Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš bere rodinu na Krétu. S Vivien oslavili 19. narozeniny, s Monikou výročí svatby

Aktualizováno -
28. července 2019
19:38
Autor: simao - 
27. července 2019
13:03

Andrej Babiš (ANO) se chystá v době vládních prázdnin s rodinou na Krétu. Poletí s ním i jeho dcera Vivien, se kterou oslavili Babišovi v neděli její 19. narozeniny a která premiéra doprovázela při několika oficiálních akcích v poslední době. To slovenský premiér Peter Pellegrini již na dovolené je. A na sociálních sítích se pochlubil fotkami alá mořský vlk. Zatímco Babiš odletí na dovolenou v době, kdy nadále není dořešena situace kolem ministerstva kultury, i Pellegrini má na Slovensku vlastní trable, které čekají na řešení.

„Budu s rodinou týden na Krétě v Řecku, týden ve Francii,“ řekl Blesk Zprávám premiér Andrej Babiš. Vládní prázdniny přichází v době, kdy stále není dořešena situace kolem ministerstva kultury. K 31. červenci má v jeho čele skončit Antonín Staněk, adepta z ČSSD Michala Šmardu však Miloš Zeman dál odmítá jmenovat a svůj další postup oznámí prezident až 15. srpna.

Babiš přitom čelí kritice, že prezidenta nedokázal přesvědčit, aby ČSSD vyhověl. Na jiné myšlenky se premiér bude snažit přijít v Řecku a také ve Francii, kde vlastnil restauraci. Už nevlastní, jak upozorňuje. „Restauraci nemám, je ve svěřeneckém fondu,“ říká Babiš. Do Francie však jezdí i tak léto co léto.

Babišovi slavili 19. narozeniny Vivien. Do Řecka letí společně

Do Řecka pak s premiérem zamíří i dcera Vivien, která Babiše doprovázela v poslední době při řadě oficiálních příležitostí. Byla s ním i na recepci francouzské ambasádě. „Vivien samozřejmě jede,“ potvrdil sám Babiš, který má s manželkou Monikou ještě syna Frederika. A vedle nich dvě děti z prvního manželství. „Monika se mi vrátila z Francie, tak jsem ji pozval na oběd kousek od Strakovky,“ prozradil Babiš.

V neděli pak Babišovi společně oslavili 19. narozeniny Vivien. Premiér na to upozonil na svém profilu na Facebooku. „Dneska má naše Vivien 19 let. A zítra jsou to dva roky od naší svatby s Monikou, takže máme rodinný oběd. No a za pár dní mám dovču,“ objevila se v příspěvku i přpomínka svatby Andreje a Moniky Babišových na Čapím hnízdě.

V Řecku přitom byl druhý nejbohatší Čech s rodinou i loni. „Do Řecka historicky jezdíme nejvíc. Máme to tam rádi, lidé jsou příjemní, strava je dobrá, moře a všechno. Jezdili jsme na Eloundu a teď jedeme do nového místa blízko Heraklionu,“ upřesnil Babiš.

Premiér Andrej Babiš na loňské dovolené v Řecku (5. 8. 2018) Premiér Andrej Babiš na loňské dovolené v Řecku (5. 8. 2018) | Facebook Andreje Babiše

Babiš má i české plány, chtěl by znovu na Šumavu

Tím však dovolenkové plány premiéra Babiše nekončí. „Moc se mi líbilo na Šumavě, tak zkusím ukecat rodinu na pár dní na kolo a túry,“ pokračuje pro Blesk Zprávy Babiš, který Šumavu navštívil v rámci svých republikových výjezdů nedávno. Přespával v Kašperských Horách, vyrazil na Březník či do obory s vlky, řešil kůrovce a nachodili prý 15 kilometrů. Pracovně. Teď by se na Šumavu rád vrátil ve volném čase před tím, než se opět vydá za ministry do Strakovy akademie.

Další vládní zasedání bude  v úterý 30. července. A pak až takřka za měsíc - v pondělí 26. srpna. Času vše realizovat a „dobít baterky“ má premiér Babiš poměrně hodně. I když doufal, že se situace kolem ministerstva kultury vyřeší již tento týden, nakonec z Lán opět odjel od prezidenta Zemana s nepořízenou. A tak v momentě, kdy Antonín Staněk v čele resortu skončí, dojde v čele resortu k bezvládí. Vést ministerstvo by však mohla dočasně první náměstkyně Kateřina Kalistová (ČSSD), která na něm působí dlouhodobě.

Že Babiš má možnost řešit i příjemnější - dovolenkové - záležitosti, to premiér vítá. „Rozhodně, já samozřejmě na prázdniny tvrdě trénuju, protože 1.8. jdu na pláž, tak abych nedělal ostudu,“ pokračuje Babiš.

Chodí s krokoměrem, do fitness centra. A snaží se zhubnout. „Od 1. ledna jsem zhubl 9 kilo. Trénuju, cvičím, každý den jsem ve fitku, snažím se fyzicky dát do kondice,“ říká Babiš, jehož psychika čelila v poslední době náporu vládní krize. ČSSD kvůli dění na ministerstvu kultury vyhrožovala dokonce i demisí ministrů, ta se však nekoná a i její šéf Jan Hamáček dál čeká, s čím přijde v půlce srpna prezident Zeman.

Andrej Babiš v minulosti vyrazil s rodinou i na Maledivy. Tehdy byl ještě ministrem financí Andrej Babiš v minulosti vyrazil s rodinou i na Maledivy. Tehdy byl ještě ministrem financí | Foto archiv Andreje Babiše

Babišův protějšek ze Slovenska: Neoholený mořský vlk

Zatímco český premiér se na Krétu teprve chystá, u moře již je slovenský předseda vlády Peter Pellegrini. A slovenská média výrazně zaujal fotkami, které během dovolené umístil na sociální síť.

„Když není auto, traktor nebo letadlo, tak musím vyzkoušet aspoň loďku. A nejlepší na tom je, že jsem se během volna vůbec nemusel holit,“ vzkázal „mořský vlk“ Pellegrini na facebooku. Podle Pluska.sk vyrazil slovenský premiér do Itálie a „takto sexy ještě nikdy nebyl“. A podle Denniku.sk Pellegrini „vypadá jako italský herec, doma ho ale čeká hodně práce“.

To mají s Babišem podobné. A oba mohou na čas uniknout z nelehké politické situace a utřídit si myšlenky. I když ty Pellegriniho se údajně stáčejí jiným směrem. „Zdroje z vládního prostředí naznačují, že se tam rozhoduje o tom, zda bude on sám pokračovat v politice,“ tvrdí Dennik.sk. To u Babiše neplatí. Ten navzdory výzvám opozice již před časem oznámil, že „nikdy, nikdy“ neodstoupí.

anna1234 ( 29. července 2019 11:57 )

.. takhle měla vždycky otevřenou pusu Lenka Plačková u Mládka, pamatujete? Hrála blbku.

ingmarie ( 28. července 2019 22:02 )

Jojo, vyrovnal ,poslal je s Rusákem na Krym

Paul Katzchen ( 28. července 2019 21:27 )

Nejseš sám 😉

Paul Katzchen ( 28. července 2019 21:24 )

Babiš, na Blesku.cz je další dobročiná zbírka, koukej něco pustit, máš z čeho.

beruska56 ( 28. července 2019 21:02 )

Bože,bože

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa