Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Červíček v čele policie končí! Prezidiu povládne Petr Lessy, ale...

Ministr vnitra Pecina (uprostřed) rozsekl spory u policie: Červíček jako šéf prezidia končí, vrací se Lessy (vpravo)
Ministr vnitra Pecina (uprostřed) rozsekl spory u policie: Červíček jako šéf prezidia končí, vrací se Lessy (vpravo)  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, ČTK)
Autor: simao - 
7. ledna 2014
15:02

Ministr vnitra v demisi Martin Pecina ukončil absurdní divadlo u policie - dvojvládí na policejním prezidium rozsekl odvoláním Martina Červíčka z funkce! Vlády nad policií se ujme Petr Lessy. Ale patrně pouze dočasně - nabídl svou rezignaci v momentě, kdy bude jmenovaný nový ministr vnitra.

Ministr vnitra v demisi Pecina tak vyslyšel doporučení své poradní komise, aby Červíčka z čela policie odvolal. "Došlo k výraznému pochybení při jmenování," uznal Pecina a oznámil novinářům: "Pojedu dnes oznámit na policejní prezidium, že od zítřka je jediným velitelem policie pan plukovník Petr Lessy."

Vlády nad policií se tak opět ujme Červíčkův předchůdce Petr Lessy. Ten byl od policie odvolán kvůli svému trestnímu řízení, ve kterém však byl očištěn. V momentě, kdy jej Pecina vrátil do funkce, mělo rázem Česko dva policejní prezidenty. "Mě celé tyto peripetie kolem dvojvládí policejních prezidentů netěší. Chci dělat to, co bude dobré pro Policii ČR," uvedl dnes Lessy.

Obratem pak Lessy nabídl svou rezignaci! "Jsem připraven rezignovat," potvrdil šéf policie Lessy s tím, že v okamžiku jmenování nové vlády předá novému ministru vnitra svou rezignaci. "Chci tímto krokem zcela odblokovat situaci a chci, aby tady nebylo pro novou vládu a nového ministra vnitra dědictví naprosto špatných rozhodnutí někdejšího ministra vnitra Jana Kubice," zkritizoval Lessy muže, který ho svrhl z čela prezidia.

Situace tak bude mít patrně jednoznačné řešení - po nástupu nového ministra (kterým by se měl stát Milan Chovanec z ČSSD), dojde na nové výběrové řízení na šéfa policie. Chovanec pak údajně po návratu Červíčka ani Lessyho do křesla policejního prezidenta nijak netouží.

 

zabibol ( 8. ledna 2014 10:16 )

Policii ovládla sockomunisticko-bártovská klika. Klika křišťálově čistá. Stejně čistá jako nemohoucí a lstivý stařec na hradě.

namoroman ( 7. ledna 2014 23:40 )

Našla jsi tu větu, co jsi napsala?

namoroman ( 7. ledna 2014 22:43 )

Vařil jsem...a mám ještě mastné ruky Máš tu větu?

annakarenina ( 7. ledna 2014 22:36 )

Kde poletujes?

namoroman ( 7. ledna 2014 22:26 )

Našla jsi tu větu, co jsi napsala?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa