Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

V ČSSD to vře: Paroubek dal Brožové milion!

Autor: Květa Kočová, hto - 
18. srpna 2010
05:05

Po rozhazovačné kampani se ČSSD topí v dluzích a nebude mít ani na to, aby lidem letos rozdávala předvolební koblihy. O to víc teď straníky rozzuřila informace, že exšéf Jiří Paroubek (57) vyplatil na honorářích své oblíbenkyni Kateřině Brožové (42) přes milion korun!

Blesku částku prozradil dobře informovaný zdroj, oficiálně ji ale ČSSD odmítla potvrdit.

Informace o výši honoráře Brožové se až teď dostala mezi řadové členy a vzbudila značný rozruch. „Paní Brožové se za jedno vystoupení proplácelo 70 000, těch vystoupení bylo celkem patnáct, takže si to každý dovede spočítat…“ potvrdil Blesku zdroj, který se podílel na přípravách kampaně. Kateřina Brožová tedy dostala 1 050 000 Kč a stala se tak nejlépe placenou celebritou, která ČSSD veřejně podpořila. A to přesto, že sama s kandidaturou do Sněmovny za sociální demokracii koketovala.

V kuloárech to vře

Člen nejužšího vedení strany, který si nepřál být jmenován, Blesku prozradil, že peníze utracené za Brožovou a další umělce vyvolaly v kuloárech vedení strany divokou debatu: „Bouři vzbudilo hlavně to, proč musí ČSSD za paní Brožovou, ale i další platit, když je veřejnou informací, že například Lucie Bílá zpívá pro prezidenta Klause vždycky zdarma.“

Když se o částce dozvěděl tehdejší první místopředseda ČSSD Sobotka, vypukla prý i ostřejší hádka mezi ním a Paroubkem. Na zasedáních vedení strany se o platech umělců ale prý nemluvilo, rozpočet byl v kompetenci volebního manažera Jaroslava Tvrdíka. „O tom nemám žádné informace,“ reagoval na dotaz o výši honoráře pro Brožovou úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Přeplacená Brožová

Jak Blesku potvrdil Ivan Brandýs z agentury Global Music, obvykle se honorář pro muzikálovou zpěvačku při takovéto příležitosti pohybuje okolo 30 000 korun: „Samozřejmě záleží i na individuální domluvě mezi politickou stranou a umělcem.“ I za tržní cenu by tedy ČSSD sehnala zpěváky za polovinu toho, co vyplatila Brožové. Sama zpěvačka, které se Blesk chtěl na výši honoráře zeptat, nezvedala včera telefon a neodpovídala ani na SMS.

Průzkum mezi členy ČSSD: Jíří, ty se nevracej!

Milovník výzkumů veřejného mínění Jiří Paroubek nebude mít radost z nového průzkumu společnosti SANEP. Ten ukázal, že by ho jako šéfa ČSSD už nechtěli ani členové této strany, ani ostatní lidé. Straníků, kteří by ho znovu ve funkci viděli rádi, bylo jen 12,3 %, nestraníků 1,8 %. Paroubka porazili nynější lídr ČSSD Bohuslav Sobotka, místopředseda strany Michal Hašek a nečekaně i exministr vnitra Martin Pecina. V průzkumu odpovídalo více než 5 tisíc lidí.

gogo ( 24. srpna 2010 07:57 )

ČSSD by měla být stranou především sociální... To jest pro sociálně slabší vrstvy obyvatelstva. Které jsou nejpočetnější. Že v čele této strany stanuli lidé, kteří vedli poslední volební kampaň hůře než jejich protivníci je skutečnost. Ale tato strana nemůže být kvůli tomu pohřbena. To je nesmysl. I tak ze všech stran dostala nejvíce hlasů. A těch chudších ubývat jistě také nebude.

milesmiles ( 20. srpna 2010 21:40 )

PAROUBEK JI DEFINITIVNĚ POHŘBIL.STRANA LIDU. NAFOUKANCŮ A NEZNALCŮ. STRANA VELKEHO HOGO FOGO. ANI SOBOTKA JI NEZACHRANI. NEMA VŮBEC KNOW HOW A NEVI KTERÁ BIJE.

e.44 ( 19. srpna 2010 18:07 )

Hmmmmmmm, koukám že už s tebou žádná sranda nebude Už jseš tak v koncích, že ses místo posunu kupředu, vrátil ke stejným ubohostem, jaké jsi psal na začátku Holt si budu muset najít jiné rozptýlení mezi prací.........

kukuku ( 19. srpna 2010 17:41 )

Pořád nějaká Tvoje přiblblá pravidla (to je těch 99%) a realita je nakonec jiná. Třeba v tom, že večer budu muset žehlit.

e.44 ( 19. srpna 2010 17:23 )

Děláš jako by o chlapech neplatilo to samé a tuplem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa