Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Babiš se zlobí, že jsou Sobotka a ČSSD lháři. „Skřípli“ ho s Agrofertem

Autor: ČTK, val - 
29. listopadu 2016
17:30

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš je hodně vytočený. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) i poslanci sociální demokracie podle něj lhali, když tvrdili, že novela o střetu zájmů postihne až budoucí ministry. Sněmovna podpořila senátní verzi zákona zřetelně směřující na předsedu hnutí ANO, podle níž se i firmy z Babišova holdingu Agrofert nebudou moci ucházet o nenárokové dotace, veřejné zakázky a investiční pobídky.

Babiš v úterý sdělil, že další postup projedná s právníky. Rozhodne se o něm až poté, kdy zákon začne platit.

V textové zprávě napsal, že poslanci, kteří předpis podpořili, schválili vědomě protiústavní zákon. „Poslanci zneužívají Sněmovnu pro politický boj proti mně, místo aby přijímali zákony pro lidi, a to je nehorázné,“ napsal Babiš.

Zákon podle předsedy hnutí ANO pochází z dílny premiéra Sobotky a předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. „Má mě dostat z politiky, aby si tady tradiční strany dělaly opět svoje kšefty a já jim v tom nebránil,“ napsal.

panda82 ( 19. prosince 2016 13:30 )

ČSSD je žumpa, která nemyslí na lidi, zákon proti Babišovi, ten jim leží v žaludku a co těch 14,5 miliardy dotací v Ústí a Karlových V. to bude 24 zákonů, no jo ale v tom jede i vláda tak je klid

hejhej ( 30. listopadu 2016 11:39 )

sendrazak: Aobotka zahájil volební kampaň, cvaká mu u zad.ku, protože má oproti ANO nízké preference. Tím svým hnusným chováním si je dále snižuje a tím nahrává Babišovi.

Samo ( 29. listopadu 2016 18:21 )

Babiš se rozčiluje, že zákon měl platit až příští volební období. Ale kozla zahradníkem udělala tato koalice. To by se mu líbilo, aby on ještě mohl krást a ti co přijdou po něm, tak už ne.

Okolojdouci ( 29. listopadu 2016 18:03 )

 Tak mmi tak nějak napadlo, že by to mohlo znamenat konec této vlády. Což by zas až tolik škody nebylo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa