Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman s penzí 15 tisíc: „To si žiju, co?“ A Mynářův rybník načerno je pro něj malichernost

Autor: simao - 
20. března 2019
18:52

Jeho kancléř si postavil v Osvětimanech rybník načerno. Prezidentovi Zemanovi to však dle jeho vyjádření nevadí, považuje to za malichernost a věří, že si Vratislav Mynář povolení dodatečně pořídí. Zeman v průběhu návštěvy v Karlovarském kraji promluvil vedle toho např. o svém důchodu 15 tisíc korun, se kterým se prý dá vyjít „jakž takž“. A vtipkoval také o „sebevraždě“ Donalda Trumpa.

„Já jsem starý pán, prosím nahlas,“ říkal Miloš Zeman v Kraslicích při setkání s občany. „Můj starobní důchod je 15 tisíc měsíčně. To si žiju, co?“ dodal. Později v Aši rovněž řešil svou penzi. „Mně vyměřili starobní důchod 15 tisíc měsíčně, když nebudu platit nájemné, tak se z toho dá jakž takž vyžít. Ale lituji lidi, kteří nájemné musí platit,“ uvedl Zeman s tím, že podporuje záměr vlády navýšit důchody pro příští rok o 900 korun.

Mynářův rybníček nevadí

Na dotazy však předtím odpovídal i na Parlamentních listech, kde se ho tázali na jeho kancléře Vratislava Mynáře - bez prověrky na stupni přísně tajné a s rybníkem v Osvětimanech, který si zřídil bez stavebního povolení.

„Za prvé, proč považuji Mynáře za nejlepšího kancléře? Protože s ním mám hlubokou každodenní zkušenost, kterou tazatel zcela pochopitelně míti nemůže. Připouštím, že v jeho případě není porušován žádný zákon, protože žádný zákon neukládá kancléři prezidenta republiky mít bezpečnostní prověrku. Pokud jste tak malicherný, že vás vzrušuje nějaký rybníček na černo, já věřím, že pan kancléř si ono povolení následně opatří,“ odpověděl Zeman.

V souladu s územním plánem, bránil se kancléř

Mynář o chybějícím povolení pro svůj rybník mluvil na videu, vloženém na youtube 7. února. „Bohužel musím konstatovat, že k dnešnímu dni se nám ani po tak dlouhé době nepodařilo celou anabázi uzavřít,“ přiznal. 

„K dnešnímu dni, bohužel, byť jsme poněkolikáté požádali o dodatečné stavební povolení, tak z důvodu úmrtí několika majitelů pozemků se nám nepodařilo dotáhnout veškerá dědická řízení. Rád bych jen uvedl, že rybník je v souladu s územním plánem, máme platné územní rozhodnutí a souhlasy všech dotčených orgánů. Doufám, že teďka už nám to všechno vyjde,“ říkal Mynář.

Zeman chválí Schillerovou. Co doporučí na večeři Babišovi?

Zeman odpovídal v Kraslicích i na dotaz, co má společného s Andrejem Babišem. „Rozhodně to není majetek, ani náhodou. Ale řekl bych, že v obou případech - a teď si fandím - je to pracovitost. S tím rozdílem, že on spí čtyři hodiny denně. Já mu říkám: Andreji, trefí tě infarkt, nebudeš. Zatímco já spím sladce osm hodin a zbytek pracuji,“ říkal prezident.

V Aši se Zeman nechal mj. slyšet, že ho zaujala soutěž pro města, která dobře zadávají veřejné zakázky - Neplejtvák. Zeman připomněl, že má v pondělí pravidelnou večeři právě s Babišem. „Doporučím mu, aby neplejtváka vyhlásil i ve své vládě. U každého ministerstva se dá zabránit plýtvání (...) Všude se někdy plýtvá, všude bobtnají státní úředníci, kteří si někdy vymýšlejí práci. Úplně zbytečnou práci se spoustou formulářů,“ podotkl Zeman.

Zeman také pochválil ministryni financí Alenu Schillerovou (za ANO). „Pokládám ji osobně za velmi dobrou ministryni,“ říkal prezident v Aši, kde dostal darem šálu a vzpomněl na zesnulého ministra kultury Pavla Dostál, kterého se právě na nošení šály ptal. „Pavle, proč to nosíš? Já jsem rád, když mně někdo ošálí,“ říkal Zeman.

Amnestii nikdy nevyhlásí. A dostal knížku svých bonmotů

V Kraslicích mluvil Zeman mj. o přeplněných věznicích v Česku. „Naše věznice jsou sice přeplněné, občas mi říkají, že bych měl vyhlásit amnestii, aby se věznice uvolnily, ale já jim říkám, že to v životě neudělám,“ podotkl.

Zemana také vyzvali, aby podepsal jeho vlastní knihu. „Je to zřejmě bystrá, chytrá, inteligentní kniha a rád vám ji proto podepíšu,“ říkal tazateli předtím, než obdržel obouvátko, řehtačku či výběr místních piv. A také knížku Zemanových bonmotů, psanou česko - vietnamsky. 

„Já velice děkuji vietnamské komunitě, mimochodem, jsem rád, že byla uznána národnostní menšinou, protože si to zaslouží. Na rozdíl od některé jiné komunity, kterou nebudu jmenovat, ale všichni víme, o koho jde, že ano,“ rýpl si Zeman a ke knize dodal: „Má titulek ′Rád nechám botu v řiti blbce′. Kdybyste věděli, kolik bot už jsem za 30 let v politice spotřeboval, Zlín by mi záviděl.“

Video  Zeman pro Blesk: Blbci u Palacha, vyhazov za šikanu a odhalený důchod  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Vtípek o Trumpově „sebevraždě“ a Hitlerovi

Další z tazatelů pak vznesl i dotaz na dary, které si vyměnil Babiš a Donald Trump při setkání v Bílém domě, kdy Babiš dostal dres českého hráče Washingtonu Wizards Tomáše Satoranského a Trumpovi naopak přivezl zbraň CZ 75 z České zbrojovky Uherský Brod s vyrytým heslem „Pravda vítězí“.

„Donald Trump je vynikající byznysmen, protože pistole za 200 tisíc korun má bezesporu vyšší hodnotu než tričko v hodnotě několika dolarů, dobře, třeba bude hedvábné, ale pořád bude levnější než ta pistole. Kdybych byl nepřítel Donalda Trumpa, jako že nejsem, tak bych prohlásil, že mu třeba tu pistoli věnoval, aby spáchal sebevraždu, to se tak někdy dělávalo, jo. Dokonce když Hitler nechal popravit Röhma, tak mu nejdřív poslal pistoli, aby se sám zastřelil,“ říkal lidem v Kraslicích Zeman.

oldedek ( 19. srpna 2019 10:40 )

Za všechen ten marast, nedorozumění mezi lidmi, naštvanost u nás v republice může jen a jen Zeman - to on je všeho zlého projektant ...
Zmizela spravedlnost, pravda a šíří se nenávist, mstivost. Zmizel smysl pro snášenlivost, pro svobodu myšlení a projevu…

A pracující našich továren, které jednoduše ulhal, žádají pro agenty imperialistů trest ten nejpřísnější....

.tg.bb ( 21. března 2019 15:59 )

Hlavně že prezident Zeman svým tělem zastavuje ty hordy migrantů, co se na nás valí. je to pašák, bez něj by byla republika naprosto ztracená.

marmat ( 21. března 2019 15:30 )

Je TOHO kolem toho pána už MOC !!! Pokud je s ním 100% spokojen pan Zeman...nezbývá nám, než "být spokojeni" ???? Tý bláho, radši nevědět..........

marmat ( 21. března 2019 15:26 )

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/2731403-inspekce-zkouma-mynaruv-nepovoleny-rybnik-ze-ktereho-na cerno-zasnezuje-sjezdovku Sodoma i GOMORA

marmat ( 21. března 2019 15:23 )

Je TO BOUDA šitá NA VELBLOUDA....nebo pro přitroublé ovce ????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa