Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman dál šije do Dusilové: „Je pokrytec. Koncertovala v Číně a chválila to“

Autor: simao - 
21. dubna 2016
09:30

Za „chudinku holčičku“ označil zpěvačku Lenku Dusilovou Miloš Zeman v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech. Nyní ji v rozhovoru pro iDnes.cz nařkl z pokrytectví kvůli jejím koncertům v Číně. Pozastavil se i nad policejními opatřeními během návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze, za kterou ho Dusilová na Andělech zkritizovala.   

„Víte, když mluvíte o Lence Dusilové, tak vám zřejmě uniklo, že Lenka Dusilová před rokem koncertovala v Číně, a dokonce na svém Facebooku tyto koncerty nadšeně popisovala. Pokládám za poněkud pokrytecké, aby sama v Číně koncertovala a nepokládala to za nic závadného, já to nepokládám za nic závadného, a kritizovala mě, že přijímám čínského prezidenta,“ řekl iDnes.cz prezident Miloš Zeman.

Pokračuje tak v kritice zpěvačky, která během předávání hudebních cen Anděl 2015 o Zemanovi prohlásila, že se v úřadu prezidenta chová nedůstojně a „i naším jménem podlézá režimu popírajícím svobodu a demokracii“.

Ve víkendovém pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech Zeman označil Dusilovou za „chudinku holčičku“ a vytkl jí, že se těch pár vět nedokázala naučit zpaměti, ale četla je z připraveného papírku. A navrch Dusilovou označil za „poměrně podřadnou zpěvačku“.

V Číně byla Dusilová i s malým synem

Nyní prezident naráží na koncerty, které Dusilová odehrála v Číně v červenci 2015. Že tam vyráží – a dokonce i se svým tehdy ročním synem Edwardem – potvrdila Blesk.cz i během filmového festivalu v Karlových Varech. „Ve čtvrtek letím pracovně na týden do Číny, kluka beru s sebou,“ uvedla.

Nicméně na jejím veřejně přístupném účtu na Facebooku nyní Zemanem avizovaná zmínka o Číně chybí. Objevuje se tam pouze koncert ve Varech a poté až po návratu z Číny vystoupení Dusilové na Colours of Ostrava.   

Video „Chudinka holčička,“ vzkázal Dusilové z Lán Zeman. - redakce Blesk
Video se připravuje ...

Zmínku o Dusilové v Číně však uvedl i server Performanceinfinity.org – zmiňuje čínské vystoupení taneční a divadelní skupiny Spitfire Company „One Step Before The Fall“, kde s performerkou Markétou Vacovskou vystoupila i vítězka české „Grammy“ Lenka Dusilová. Akce se uskutečnila 12. července v národním divadle Tianjin Grand Theatre a poté bylo představení dvakrát uvedeno i v Pekingu.

Kromě kritiky Dusilové se Zeman v rozhovoru pro iDnes.cz pustil i do pochvaly policie. Policisty už za zásahy během návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga pochválil přímo na Hradě před zraky ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) a policejního prezidenta Tomáše Tuhého.

Zeman by se za zásah na FAMU neomlouval

Zeman se vrátil i k tomu, že na Hradčanské náměstí nebyla vpuštěna na ohlášenou demonstraci skupina s tibetskými vlajkami v čele s Miroslavem Kalouskem (TOP 09) či exministrem Martinem Bursíkem a jeho ženou Kateřinou Jacques Bursíkovou.

Taková opatření byla podle prezidenta věcí policie a on nemá „tu drzost“, aby posuzoval, kdy byla a nebyla ohrožena bezpečnost čínského prezidenta, příp. celé čínské delegace. 

Během poděkování policistům na Hradě přitom označil Zeman podobné protestní akce různých Kalousků za „šaškárny“, sloužící k jejich zviditelnění. Nyní se pozastavil i nad aférou dvou policistů, kteří si to nakráčeli na akademickou půdu a na FAMU požadovali odstranění tibetské vlajky, jež se stala symbolem protičínských protestů.

Policejní prezident Tuhý se za postup policistů omluvil. „Na rozdíl od policejního prezidenta Tuhého bych se za tohle vůbec neomlouval. A víte proč? Když má někdo soukromý dům jako třeba restituent pan Bursík na Malé Straně a pověsí si na tento soukromý dům tibetskou vlajku, je to jeho soukromá záležitost a nikdo nemá právo mu ji strhávat nebo bránit v jejím používání. Nevšiml jsem si, že by budova FAMU byla soukromým domem,“ dodal iDnes.cz Zeman. Právě kvůli policejním zásahům přitom opoziční TOP 09 a ODS navrhly na čtvrtek mimořádné jednání v Poslanecké sněmovně.

O policejních zákrocích během čínské návštěvy mluvil Zeman i v pořadu Blesk.cz. Rozesmál se nad dotazem, zda si je objednal:

Video „Policejní zákroky jsem neobjednal,“ naráží Zeman na čínskou návštěvu. - redakce Blesk
Video se připravuje ...

zednik ( 21. dubna 2016 19:38 )

  nejvýraznější talent čeho ? Kterak si hrabat v Číně penízky, ale rejt pak do prezidnteta tady, když z toho nic nekape?

jity ( 21. dubna 2016 19:12 )

Holt je bude tak dlouho urážet, dokud budou urážet ony jeho. Navíc Dusilová koncertovala v Číně a propagovala ještě jejich výrobek tak o co ji vlastně jde. Spíše mi to přišlo jako kdyby se jí do té kritiky ani nechtělo, proto to měla napsané a asi ji to někdo nařídil.

sendrasak ( 21. dubna 2016 19:11 )

Dusilovou možná neznají posluchači Evy a Vaška a Michala Davida a Alexandrovců, jinak je to roky jeden z nejvýraznějších talentů.

starej ( 21. dubna 2016 18:48 )

proč se tou kravkou zaobírat do ted po ní neštěk ani pes

sendrasak ( 21. dubna 2016 18:23 )

Zeman prostě neunese kritiku. Je vidět, že je vzteky bez sebe, nedivil bych se, kdyby to s ním praštilo. Jsem zvědav, jak dlouho bude své oponenty urážet, to je jediné na co zmůže, logicky kritiku vyvrátit neumí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa