Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sazka prý nemá na vyplacení jackpotu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ap - 
15. března 2011
10:48

Loterijní společnost Sazka nemá na vyplacení jackpotu. Vyplývá to ze žádosti, kterou poslala prozatimnímu insolvenčnímu správci Josefu Cupkovi. V návrhu žádá o dočasné zastavení loterijní činnosti.

Loterijní společnost Sazka v pondělí podala prozatímnímu insolvenčnímu správci Josefu Cupkovi návrh k dočasnému zastavení loterijní činnosti. Informuje o tom server iHNed.cz.

Cupka s návrhem nesouhlasí, protože by to znamenalo snížení hodnoty firmy a tím i přihlášených pohledávek. Podle Cupky Sazka v dopisu přiznává, že nemá peníze na vyplacení jackpotu a dluží opět i mobilním operátorům. Mluvčí Sazky Jan Tuna v reakci uvedl, že nyní nebude nic komentovat. Vyjádří se po až skončení valné hromady, jež začala v 10:00.

Hlavním bodem dnešní valné hromady je návrh na odvolání ředitele a šéfa představenstva firmy Aleše Hušáka ze všech funkcí, změna stanov, jež by umožnila vstup strategického partnera, a návrhy na změny v řízení Sazky. Podle serveru lze ale očekávat, že nejnovější vývoj zřejmě přebije plánované body jednání a vše se bude točit kolem pondělního návrhu Sazky.


Nejmenovaný zástupce České obce sokolské (ČOS), která je také minoritním akcionářem Sazky, řekl iHNed.cz, že jde o další Hušákův tah, jak donutit akcionáře, aby kývli na spojení Sazky s Pentou a E-Investem.

persys ( 18. března 2011 00:26 )

v roku 1973 keď som slúžil v Prahe na Gulaťáku ma nadporučík Krauss poslal podať športku,bolo to prvý tyžden v lednu,od tej doby športkujem stále,aj keď sme rozdelení tak ťah športky sledujem v Česku nadalej teda pomali už 39 rokov športkujem,a ako tak pozerám skôr skrachuje Sazka ako ja vyhrám na športke,a ako dobre poznám naše dejiny,keď je to už v Prahe tak to príde aj do Bratislavy a to už bude v ***i

sakra ( 16. března 2011 10:17 )

To jsme to "dopracovali" a nejen v sazce. Díky privatizátoři, ještě jednou "díky"!!!!!

paja296 ( 15. března 2011 12:47 )

Stačí aby Fortuna rozjela vlastní loterii a sazka půjde ke dnu do jednoho měsíce.Mít monopol v ČR je nadstandartní výhoda,kterou má sazka i česká pošta.a pak si dělají co chcou,chce to změnu.

hulacisko ( 15. března 2011 12:01 )

vlaku ( 15. března 2011 11:58 )

oprava " moudří rádcové" !!!

Zobrazit celou diskusi