Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

ČSSD: Za vstup do strany nabízela drogy?!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
7. září 2010
09:52

Vstup do ČSSD výměnou za gram marihuany? Takovéto náborové praktiky se údajně provozují na Litoměřicku. Případ policii nahlásili sami členové strany, kteří nábor členů nahráli a nafotili.

Informaci přinesl server Aktuálně.cz. Policie serveru potvrdila, že oznámení přijala a případ začala vyšetřovat. Každý nový člen měl po odhlasování členství dostat gram marihuany.

Aktuálně.cz má k dispozici nahrávku, na které je zachycen průběh schůzky s náborářem, fotografie schůzky i výpověď jednoho ze svědků na policii.

Jeden ze straníků ve výpovědi řekl policistům, že oznámení je reakce na praktiky v litoměřické organizaci ČSSD. Ta totiž nemá problémy s nábory straníků poprvé. Několik uchazečů o členství v uplynulých letech přiznalo, že jim za vstup do strany byla nabídnuta účast na rautu nebo projížďka limuzínou.

"Začátkem července 2010 jsme prováděli nábor nových mladých členů a dozvěděli jsme se od některých, že jistý člen místní organizace ČSSD v Litoměřicích nabízí za členství drogy, konkrétně gram marihuany," řekl sociální demokrat v policejní výpovědi. "Začali jsme zjišťovat, komu to nabízel." V rozhovoru zachyceném na zvukovém záznamu, který muži z jednání se skupinou mladých lidí pořídili, skutečně nabídka padla. Muž místo peněz sliboval deset gramů marihuany za deset nově příchozích členů ČSSD.

sakra ( 7. září 2010 13:13 )

Stále dělají vše pro to, aby je většina občanů nenáviděla a tím ČSSD propadne u dalších voleb.

cernysvetlo ( 7. září 2010 12:45 )

9030 ( 7. září 2010 11:40 )

Kondomy a marjánku - pak ať mi někdo vymluví, že jsou socani vyhulení koko.ti

bjutifl ( 7. září 2010 10:31 )

Dobrovolně a zadarmo by k nim nelez ani cvok.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa