Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ministr Stropnický jezdí stále jako v Kriminálce Anděl: Dej majáček, jdi do otáček!

Autor: Jiří Fabián, Milan Kolář - 
29. května 2016
20:16

Jeho revírem je pruh pro autobusy, jeho tempo je majáčkové… Ministr obrany Martin Stropnický (59, ANO) jako by zapomněl, že už nejezdí k případům v Kriminálce Anděl: Když pospíchá vládnout, jeho šofér se chová, jako by honil vraha!

Co udělá běžný daňový poplatník, když ráno zaspí a hrozí, že přijde pozdě do práce? Zřejmě pohne zadkem a běží na autobus nebo na tramvaj. Co udělá ve stejné situaci ministr Stropnický placený z těch daní? Zřejmě pohne prstem a naznačí řidiči své limuzíny, aby zapnul majáček a vzal to hopem.

Právě tak se zachoval jeho černý koráb v pondělí v 7:59 ráno. V této hodině, kdy je většina pracující populace už »v háku«, byl ministr ještě na křižovatce v pražském Suchdole, kde bydlí. Bylo třeba »andělsky« přidat. Panský kočí se tedy z vedlejší silnice nacpal na hlavní a rozblikal maják. Křižovatka se kvůli tomu musela zastavit.

Limuzína to potom vzala podél Vltavy na Prahu. Pomalu se šinoucí auta přešuměla suverénně v pruhu pro autobusy a taxíky. Čtenář, který ministrovu limuzínu nafotil, tudy prý jezdí pravidelně. A Stropnický podle něj tuhle »zkratku«, za kterou normální řidič dostane tučnou pokutu, využívá často. Zřejmě si rád přispí – ostatně proč ne. Má přece absolutní přednost.

A jak papalášskou manýru svého šéfa vysvětluje Petr Medek, tiskový mluvčí ministerstva obrany? „Ministr obrany je podle zákona chráněnou osobou a jeho ochranná služba vždy vyhodnocuje aktuální situaci na trase. V tomto případě ochranka rozhodla z bezpečnostních důvodů o využití práva přednostní jízdy, a to zcela v souladu se zákonem. Stojící nebo pomalu jedoucí vozidlo je vždy bezpečnostním rizikem. V každém případě je v podobných situacích maximální snaha neobtěžovat ostatní účastníky provozu.“ Jestli opravdu každé »stojící nebo pomalu jedoucí vozidlo« představuje pro ministra nebezpečí, musí být chudák v Praze v permanentním stresu.

 

stanislavpolacek ( 1. června 2016 07:20 )

To jsem netušil že komedianti jsou chráněny

ellenic ( 29. května 2016 23:37 )

drakulina Je to tak, stále nechápu, jak může herec dělat ministra obrany. Ale jak je vidět, tak možné je u nás vše. Stejně si myslím, že je o něco lepší herec , než ministr , ale to by zase neměl služební auto s majáčkem. Jen se bojím, aby nešel příště šéfovat na ministerstvo zdravotnictví .

jana999 ( 29. května 2016 22:05 )

to jsme dopadli, komedianti ministři, zloději poslanci, prostitutky vipky, nakonec vždyt je to fuk, za chvíli nám tu bude stačit jeden hadr na sebe a mlátit 5x denně hlavou o zem a ti co se jich tak zastávají budou první bez hlavy,

ornellatlustoprdka ( 29. května 2016 21:53 )

Ministr Národní Obrany Protektorátu Čechy Morava a Slezsko spěchal pozdravit vojáky Americké Říše

Olaf22 ( 29. května 2016 21:16 )

 a bude hůř

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa