Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Sazka v nesnázích: Nemůže si půjčit 2,5 miliardy

Sazka se potápí, velký úvěr si nemůže vzít
Sazka se potápí, velký úvěr si nemůže vzít  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
30. března 2011
15:45

Na úvěr 2,5 mld Kč od společnosti Gladiolus, kterou spoluvlastní Martin Ulčák, může Sazka zapomenout. Prozatimní věřitelský výbor prohlásil, že taková smlouva nepřichází v úvahu. Byla by v rozporu s insolvenčním zákonem.

Výbor se sešel na svém prvním jednání v úterý po vyhlášení úpadu na Sazku a jeho stanovisko bylo ve středu zveřejněno v insolvenčním rejstříku. Výbor jednal o možnosti úvěru 2,5 miliardy Kč pro Sazku od společnosti Gladiolus. Tu spoluvlastní společnosti Penta a E-Invest Martina Ulčáka.

"Vzhledem k tomu, že účelem smlouvy o úvěru mělo být odvrácení hrozícího úpadku a úvěrem získané finanční prostředky měly být použity k uhrazení pohledávek věřitelů včetně pohledávek vzniklých před zahájením insolvenčního řízení, přičemž v mezidobí od předložení žádosti soudu o schválení smlouvy o úvěru byl zjištěn úpadek dlužníka Sazka, a.s., nepřipadá podle prozatímního věřitelského výboru smlouvy o úvěru již v úvahu, neboť by to bylo v rozporu s insolvenčním zákonem," uvedl v usnesení z úterního výboru Novotný.

Prozatímní věřitelský výbor Sazky tvoří největší věřitelé firmy, a to společnost Moranda, firma Siderius, společnost KKCG Structured Finance, GTECH Corporation a Česká spořitelna.

max898 ( 3. dubna 2011 10:54 )

Jo to určitě , běžně pracující člověk nemá možnosti jako upisování daní atd. Tady píšeš jak by si ty jenom pracoval a všichni ostatní jen seděli. Podle mě ty si právě ten co dělá h.o.v.n.o a jíní dělají za tebe a za pár šupů. Z mého nestraného pohledu , tady ta naše pravice, nebo co to vlastně je , rozkrádala nejvíc. A stát je v krizi kvůli podnikatelům , ale né všem. Jen těm co mají hodně a chtějí ještě víc , a neváhají u toho podvádět. Ono totiž poctivý , pracující zaměstnanec si většinou p.r.d.e.l v bavoráku nevozí.

janejaneja ( 31. března 2011 15:35 )

Poslyšte, nejste vy p. Hušák ?? Všechny, co tady píšou jen a jen pravdu tady pravidelně stíráte.. A melete jen o závisti druhých.. Není to nějaká vaše nemoc ??

jindraa ( 31. března 2011 11:26 )

Ta "pravicacka svoloc" te hochu zivi, at uz na platech a nebo na davkach, protoze odvadi do statni pokladny nemale dane, ze kterych ty davky dostavas. Bez ni by jsi nemel ani na slanou vodu.

jindraa ( 31. března 2011 09:03 )

A co je tobe do toho, kolik si vydelava jakakoliv SOUKROMA spolecnost a kolik tato spolecnost vyplaci svym zamestnancum ? Tebe to nestoji ani korunu, ze statniho tam nejde NIC, takze jestli te neco trapi, tak je to jen tva zavist a vrozena hloupost. Nic vic.

jindraa ( 31. března 2011 09:00 )

Za co by ho meli zavrit ? On nekomu neco ukradl ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa