Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lessy byl Nečasova oběť, tvrdí John! Sesazený Červíček hrozí žalobou

Odvolaný policejní ředitel Martin Červíček a staronový šéf policie Petr Lessy
Odvolaný policejní ředitel Martin Červíček a staronový šéf policie Petr Lessy  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
8. ledna 2014
15:45

Exministr vnitra Radek John se raduje z návratu Petra Lessyho do čela policie a označuje policejního prezidenta za oběť expremiéra Nečase a jeho vlády. Rušno je však i kolem odvolaného Martina Červíčka. Ten se svým sesazením nesouhlasí, označuje ho za nezákonné, na post náměstka se vrátit nechce a raději si vezme dovolenou. Je on pro změnu obětí ministra Peciny?

Dvojvládí u policie ukončil ministr vnitra v demisi Martin Pecina rázně - odvolal současného šéfa Martina Červíčka a na jeho místo se tak ode dneška vrátil předtím sesazený Petr Lessy. Ukončení absurdního policejního divadla se dvěma šéfy však vyvolalo rozličné reakce.

John: Lessy byl obětí Nečasovy vlády

"Když byl protiprávně odvolán prezident Lessy, tak jsem říkal, že nastane situace, kdy se Lessy vrátí. Takže právu bylo učiněno za dost," myslí si exministr vnitra Radek John (VV), který Lessyho uvedl do funkce, ale ministr Kubice Lessyho sesadil. Parlamentním listům nyní John dodal: "Ukázalo se, že Nečasova vláda se snažila zmanipulovat policii tak, aby nevyšetřovala velké kauzy a policejní prezident Lessy byl toho oběť."

Za oběť se však nyní považuje i sesazený Martin Červíček. Ten by se měl stát opět náměstkem. Jenže návrat na tohle místo odmítá a Pecinovo rozhodnutí ostře kritizuje. Myslí si, že Pecina postupoval nezákonně a účelově a zvažuje, že proti rozhodnutí podá rozklad, případně správní žalobu.

Červíček: Příčina neshod s Pecinou

Červíček přitom tvrdí, že se stal pro Pecinu nepohodlným policejním prezidentem, protože zamítal ministrem navržené personální změny u policie. Pecina chtěl údajně odvolat šéfy protikorupční policie a tří krajských ředitelství. "Myslím, že ten kámen úrazu je v tom, jakým způsobem má fungovat protikorupční útvar," uvedl dnes Červíček, který se na post náměstka nevrátil, ale s Lessym se dohodl, že na dovolenou teď nastoupí pro změnu on.

Zanedlouho však stejně může být vše jinak - Sobotkův kandidát na ministra vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se nechal slyšet, že pro funkci policejního prezidenta nepočítá ani s Lessym, ani s Červíčkem.

zabibol ( 9. ledna 2014 14:33 )

Pan Lessy byl hlavně člověk pana Bárty. Proč asi? John byl a je jenom trapný žvanil.

boudyyyy ( 8. ledna 2014 23:29 )

boudyyyy ( 8. ledna 2014 23:28 )

Lessy byl odvolán hodně rychle a prapodivně,zrovna tak rychle a prapodivně,bez výběrového řízení,byl jmenován Červíček,který prohlásil,že se vzdá svého jmenování prokáže-li se Lessyho odvolání protiprávní.To se prokázalo ale nevzdám se teplého místečka ještě o mně uslyšíte!!!! Politika je sviňa a sviňáci jsou v ní

abzk ( 8. ledna 2014 22:56 )

Vždyť ti to vysvětlil že by to pochopili absolvent pomocný školy, co na tom pořád nechápeš?

abzk ( 8. ledna 2014 22:53 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa