Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Babiš chce konec svého stíhání v kauze Čapí hnízdo. Advokát: A Monika taky

Autor: ČTK, kal - 
6. června 2019
15:10

Obhájce premiéra Andreje Babiše (ANO) obviněného v kauze kolem padesátimilionové dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo Michael Bartončík podal státnímu zástupci návrh na zastavení Babišova trestního stíhání. Uvedl to server Česká justice. Advokát serveru řekl, že do konce týdne podá návrhy u dalších osob, které zastupuje, tedy manželky Moniky a dcery Adriany Bobekové.

Důvodem pro zastavení trestního stíhání má být podle obhajoby to, že předmětný skutek není trestným činem. Žádost o zastavení trestního stíhání podali podle dřívějších informací zatím dva ze šesti obviněných, podle médií jde o někdejšího manažera koncernu Agrofert Josefa Nenadála a bývalou náměstkyni jihlavského primátora a členku společnosti Farma Čapí hnízdo Janu Mayerovou.

Advokátka posledního obviněného, Babišova švagra Martina Herodese, dříve uvedla, že její klient využije „veškerých možných dostupných prostředků ke své obhajobě“.

Video  Babiš se omluvil demonstrantům. A zase se do nich pustil: Nejsem zloděj.  - Jakub Veinlich/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Policie navrhla obžalovat Babiše 17. dubna

Policisté navrhli 17. dubna Babiše a další obviněné v kauze Čapí hnízdo obžalovat. Návrh se netýká premiérova syna, který je stíhán samostatně. Babiš, který je od října 2017 obviněn z dotačního podvodu a z poškození finančních zájmů Evropské unie, dlouhodobě odmítá, že by se kolem farmy dělo cokoli nezákonného. Hrozí mu až deset let vězení.

Společnost Farma Čapí hnízdo dříve patřila Agrofertu, ještě pod názvem ZZN AGRO Pelhřimov. V roce 2007 se přeměnila na firmu s akciemi na majitele. Další rok získala evropskou dotaci v programu pro malé a střední podniky, na kterou by jako součást Agrofertu neměla nárok. Po několika letech se společnost vrátila pod Agrofert.

Babiš vlastnil Agrofert do předloňského února, než jej kvůli zákonu o střetu zájmů vložil do svěřenských fondů. V roce 2016 řekl ve Sněmovně, že Čapí hnízdo vlastnily v době získání dotace jeho dvě dospělé děti a bratr jeho partnerky. Farmu nyní vlastní firma Imoba, která loni spornou dotaci státu vrátila.

Ten_co_rekl ( 10. června 2019 17:54 )

Pane Babiš, jen ať ta lůza z demožumpy kvičí jak trefené prase, vždyť oni nic jiného nejsou než NENAŽRANÁ intrikářská prasata pražské kavárny
Mějte ten odpad na háku a užívejte s Monikou léto a na spodinu zrzavou z Vaclavaku s jeho placenou klakou se můžete s pocitem dobře vykonané práce vys rat

marmat ( 6. června 2019 20:18 )

BABISE_NECHCEME: Chtějte /Nechtějte...jen si trochu celou "pseudo-kauzu" aspoň malinko nastu­dujte­....mož­nost nemožného ....Kdo věří jako Vy, netuší vůbec
"vo co go"

marmat ( 6. června 2019 20:09 )

DRUHÁ zpráva auditorů napověděla velký..NÓ spíše nebetyčný malér auditorů, neboli "auditorů"!Odkazy na naproste NEEXISTUJÍCÍ paragrafy a zákony...je to nejen něčí malér,ale i něčí naděje.Pokud bude takto zfušovaná i ta první,tak je Babiš vítěz

tulipan ( 6. června 2019 18:21 )

Konečně!! každý ví že to byla objednávka kmotru­,tune­lářu,­mafie opozice,udavaču pirátu které Babiš vykopal od zlatých koryt­,žra­nic,o­jebá­vání občanu předběžná škoda ekonomu od 1990 stovky miliard.Privatizace největší zločin století,Vondra skokan ODS promo pro škoda 485 milionu,zbrojní zakázky miliardy, Bendl ikona zlodějin ODS farma,koně,tisíce metru pozemku zde nějak nechápu pana státního zástupce Zemana Babiše řeší,ale oprvdavové zloděje nic. Nebo že by to bylo tím že zloději odkláněli stovky miliard jako Vondra a další na to není právní postih tak že v českém státě je zlodě­jina,­tune­lová­ní odkláněním!! chudák který ukradne konzervu je zloděj! vynikajicí právní stát.

Tara-Tara ( 6. června 2019 18:01 )

no právě...jen ted se tak nejak nevi, jak to ukoncit a hlavne asi neukázat na toho, kdo to zadal

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa