Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zemanův gumový člun marně čeká v koutě. Kačenku má prezident v Lánech

Autor: simao - 
16. července 2019
18:10

Člun prezidenta Miloše Zemana se na veselský rybník letos v létě nejspíš nevypraví. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček pro Blesk Zprávy uvedl, že svou dovolenou nebude Zeman trávit na chalupě v Novém Veselí, ale v Lánech. Kde má Zeman svou Kačenku.

V červnu Miloš Zeman avizoval, že letos by svůj oblíbený člun neměl vynechat. „Pevně doufám, že ano. Snad se nebude opakovat situace, kdy byl velký vítr a tím i vysoké vlny. Člun Challenger velké vlny nezvládá,“ zavzpomínal na Frekvenci 1 Zeman na loňské léto, kdy ho rozmary počasí na člun nepustily.

Video  2015: Prezident Zeman na rybníce  - Jiří Čada, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...

Jenže plavba mu nakonec zřejmě nevyjde ani letos. Návrat do Nového Veselí, odkud Zeman odjel kvůli vládní krizi, v plánu není. „O dovolené bude pan prezident pobývat v Lánech,“ vzkázal v úterý Blesk Zprávám Jiří Ovčáček.

Kačenka Zemanovi člun nenahradila

Naposledy tak Zeman na rybník ve svém žlutém člunu, který nazývá jachtou, vyrazil v roce 2017. V březnu 2016 dostal Zeman novou pramici pojmenovanou Kačenka, nafukovací člun však nenahradila.

„Já mám jachtu, víte. Je nafukovací a stála mne dva tisíce korun. A vždycky když skončí zima a blíží se léto, musí se nafouknout, což je složitá práce,“ říkal Zeman při této příležitosti ve Františkových Lázních a přemítal: „Může mě někdo vozit. Takže vždycky, když někdo přijede do Nového Veselí, tak ho pozvu na projížďku po rybníce – a až nasedne, tak mu podám do ruky vesla.“

Nedošlo na to, na Vysočinu Kačenka nezamířila. „Je v Lánech, kde je rybník,“ uvedl nyní Ovčáček.

Miloš Zeman dostal v roce 2016 ve Františkových Lázních novou loďku „Kačenku“. Miloš Zeman dostal v roce 2016 ve Františkových Lázních novou loďku „Kačenku“. | Twitter J. Ovčáčka

I letos v červnu se sice do Nového Veselí Zeman vydal, ale kvůli vládní krizi a jednání s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a vicepremiérem Janem Hamáčkem (ČSSD) odjel předčasně do Lán. Challenger 300 tak zůstal „v koutě“.

Zeman naposledy 12. července přijal v Lánech šéfa ČSSD Hamáčka i s ministrem kultury Antonínem Staňkem. Jeho náhradníka Michala Šmardu prezident odmítá  jmenovat novým šéfem tohoto resortu, Hamáček však na Šmardovi trvá a jeho postoj v pondělí potvrdilo i předsednictvo ČSSD v Lidovém domě.

O nový termín u Zemana pak požádali opět Babiš s Hamáčkem, kteří doufají, že se podaří patovou situaci odblokovat. S Babišem jednal Zeman 11. července pro změnu na Pražském hradě.

Video  Pirát z Vysočiny: Zeman znovu vyplul na rybník, fanynky mu mávaly.  - TV Nova, Hudební banka.cz
Video se připravuje ...

Pollo ( 17. července 2019 06:07 )

Hlavně se asi bojí pustit ho na člunu samotného. Zvlášť po nějaké té becherovce.

Pohybovenadany ( 17. července 2019 04:35 )

Zemane, dal bys jim na frak, když by sis dal na tom gumáku Vltavu nebo sjel Sázavu . Cigaretka v rypáku celou dobu, koralka se servíruje až pod nos....tomu říkám dovolená

Manowar ( 17. července 2019 03:44 )

Proč se neodstěhuješ,když ti tak vadí Zeman,z letiště lahváče odlétají letadla na všechny směry,nikomu tu chybět nebudeš.

ingmarie ( 16. července 2019 23:10 )

Tak Zeman jezdí v Lánech na Kačence Tak to jí přeju

xnovp ( 16. července 2019 22:43 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa