Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policejní absurdistán prý skončí! Lessy půjde na Slovensko?

Dvojvládí u policie by mělo skočnit: Údajně prý odchodem Petra Lessyho (vlevo) na Slovensko. Vpravo policejné ředitel Červíček a ministr vnitra v demisi Pecina
Dvojvládí u policie by mělo skočnit: Údajně prý odchodem Petra Lessyho (vlevo) na Slovensko. Vpravo policejné ředitel Červíček a ministr vnitra v demisi Pecina  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
3. ledna 2014
10:37

Do velmi zvláštní situace se loni dostala česká policie. Po návratu odvolaného Petra Lessyho do služebního poměru měla rázem dva prezidenty. Schizofrenní situace by však nyní měla skončit. A to nikoli pádem Lessyho nástupce Červíčka, ale Lessyho odchodem za hranice. Údajně má totiž namířeno do Bratislavy. Ministr Pecina to však popřel.

Prosincový návrat soudně očištěného Petra Lessyho do služebního poměru výrazně zamíchal kartami u policie. Lessy byl zproštěn viny za údajnou pomluvu podřízených. Došlo tak k nečekanému dvojvládí, pod které se podepsal i ministr vnitra v demisi Martin Pecina. Ten totiž o Lessyho zpětném přijetí do řad mužů zákona rozhodl navzdory doporučení své poradní komise.

Současný policejní šéf Červíček však odmítl, aby se své funkce vzdal ve prospěch Lessyho. Ministerstvo vnitra proto zahájilo správní řízení, aby rozhodlo, kdo by měl být šéfem policie. A zda byl Červíček jmenován zákonně.

Lessy: Možností je několik

Podivnou situaci by však nyní mohl rozseknout sám Lessy. Tím, že by přijal místo policejního přidělence v Bratislavě a profesně si tak dobrovolně pohoršil. Chystá se to udělat již v únoru, píše Respekt.cz. "Nesmysl," zareagoval ministr Pecina v SMS zprávě pro Českou televizi.

Sám Lessy se k celé situaci vyjádřil značně nejasně: "Buď bude policejním prezidentem pan Červíček, buď budu policejním prezidentem já, nebo může být policejním prezidentem někdo třetí. Žádnou z těchto možností nelze vyloučit stejně jako to, že někdo z nás může skončit v Bratislavě, někdo z nás může skončit ve funkci krajského ředitele, nebo náměstka policejního prezidenta." Také Červíček přitom dostal v minulosti nabídku, vyrazit na Slovensko. Ale odmítl.

Ostudná situace kolem Lessyho, Červíčka i samotného Peciny přitom před časem zaujala v koláži i grafika Atea.

Dvojvládí u české policie očima grafika Atea Dvojvládí u české policie očima grafika Atea | Ateo.cz

zabibol ( 4. ledna 2014 09:53 )

Pan Lessy může jít na Slovensko a pana Bártu ať si vezme s sebou.

decathlonova-matka ( 3. ledna 2014 16:18 )

nejradši maj prý tebe, ty jim děláš hulibrka za polívku

vlaku ( 3. ledna 2014 13:40 )

Jak se tak dívám na foto, tak mi to připadá jako fotografie z velkovýkrmny a ne z policejního prostředí. Bohušu, vidíš jak reklama zabrala?

andreslawicky ( 3. ledna 2014 13:34 )

O tom kdo bude policejní president ty hlavo rozhodne ministr vnitra a ne žádný Lessy,jelikož Pecina-Prcina balí kufry a nikdo jiný tam toho pohunka SPOZ nechce tak má celý Lessy smůlu,prostě si sbalí čemedan a potáhne k dráteníkům na Slovensko-)

andreslawicky ( 3. ledna 2014 13:32 )

Ta vyžraná chacharská hlava Lessy půjde do.pr.dele přesně jak jsem říkal doufám že si to tady tu rudé hlavy pamatují prostě Pecina-Prcina utřel hubu a tím pádem jeho koník Lessy půjde stejně jako on od válu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa