Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nečekané zastání pro Alex Mynářovou: Slova Hradu o trapnosti a ponížení

Autor: red, for - 
7. listopadu 2019
05:01

Hradní bruneta Alex Mynářová se ocitla v konfliktu s bývalým protokolářem Jindřichem Forejtem. A padají opravdu ostrá slova. Mynářová nazývá Forejta odborníkem na prostituty a kokain, ten zas mluví o znásilňování tradic. U počátku sporu stálo vyhrazené místo v předních řadách pro Alex při předávání metálů 28. října. Z Hradu ale přišlo pro Mynářovou nečekané zastání.

Zasedací pořádek může lidem pořádně zkazit den. Ať už ve škole, na svatbě, či na rodinné večeři. Zatímco na veselce může nepodařené usazení způsobit rvačku, na Hradě se kvůli tomu spustila ostrá slovní přestřelka.

Manželka vedoucího kanceláře prezidenta republiky Alex Mynářová se stala terčem kritiky bývalého protokoláře Jindřicha Forejta poté, co byla spatřena v prvních řadách při předávání státních vyznamenání. „Manželka státního úředníka, který je ten večer přítomen v sále pracovně, nikoli společensky, na to nemá nárok,“ opřel se do ženy Vratislava Mynáře Forejt. 

Poznámka spustila kolotoč výroků, kdy se i zástupkyně něžného pohlaví rozhodně nedržela zpátky a Forejtovi jeho slova oplácela.

„Nejsme císařský dvůr“ 

Z Hradu se ale dočkala Alex nečekaného zastání. Ve středu zveřejnil ředitel Sekce administrativní KPR Jan Novák zprávu, kde se dvojnásobné mámy zastává. 

„Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky měl místo v první řadě, usazení manželky vedle manžela je naprosto v pořádku. Představte si, jak trapně byste se cítili, pokud by vašemu manželovi či manželce neumožnili sedět vedle Vás. A jak ponižující by to bylo pro něj nebo pro ni,“ píše Novák. 

Zaměstnanec Hradu zmiňuje, že republikánský státní protokol má být laskavý a není bičem na účastníky státních akcí. „Nehrajme si, prosím, na císařský dvůr a španělský dvorní ceremoniál. V roce 2019 je to směšné,“ dodává ve zprávě. 

Uznává sice, že zasedací pořádek je citlivou věcí, především pak v souladu s protokolárními pravidly. Přesto by ale Hrad měl důstojně, citlivě a s pochopením přistupovat k hostům. 

Alex Mynářová provádí diváky nového Youtube kanálu Kanceláře prezidenta republiky Alex Mynářová provádí diváky nového Youtube kanálu Kanceláře prezidenta republiky | Reprofoto Youtube / Pražský hrad - Kancelář prezidenta republiky

Forejt: Znásilňování tradic

Bývalý protokolář, který dostal „padáka“ před třemi lety, ovšem vidí v zasedacím pořádku velké pochybení a pro Blesk uvedl, že se jedná o „znásilňování“ tradic. Sám během svých let na Hradě Alex usazoval do řady s číslem 13. 

Hradní protokol by se podle něj měl držet a to Mynářová opakovaně porušuje, zmínil Blesku Forejt a uvedl i další příklady přešlapů svůdné brunety. 

„Namátkou vzpomínám na konflikt, kdy jsem jí při zahraniční cestě, na které byla jako televizní reportérka, odmítl dát k dispozici služební vůz z prezidentské kolony. Nebo kdy zaparkovala svůj osobní vůz takřka uprostřed hradního nádvoří před katedrálou krátce předtím, než tudy měl procházet průvod k poctě Karla IV. Protože si s tím nedělala starosti a odešla pryč, musel se narychlo shánět někdo, kdo s vozem odjede,“ svěřil Blesku. 

Forejtova slova o ctění protokolu ale zvedla ze židle i zastánce Alex. „To poslední, čeho se skutečný znalec protokolu účastní, je emotivní veřejná polemika, natož s dámou,“ zmiňuje Novák ve zprávě, kde sice jméno bývalého protokoláře nezazní, ale dle konceptu je na něj mířená. 

A že to je opravdu ostrá polemika. Alex se totiž nedržela stranou a Forejta označila jako odborníka. Bohužel ne tak na protokol, jako spíše na prostitutky, kokain a falšování dokumentů o vzdělání. 

Forejt byl opravdu obviněn z toho, že neoprávněně používá titul JUDr., jelikož podle dostupných informací nedokončil školu. Krátce před jeho „vyhazovem“ pak kolovala jeho fotografie v županu v pozici, která napovídala tomu, že se chystá šňupnout kokain. 

Vyznamenání mělo více pochybení

Kromě Alex usazené po boku svého manžela a bývalé první dámy Livie Klausové Forejt vyčetl i více věcí, které ho během večera státních vyznamenání překvapily. 

„Pan prezident může jít v doprovodu své manželky Vladislavským sálem. Vzhledem k jeho obtížím to působí i lidsky správně. Nerozumím ale tomu, proč při tom musí hrát prezidentské fanfáry z opery Libuše, na které má přicházet prezident jako první občan země sám,“ udal pro Blesk další pochybení. 

Překvapil ho i vysoký počet mužů z ochranky v sále a rovněž i „hrubá nezdvořilost“, kterou mínil absenci mnoha lidí při slavnostním ceremoniálu. Podle Forejta bylo mnoho lidí, kteří si zasloužili pozvánku, ale nedostali ji. 

Video  Jindřich Forejt má padáka. Kdo je český „Gump“ a proč končí?  - Matěj Smlsal, Markéta Volfová
Video se připravuje ...

 

ciktr ( 7. listopadu 2019 17:49 )

No jistě.

deep_ass_flsting ( 7. listopadu 2019 17:14 )

Forejt byl dobrý hradní protokolář, ale od té doby co ho vyrazili za fet a buserantskou úchylku, tak je zapšklý a zlý. Mynářová je nána a měla by se držet stranou.

ingmarie ( 7. listopadu 2019 13:57 )

Mynářová nemá žádné zásluhy o stát a její manžel tam byl pracovně. Místo ni by si to víc zasloužilo minimálně milion pracujících občanů a několik bojových psů z Afghánistánu

mord ( 7. listopadu 2019 13:33 )

Tahle panička by se měla plížit kanálem vždyť si vzala naprosto odporný lidský odpad na odplivnuti

zada ( 7. listopadu 2019 13:24 )

a co si o sobě myslíš ty?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa