Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policejního šéfa Červíčka jmenovali neoprávněně, rozhodla komise

Podivná situace kolem dvou policejních prezidentů pokračuje: Lessy (zatím) na Slovensko nejde, Červíček byl prý jmenován neoprávněně
Podivná situace kolem dvou policejních prezidentů pokračuje: Lessy (zatím) na Slovensko nejde, Červíček byl prý jmenován neoprávněně  (Autor: ČTK)
Autor: simao - 
6. ledna 2014
15:35

Situace kolem dvou policejních šéfů v Česku se opět lehce zamotala. Policejní prezident Martin Červíček byl prý jmenován neoprávněně, rozhodla poradní komise ministra vnitra. Jak zareaguje ministr v demisi Martin Pecina?  

Situace kolem dvou policejních šéfů Petra Lessyho a Martina Červíčka zůstává nedořešená. Objevila se sice informace, že by měl Lessy odejít na Slovensko, on sám to však nepotvrdil. "Samozřejmě Bratislava je jedno z míst, kam odcházejí vyšší policejní důstojníci," uvedl Lessy, kterého do funkce vrátil Martin Pecina.

Současný policejní prezident Martin Červíček, který odchod na Slovensko odmítl a zůstal ve funkci, byl přitom podle poradní komise ministra vnitra jmenován neoprávněně. Komise navíc doporučila ministru Pecinovi, aby ho vrátil na pozici náměstka a zrušil jeho jmenování do čela sboru, oznámil novinářům místopředseda Nezávislého odborového svazu policie Daniel Bláha.

Spekuluje se tak, zda absurdní situace nesměřuje k vyšachování Lessyho i Červíčka. A jmenování někoho třetího. To by však mohl být úkol již pro nového ministra vnitra, kterým by se mohl stát Milan Chovanec (ČSSD).

hejhej ( 7. ledna 2014 09:10 )

Červíček, jako policejní prezident v.z., by měl mít dobrou paměť. Sám v TV uvedl, že pokud bude Lessy osvobozen, odstoupí a teď se funkce drží jak houno košile.

123automobil ( 7. ledna 2014 08:22 )

123automobil ( 7. ledna 2014 08:21 )

salto ( 7. ledna 2014 08:02 )

andreslawicky nemůže být chemikem Kalouskem. Ač Kalouska nemohu ani cítit (taky k němu nečuchám) - takové boží hovádko, jako je andre... to nemůže být

salto ( 7. ledna 2014 08:00 )

To byla vláda odborníků Už to tady zaznělo - Kubice dostal vnitro za odměnu, předseda vlády do toho bušil jako hluchej do vrat (o řadě dalších "odborníků" ani nemluvím) a potom jim uteče taková obligatorní záležitost jako je jmenování policejního prezidenta

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa