Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hanák s maskou ovce, pískot i děkování: Na Zemana v Berouně čekaly stovky lidí

Autor: ČTK, Ivan D. Hladík, Jan Doležal - 
19. dubna 2016
15:36

V Berouně přivítalo prezidenta Miloše Zemana zhruba pět set odpůrců i příznivců. Odpůrci ukazovali prezidentovi desítky červených karet, někteří měli vlajky Tibetu. Mezi nimi byl i herec Tomáš Hanák. Vystoupení prezidenta předcházel pískot, který chvílemi přerušoval i diskusi. Zeman je ve středních Čechách od pondělí na třídenní návštěvě. "Rozčílení není program," komentoval vystoupení odpůrců Zeman.

Odpůrci svou akci připravovali mimo jiné i přes Facebook, kde se zároveň domlouvali i na průběhu protestu. Ten měl podle nich proběhnout slušně a kromě ukázání transparentů se někteří z odpůrců chystali k prezidentovi během jeho odpoledního setkání s berounskými občany otočit zády.

 

 

"Rádi bychom nenarušovali žádným způsobem průběh prezidentovy návštěvy v Berouně. Chceme se postavit v co největším počtu lidí za pódium, rozvinout transparent, nevolat žádná hesla, prostě mlčet," uvedl na Facebooku jeden z účastníků akce Jan Vrobel.

 

Na berounském náměstí byla ale atmosféra zcela odlišná. Během prezidentovy řeči se ozývaly hlasité výkřiky. Diskutující kritizovali například Zemanovy vztahy s Čínou. 

 

 

Mezi protestujícími byl i herec a moderátor Tomáš Hanák. „Jsem tady proto, že mám tři děti," vysvětlil pro Blesk. Následně rozdával masky ovcí.

Video Tomáš Hanák diskutuje na berounském náměstí, kam přijel Miloš Zeman. Odpůrci a příznivci prezidenta se do sebe pustili - Blesk/Ivan D. Hladík, val
Video se připravuje ...

 

Odpůrci drželi červené karty, tibetské vlajky a transparenty. Nápisy hlásaly například: „Soudruhu zemane, jste nemoc Česka, na Hrad nepatříte“, „Miloš mi prdel“. Proti nim stáli podporovatelé prezidenta s nápisy: „Za Husáka by si tohle nedovolili“. 

 

Dorazili i fanoušci

 

V jedné z prvních řad čekala na prezidenta i paní Olga, která naopak patří mezi jeho příznivce. "Hrozně moc mu fandím, myslím si, že je to velmi moudrý člověk a že to opravdu dělá velmi dobře všechno," popsala.

 

 

Další z příchozích se přišla na prezidenta podívat. "My jsme vždycky vítali každého prezidenta," podotkla.

 

Mynář nevadí, euro také ne

Zeman z Berouna pokračoval ještě do Sedlčan, kde se rovněž setkal s občany. Ti se jej například ptali, jak je možné, že hradní kancléř Vratislav Mynář pořád nemá bezpečnostní prověrku a jak před ním tedy ukrývají utajované informace. Zeman poněkolikáté zopakoval, že prověrka není třeba a že ji neměl ani Karel Schwarzenberg, který byl krátce kancléřem za prezidenta Václava Havla. 

Další občan se zeptal, jestli by podpořil myšlenku referenda o zavedení eura v České republice. Prezident reagoval, že ať se zavede, či nezavede, s českými platy a cenami to nehne. Jedinou obavou prý je, že by se pak Česko spolu se zbytkem eurozóny muselo podílet na platbě řeckých dluhů – proto podporuje zavedení eura až v návaznosti na odchod Řecka.

 

 

Ve středu má prezident na programu cestu do Jinců na Příbramsku, kde se setká mimo jiné se zástupci dělostřeleckého pluku.

 

salto ( 22. dubna 2016 10:06 )

Medikamenty se musí brát pravidelně - nevynechávat - zapamatuj si to. Uvidíš jak se ti uleví

kkkastr ( 21. dubna 2016 11:04 )

Názor notorika je opravdu názor alkoholiků ČR

japome ( 20. dubna 2016 13:11 )

janskalsky ( 20. dubna 2016 12:29 )

Hanák je i skoro v šedesáti puberťák: http://cms.parlamentnilisty.cz/edition_files/uploaded-images/Hrec%20protestuje.jpg Př ijít demonstrovat s heslem "chudáček hůlčička", může je absolutní trouba. Neví, co ho v jeho stáří čeká. Třeba se bude i pos**vat, takže stejní retardi jako onmu budou mávat transparentem "chudáček posránek" . Od roku 1989 neustále ztrácím iluze o našich umělcích. Tohle by nevymyslel ani Pepek Vyskoč z Putimi.....

ivoadler ( 20. dubna 2016 12:16 )

U tohoto článku mám jen jeden komentář: Pane Bože, ten Hanák... Ostatní jsou plagiáty lidí, kteří nemají vlastní jméno. Nechápu, jak je to možné. Adler

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa