Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

John se pustil do Langera: Jste Íčko od kmotra Mrázka! Ten mu to ostře vrátil

Exministři vnitra Ivan Langer a Radek John se do sebe zostra pustili v televizním studiu
Exministři vnitra Ivan Langer a Radek John se do sebe zostra pustili v televizním studiu  (Autor: Reprofoto FTV Prima)
Autor: simao - 
8. prosince 2013
14:38

Tahle televizní debata dvou bývalých ministrů vnitra byla pořádně výživná. Proti sobě usedli Ivan Langer a Radek John a jeden druhého rozhodně nešetřili. Od hodnocení aktuální situace u policie, která má v současné době dva prezidenty, sklouzli ke vzájemným útokům. "Vy fakt nejste právník. Já ano," říkal Langer Johnovi. Ten ostře kontroval: "Za vámi by měl sedět kmotr Mrázek, že, šikovné Íčko?" Langer pohrozil Johnovi dokonce soudem!

Na obrazovce FTV Prima bylo při nedělní debatě pořádně dusno. Pozvání přijali exministři vnitra Ivan Langer a Radek John. Naopak vyjádřit se k neobvyklé situaci u policie, která má dva prezidenty Červíčka a Lessyho, odmítl úřadující ministr vnitra v demisi Martin Pecina.

O Lessym se neshodnou

Exministr vnitra Langer je Pecinovým ostrým kritikem. Viní ho ze současné nepřehledné situace. Lessyho prý k policii zpátky ani po soudním očištění vzít neměl a označuje to za zvůli. "Zvůli vidím v tom, že takto zásadní rozhodnutí dělá ministr vlády v demisi, bez důvěry, který je ve své funkci pouhopouhých pět měsíců. Zvůli vidím v tom, že tento ministr vnitra nevyčkal možného podání dovolání, jako mimořádného opravného prostředku... a nerespektoval stanovisko své poradní komise, která mu nedoporučovala takový krok dělat," řekl Langer na FTV Prima. John s Langerem nesouhlasí. Vrácení Lessyho do služby chápe. Byl to ostatně on, kdo Lessyho jmenoval.Peciny se pak John zastává: "Ministr v demisi o tom rozhodoval jako správní orgán a správní orgán je povinen konat." .

Langer: Pecina je pokrytec, John pak Bártův bílý kůň

Langer se však nenechal odbýt a o Pecinovi a Johnovi prohlásil, že šíří lži a demagogii. "Vy fakt nejste právník. Já ano... Pecina se chová jako hrdinný požárník, který hasí požár, který on sám založil. A to je velké pokrytectví," útočil dál exministr Langer. O Johnovi pak Langer prohlásil, že by za ním měl sedět Vít Bárta, protože je John jeho "bílým koněm", ani o tom neví.

John: Jste šikovné Íčko od Mrázka!

Jenže kdo seje vítr, sklízí bouři. John to již nevydržel a na Langera udeřil: "A za vámi by měl sedět kmotr Mrázek, že, šikovné Íčko?" Langer se bránil, že se s Mrázkem neznal a nikdy se s ním nesešel. "My dva se ještě potkáme u soudu za vaše lživé obvinění na moji adresu. Já myslím, že se ještě budete mít na co těšit," rozčiloval se Langer a požadoval po Johnovi omluvu, "Opravdu nevím, za co bych se měl Ivanu Langerovi omlouvat. Já si myslím, že naopak by se on měl omluvit národu za rozkrádání na ministerstvu vnitra za jeho působení," dodal však po pořadu Radek John pro novinky.cz. tenhle televizní duel tak patrně bude mít ještě soudní dohru.

osinek ( 9. prosince 2013 13:24 )

Copak odéesák Ičko-Langer ještě není za katrem? Olomoučáci tvrdí,že Ičko-Langer a ta jeho madame profláklá soudkyně Íčková disponují majetkem kolem 150 milionů korun? Proč berňák, policie a státní zastupitelství ještě neproklepli odéesáky Ička-Langera a jeho povedenou madame jak přišli k obrovskému majetku? A zda své příjmy řádně zdanili?!

strnad86 ( 9. prosince 2013 12:16 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

salto ( 9. prosince 2013 09:43 )

Jen tak naokraj - pročpak byl Kubice jmenován ministrem vnita? Inu odměna to byla, odměna. Za co? Inu ale za uniklou zprávu (tzv. Kubiceho) - Íčko v tom jel taky. No a tento Kubice to trošku po.ere jmenováním druhého policejního prezidenta (tak by se snad nezachovala ani Peak), lidi všechno co se točí kolem ódeesky stají za guano

uzmineni20 ( 9. prosince 2013 09:01 )

John byl skvělý

salto ( 9. prosince 2013 08:43 )

Jak omluvit? Sebrat nakradený majetek a zavřít

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa