Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Radek John po odchodu ze Sněmovny: Vyhrožují mi smrtí!

Radek John už není ministrem ani poslancem, své kariéry ve vrcholné politice však nelituje
Radek John už není ministrem ani poslancem, své kariéry ve vrcholné politice však nelituje  (Autor: pro Blesk – Miloš Schmiedberger, Ladislav Křivan)
Autor: simao, INT - 
24. září 2013
15:28

Kauza Nagyová je i prý i jeho zásluhou a svůj úkol ve vrcholné politice splnil. Tak své působení vidí Radek John, který se opět vrátil k novinařině a do sněmovních voleb na rozdíl od šéfa VV Víta Bárty nekandiduje. Věnuje se však nadále komunální politice a tvrdí: "Vyhrožují mi smrtí!" Proč?

Zkušený novinář, ale také exministr vnitra John je zpátky na televizních obrazovkách. Své působení ve vrcholné politice hodnotí kladně, zatímco řada lidí si spíš myslí, že si zkazil pověst. "Považuji svůj úkol za splněný. Sliboval jsem nastartování policie, výměnu policejního prezidenta, výměnu vedení protikorupční policie. Výsledek se dostavil," tvrdí John v rozhovoru pro lidovky.cz. Pyšný je třeba na znovuzavedení odposlechů v korupčních kauzách. A na další změny oproti dřívějšku. "Kdyby ten systém dále trval, nikdy by nedošlo k obvinění paní Nagyové," připisuje si John zásluhu i na kauze Nagyová! A je prý spokojený i s tím, že před soudem skončil "dinosaurus" Rath.

Z pozice novináře prý ale nyní může John dělat více. Tvrdí, že se politické strany opět snaží zatlačit policii do kouta. Sám však zůstává také členem zastupitelstva Prahy 5, kde se prý pustili do boje s hazardem. Stažení se z politického výslunní do komunální politiky však Johnovi klid nepřineslo. "V této chvíli mi vyhrožují majitelé heren, že mě zabijí," prozradil ve zmiňovaném rozhovoru.

Svého vstupu do politiky obecně však nelituje. "Tak rozhodně to stálo za to, aby se nastartovalo vyšetřování kauz, které se vyšetřují," tvrdí muž, který od června 2009 do února 2013 vedl Věci veřejné a během svého volebního období působil jako ministr i jako předseda Vládního výboru pro koordinaci boje s korupcí Nečasova kabinetu, než se VV odebraly po neshodách s Nečasem do opozice.

majojo ( 25. září 2013 09:33 )

Jako reportérovi? Stejně se ukázalo, že to za něj psali jiní a on to jenom prezentoval jako své vlastní. Takže navíc i podvodník v řemesle. V politiceje to jaksi automatické.

majojo ( 25. září 2013 09:32 )

Radku neřpeceňuj se! Kdyby byla anketa o nejodpískanějšího politika posledního desetiletí, jsi nejžhavější kandidát. A majitelům heren na Praze pět nestojíš ani za úsměv, natož za kulku či co. Leda že by ti poslali pár žetonů, aby ses zabavil.

dadaveve ( 25. září 2013 08:22 )

dadaveve ( 25. září 2013 08:22 )

a díky za to

demiro ( 24. září 2013 20:57 )

Džony je sebestředný blb a prodejná ***.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa