Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ticket za 103 milionů: Výherce nemá ani korunu!

Autor: Sandra Apostolidisová, Kjaj - 
16. března 2011
10:41

Ať byla Česká republika zmítána čímkoliv, jedna jistota přetrvávala desítky let – možnost vsadit si Sportku a při troše štěstí vyhrát větší či menší finanční obnos. Aspoň jednou v životě to zkusil snad každý. Teď má tato jistota padnout, protože Sazka chce sázení zastavit. Nemá na vyplácení výher ani na běžný provoz, desítky milionů po ní žádají i telefonní operátoři. Hušák tlak neudržel a skončil v nemocnici.

Vyděšení zaměstnanci vyhlásili stávkovou pohotovost. Šéf Sazky Aleš Hušák včera odpoledne kvůli vyčerpání skončil v péči lékařů. Sázková společnost Sazka se řediteli Hušákovi bortí pod rukama. Situace ho dohnala tak daleko, že požádal o zastavení loterijní činnosti.

Zatím ale naráží na odpor předběžného insolvenčního správce Josefa Cupky. Ten potvrdil, že Sazka nemá peníze ani na běžný provoz. Měla by tak podle něj sama na sebe podat dlužnický insolvenční návrh. Ani jistota 50 milionů, se kterou může manipulovat pouze se svolením ministerstva financí, na pokrytí dluhů stačit nebude. Jen samotný lednový jackpot, který stále nebyl vyplacen, činí 103 milionů.

Úterý bylo pro Sazku opravdu krušný den. Ředitel Hušák odolal tlakům menšinových akcionářů společnosti a o funkci nepřišel. Vypětí ho ale nakonec přemohlo a musel být hospitalizován. „Pan Hušák byl převezen do nemocnice, jeho stav to vyžadoval,“ potvrdil Blesku mluvčí Sazky Jan Tuna. Možná Hušáka »dorazil« riskantní krok, ke kterému se uchýlil. Za každou cenu chtěl získat několikamiliardový úvěr, a tak v pondělí zažádal o pozastavení loterijní činnosti. Podle mnohých šlo o vydírání...

Dostane mladý pár 103 milionů?
Mladý pár z jihu Čech, který díky lednové trefě šestice čísel 6,13,23,25,37,42 má nárok na 103,4 milionů korun, se dozvěděl, že Sazka pro něj nemá peníze.

Sazka nedokáže vyplatit Jackpot

Se zastavením sázek ale nesouhlasí předběžný insolvenční správce Josef Cupka: „Jsem zásadně proti, vedlo by to k výraznému snížení ceny společnosti.“ Sázky jsou totiž to nejcennější, co zhuntované Sazce zbylo. „Žádost jsme podali proto, aby nedocházelo ke vzniku dalších závazků a škod,“ uvedl mluvčí Sazky. Nepřímo tak potvrdil, že Sazka na vyplácení výher prostě nemá. „Sazka není schopna platit ani závazky z běžného provozu,“ sdělil dokonce Cupka.

Desítky milionů dluží nejen výhercům, ale i telefonním operátorům. Ministerstvo financí zatím Sazka o pomoc nepožádala. „Pokud Sazka nemá na výhry, budou se finance čerpat z takzvané jistoty. To je částka, se kterou může každá loterijní společnost manipulovat pouze s naším povolením. V případě Sazky činí jistota 50 milionů korun,“ řekl Blesku šéf odboru pro státní dozor nad loteriemi Karel Korynta. Sazce by to ale zdaleka nestačilo ani na rekordní lednový jackpot 103 milionů, který už měla vyplatit. Že se nad loterijní společností stahují mračna, vycítili i vystrašení zaměstnanci a vyhlásili stávkovou pohotovost.

dagma9 ( 14. prosince 2011 01:54 )

Tohle už tu sledujeme velmi dlouho. Nic nového starého pod sluncem.

dagma9 ( 14. prosince 2011 01:52 )

Svatá pravda

dagma9 ( 14. prosince 2011 01:51 )

Bingo.

dagma9 ( 14. prosince 2011 01:49 )

Nejsi ty Hušák nebo jeho advokát ďáblíku.

dagma9 ( 14. prosince 2011 01:47 )

Taky jsem si vsadila a vyhrála jsem 72Kč to mi ještě vyplatili. Asi blbě sázím ale mám ráda sport a sportovce. Už si to,ale příště rozmyslím ,asi je lepší ty prachy vrazit na lepší hazard co ještě nekrachuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa