Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman dostal pilotní licenci. V české škole, kde se učí mladí čínští letci

Autor: simao, jad - 
19. dubna 2016
12:15

Prezident Miloš Zeman zahájil druhý den návštěvy Středočeského kraje v pilotní škole v Bystřici u Benešova. Momentálně se tu školí osm budoucích čínských pilotů, do budoucna by jich prý mohlo být až několik set, věří Zeman. Sám prezident si přitom darem odnesl čestnou pilotní licenci. A dokonce i slíbil, že se příště proletí. Ovšem za jedné podmínky.

Během úterý zavítá Miloš Zeman do Berouna či Sedlčan, kde se chystají tradiční setkání s občany. Nejprve však prezident navštívil pilotní školu v Bystřici u Benešova, kde se školí mj. osm budoucích pilotů z Číny.

Na letišti u Benešova by se mohlo školit několik set pilotů díky smlouvám s provincií S'-čchuan, míní Zeman. Letiště má mít také zpevněnou dráhu.

Jeden ze žáků se ho během návštěvy zeptal, jestli by mohl srovnat, když hodně létá, rozdíl mezi vládním speciálem a normálním letadlem. Zeman však uvedl, že je v tomto oboru totální amatér, a kdyby ho posadili do větroně a do Concordu, rozdíl nepozná.

Prezident však zavzpomínal i na svůj první letecký zážitek – odehrál se prý v Kolíně, kde se narodil. Když mu bylo 12 až 13 let, absolvoval prý vyhlídkový let nad městem.

Jako dárek dostal v pilotní škole čestnou pilotní licenci – prezident uvedl, že si pilotování rád vyzkouší, ale jedině v nějakém letadle, které je určené na odpis, do šrotu. Dalším darem pak bylo křišťálové letadlo. Ředitel firmy uvedl, že jej Zeman dostal proto, aby dál podporoval letecký průmysl.

Právě o létání se přitom zmínil Zeman i během víkendového 6. dílu pořadu S prezidentem v Lánech. Vzpomenul totiž letecké linky, které mají být zřízeny mezi Českem a Čínou.

„Dohody obsahují vytvoření tří přímých leteckých linek mezi Čínou a ČR. To znamená – můžete očekávat příliv čínských turistů, o nichž je známo, že dobře platí, dokonce lépe než Rusové,“ uvedl Zeman.

Video Prezident Zeman o obchodování s Čínou - redakce Blesk
Video se připravuje ...

rego_senior ( 19. dubna 2016 18:03 )

To jsme si my volitelní všimli.

rego_senior ( 19. dubna 2016 17:59 )

Vidíš synku. Sice ti to zabralo celý víkend, ale nakonec jsi něco vymyslel i sám, sice blábol, ale sám.

Zdenek_Nymburzky ( 19. dubna 2016 17:51 )

Přesně tak, ať se menšina třeba vzteky posere.

sendrasak ( 19. dubna 2016 17:41 )

Musí si udržovat hladinku, jinak mu hrozí delirium tremens, to hrozí téměř každému, kdo pije denně větší množství alkoholu víc jak deset let. Jinak je evidentně vidět, že se už nedokáže ovládnout.

anka ( 19. dubna 2016 17:38 )

pane, vy jste troll

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa