Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nový mluvčí na Hradě. Kdo teď ještě bude dělat „Ovčáčka“?

Autor: Jakub Kopřiva - 
30. července 2019
05:02

Vlastního „Ovčáčka“ si pořídil kancléř Vratislav Mynář (52). Do tiskového odboru Hradu přibyl Vít Novák, který má na starosti hlavně komunikaci za Mynářovu Kancelář prezidenta republiky (KPR). A Jiří Ovčáček (40) se může soustředit jen na Miloše Zemana (74).

Že má nový člen hradní tiskové „rodinky“ na starost právě Mynářův píseček, potvrdil Blesku sám kancléř. „Vít Novák pracuje na tiskovém odboru, tudíž spadá pod vedení Jiřího Ovčáčka. Pokud vím, má na starost primárně komunikační činnost Kanceláře prezidenta republiky,“ napsal v SMS zprávě Blesku.

Vít Novák (v bílé košili) má na starosti hlavně komunikaci za Mynářovu Kancelář prezidenta republiky Vít Novák (v bílé košili) má na starosti hlavně komunikaci za Mynářovu Kancelář prezidenta republiky | Blesk - Jakub Poláček

Mezi akce, které mediálně Novák pokrýval, patřila návštěva lánské obory pro novináře. Během ní šéf obory a Mynářův muž Miroslav Balák (52) v pozitivním světle prezentoval úpravy kolem vodní nádrže Klíčava, které má v hledáčku i policie, a ředitel čelí obvinění, že práce byly předražené.

Novák měl na starost i organizaci dubnového tiskového brífinku ve svatovítské katedrále krátce po požáru pařížského svatostánku Notre-Dame. Tady Mynář ukazoval, jak je pražská chlouba zabezpečená proti vyhoření.

Mám víc času

Nového kolegu okomentoval i mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček (40) a dodal neurčitě, že ten nastoupil v průběhu letošního roku. „Kancelář prezidenta republiky vykonává řadu zajímavých činností, což si žádalo speciální přístup. Věc je optimální,“ uvedl pro Blesk.

A novinku si pochvaloval. „Plně se mohu věnovat komunikaci práce a stanovisek prezidenta republiky. Dělba práce ku prospěchu veřejnosti,“ upřesnil asi nejviditelnější mluvčí současnosti. Podle informací Blesku se ale mezi těmito řádky skrývá fakt, že Ovčáček nemohl či nechtěl Mynářovi poskytovat servis v té míře, již žádal.

Přišel z desítky

Před prací pro Hrad dělal Novák mluvčího na Praze 10. Zde například komentoval problém kolem povolení k dostavbě jedné strašnické vily. Komu že prvorepublikový dům patří? Ano, Mynářovi, který jej koupil v roce 2014 za pouhých 5,5 milionu korun, i když podle posudků byla jeho cena dvojnásobná.

I na to se chtěl Blesk Nováka zeptat, jenže ten telefon napřed nezvedal a pak už bylo jeho číslo rovnou nedostupné.

Kdo je Vít Novák

  • Začínal jako novinář v Mladé frontě Dnes.
  • Působil i v agentuře, která se zabývala veřejným míněním.
  • V roce 2015 nastoupil na radnici Prahy 10, kam si ho měla přivést tehdejší starostka Radmila Kleslová (55, ANO).
  • Na radnici vydržel tři roky, než jej odvolalo z funkce nové vedení městské části.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

12x36je_dostt ( 19. srpna 2019 15:06 )

Jen více Zemanů a Babišů, Ovčáčků a podobných poctivých lidi , vy SLUNIČKÁŘSKEJ odpade Ten kdo alespoň trošku myslí na budoucnost svých dětí, ten chce aby tento stát i nadále řídil Zeman s Babišem.👍❤️ Nejlepší politici po roce 1989, JEDNOZNAČNĚ si toto myslí všichni rozumní a chytří v ČR a jen tupci jako titanové hovado 33 by chtělo natahovat ruku a žrát bez práce!

xiioma ( 30. července 2019 16:50 )

Dlouho očekávaná posila. To by v tom byl ďas, aby nakonec ten Peroutkův článek nenašli.

pavucinka ( 30. července 2019 14:19 )

I úředníček na mnohem nižších postech, třeba v Kauflandu, svede být těžce arogantní. To je o inteligenci a IQ. Od toho jsou konkurzy, psychotesty, a tihle lidi by neměli jimi procházet.

badot ( 30. července 2019 14:14 )

A Ovčačing snad někdy něco dělal???? Snad jenom ostudu. O práci na hradním panství nemůže být ani řeči. Až dědek prdne do hlíny, Čtveráček bude muset emigrovat do Číny a nebo k Putinovi do Ruska. V Česku se chytá akorád za hlavu...

kenny99 ( 30. července 2019 14:11 )

Přesně🤔👍🏻Podvodník a zloděj Mynář se nebu­de”u­navo­vat”ně­jakým vysvětlovánim svých křiváren,tak mu z našich daní zaplatíme poskoka.Tomu se říká arogance a svinstvo!!!☹️☹️☹️

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa