěle

Na to na facebooku zareagoval mj. svržený korunní princ ČSSD Michal Hašek, jeden ze symbolů „sobotkovské“ éry sociálních demokratů. I on se přitom vrátil ke skvělému výkonu Witowské v duelu Zemana s Drahošem

„Na předvolebním prezidentském duelu jsem byl jako divák a podporovatel Miloše Zemana. Moderátorka v Rudolfinu zvládla svoji roli skvěle. Jinak pohled společnosti na politiky či novináře ovlivňují primárně oni sami,“ napsal Hašek. Nejen on přitom smekl před Witowskou pomyslný klobouk.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bb88 ( 26. listopadu 2019 16:33 )

Pollo ( 26. listopadu 2019 09:49 )

A vy jste kdo, že si dovolujete špinit a soudit? To bude tou anonymní možností zbavit se frustrace, co?

bullshit ( 26. listopadu 2019 08:28 )

Netřeba litovat, vše dělá dobrovolně a nikdo jí nebrání ve změně zaměstnání.

murQ ( 26. listopadu 2019 00:14 )

Ta s kosou? Si piš že ta může.

murQ ( 26. listopadu 2019 00:12 )

Kdyby Eman volby o těch pár hlasů projel, ten by jí dal jmen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa