Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

„Buzerace, cirkus, koncentrák,“ rozčílila Kalouska EET. Změny chce i KDU-ČSL

Autor: ČTK, val - 
29. listopadu 2016
14:03

Dva dny před ostrým startem elektronické evidence tržeb přišla vládní KDU-ČSL s návrhy změn, které chce předložit Sněmovně. Předseda lidovců Pavel Bělobrádek novinářům řekl, že vyňati by měli být všichni plátci paušální daně, prodejci na farmářských trzích a „ti, kteří si pouze přivydělávají“. Systém by se podle něj měl vztahovat jen na poplatníky s obratem nad 414 000 korun.

Návrhy, které v úterý KDU-ČSL představila ministrovi financí Andreji Babišovi (ANO), podle Bělobrádka tvoří logický celek.

Babiš chce na středečním jednání Sněmovny navrhnout dvě vlastní změny v systému. Vládní ČSSD ho kritizuje, mimo jiné se obává, že poslanci přijdou s dalšími návrhy, což způsobí chaos.

Změny na poslední chvíli rozčílily premiéra Sobotku. Jak vypadala hádka s Babišem? Podívejte se:

Video  Sobotka o hádce na vládě: Babiš byl chaotický, změny v EET donesl narychlo na papíře.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Podle lidovců mají návrhy změn své ratio. Odvolávají se na koaliční smlouvu, podle níž mají pokladny být zavedeny u vybraných skupin podnikatelů, nikoli plošně.

Mezi Sobotkou a Babišem zuří i twitterová válka:

Kalousek označil EET za „buzeraci, cirkus i koncentrák“

Opoziční TOP 09 trvá na úplném zrušení zákona o elektronické evidence tržeb (EET). Předseda strany, bývalý ministr financí Miroslav Kalousek novinářům dnes řekl, že jeho strana chce systém, jehož účelem je "pouze buzerace", zrušit nebo alespoň odložit jeho spuštění do voleb. Jak budou poslanci TOP 09 hlasovat o případných změnách navrhovaných ministrem financí Andrejem Babišem (ANO), nechtěl Kalousek komentovat. "Nevím, nevím ani, zda budou předloženy," uvedl. Vládu vyzval ke "zrušení toho cirkusu".

"Budeme šťastni za každého, kdo z toho koncentračního tábora unikne, ale především chceme ten koncentrační tábor zrušit," uvedl mimo jiné Kalousek. Později se za příměr omluvil.

Zákon o evidenci tržeb vstoupí v účinnost ve čtvrtek, jako první začne elektronicky evidovat tržby zhruba 40.000 podnikatelů v pohostinství a ubytovacích službách. Babiš ale chce, aby z evidence tržeb mohli být vyjmuti živnostníci, kteří mají daň stanovenou paušálem a roční podnikatelské příjmy do 250.000 korun, a také platby kartou prostřednictvím internetu v e-shopech. Babiš návrh plánuje ve Sněmovně předložit ve středu jako poslanec ve formě pozměňovacího návrhu k daňovému balíčku.

Pravicová opozice zákon o EET dlouhodobě kritizuje, způsobí podle ní likvidaci malých živnostníků. Čas na změny už podle Kalouska vláda promrhala. Kalousek připomenul, že zmírnit návrh se jeho strana neúspěšně pokoušela na jaře. "Jsme fascinováni tím, že není jasné, pro koho bude platit a pro koho ne," uvedl. Dodal, že odpovědnost za chaos, který nastane, nese celá vláda, tedy i ČSSD a KDU-ČSL. TOP 09 podle něj připravila vlastní pozměňovací návrhy.

VŠE O EET ČTĚTE NA BLESK.CZ ZDE

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

111pavel111 ( 29. listopadu 2016 15:59 )

Babiš nemá voliče ale " KOBLIHOŽROUTY "

111pavel111 ( 29. listopadu 2016 15:53 )

" KOBLIHOŽROUT " je poddruh člověka

111pavel111 ( 29. listopadu 2016 15:46 )

Možná to byl kalina107. Na provozovně jsme se bavil s kokladní, že napíšeme na tabuli " ZÁKAZ VSTUPU KOBLIHOŽROUTŮM "

111pavel111 ( 29. listopadu 2016 15:37 )

Spadáme do EET 03/2017 ale EET mame již spuštěná na ostro. Přišel zákazník koblihožrout a jak zahlédl naší účtenku s EET kódem vystřelil od pokladny a letěl ke dveřím, vyvrátil reklamní tabuli , pomalu převrátil paní s kočárkem a prodavačky se ptal kde se to losuje. Ještě nákup zapomněl u pokladny a potom se pro něho vracel a účtenku držel jak zlato !!! Počítám, že si bude koblihožrout na nás stěžovat, že dáváme učtenky EET a není slosování

havran2 ( 29. listopadu 2016 15:23 )

Kalouska odvézt na psychiatrii,už vidí bílé myšky ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa