Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jandák chce po letech zase točit...

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Oldřich Tichý, Kjak - 
6. září 2010
21:00

Ve své poslední televizní roli byl Vítězslav Jandák (63) za blba – v roce 2004 hrál politruka v seriálu Černí baroni. Rok poté už hrál v Paroubkově vládě ministra kultury a zdálo se, že před kamerami skončil. Teď ale znovu pošilhává po televizi.

„Na 80 procent jsem rozhodnut zahrát si v povídce Jaroslava Haška,“ potvrdil Jandák Blesku. Novou rolí je postava policejního komisaře v povídce Psychiatrická záhada.

Točit by se mělo už na podzim, a pokud se Jandák rozhodne pro, nemělo by mu stát nic v cestě. Od práce ve Sněmovně by ho dočasný návrat k dřívější profesi příliš nezdržel – čekaly by ho asi jen tři natáčecí dny. Právě kvůli času prý Jandák dřív nabídky odmítal. „Teď v té opozici ale přece jen není tolik práce,“ řekl včera.

Role totálního blba ukazuje lidskost...

A třeba by se s herectvím rád rozloučil jinak než postavou komunistického lampasáka, i když si s ním není zas až tak vzdálený. Schválně zkuste hádat, koho měl Jandák na mysli, když řekl následující větu: „I ta moje role totálního blba v některých momentech ukazuje, že je v něm lidskost.“ Filmového politruka Ořecha, nebo sebe jako politika? Pokud váháte, odpověď najdete v první větě článku.

karel128 ( 8. září 2010 11:35 )

roli hrál blba,.. a ve sněmovně v tom pokračoval.... - má na to vrozený talent .......

gevi ( 7. září 2010 21:01 )

mi na obrazovce opravdu moc chybí.

oldedek ( 7. září 2010 11:33 )

No jak teď v televizi na něj koukat - asi jako na Švorcovou, Vondráčkovou Bohdalovou,...,...,... a jim podobných vych*c*aných umělců.

kukuku ( 6. září 2010 22:43 )

To se nedá rozlišit - jestli blbem opravdu je nebo to umí dobře hrát. Ale když dokáže v parlamentu vystoupit s návrhem, aby byl každý týden jeden poslanec pro výstrahu popraven, pak se jeví jako poslanec s nadprůměrně dobrými nápady.

zirafa ( 6. září 2010 22:24 )

ten blb, to není role, to je tvrdá realita....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa