Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nabízeli mu drogy za členství v ČSSD, teď se bojí o život!

ČSSD otřásá pořádný skandál
ČSSD otřásá pořádný skandál  (Autor: Reflex.cz)
Autor: Jana Ulrichová, Květa Kočová, hto - 
9. září 2010
05:00

Za členství v ČSSD mu nabízeli marihuanu a on se teď bojí o život. „Nezlobte se. Jo, byl jsem tam, ale nechci k tomu vůbec nic říkat. Mám strach... o život,“ řekl Blesku mladý muž, který se svérázné náborové akce počátkem července v Litoměřicích zúčastnil.

Nejistým hlasem pak slíbil, že se vyjádří ještě mailem a pošle i fotografie z akce. Už se ale neozval.

Podivné praktiky

Že na severu Čech panují podivné praktiky při nabírání lidí, je dávno známé. Někteří členové tamní ČSSD se proto rozhodli získat důkazy. Schůzku, na níž najatý náborář nabízí i drogy, si zdokumentovali a záznam předali policii. Blesk zná i jméno náboráře. „Je to takový mladý kluk, prý ze sociálně slabých poměrů, který moc rozumu nepobral, pravděpodobně ho do toho vmanipulovali,“ řekl zdroj z Litoměřicka.

Podle kritiků poměrů v ČSSD v severních Čechách za nábory stojí kamarád expředsedy Jiřího Paroubka Petr Benda. Kvůli tomu, aby si udržel vliv ve straně, potřebuje co nejvíc členů. „Nekalé praktiky s nabíráním členů jsou tu od doby, kdy se objevil Petr Benda. Tohle už ale předčilo všechny vnitrostranické intriky. Kam jsme to proboha zašli,“ řekla Blesku jedna z členek ČSSD v severních Čechách. Litoměřický výkonný výbor i úřadující šéf strany Bohuslav Sobotka řekli, že počkají na výsledky vyšetřování.

egal ( 10. září 2010 14:53 )

vypuštěnejch topoljugend před komuvolbama, už vidím, jak choděj oranžády a nabízí hulení za vstup, čekám, že lidovci budou nabízet kradené růžence a krucifixy, Plesk sežere každou deb ilitu nějakého lysohoubičkáře

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa