Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Paroubek stříhá trávník v noci: Co na to odborník?

"Jirka v noci seká trávu," prozradila na svého manžela paní Petra Paroubková.
"Jirka v noci seká trávu," prozradila na svého manžela paní Petra Paroubková.  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: val, INT - 
13. srpna 2010
15:05

Paroubek zahradníkem! Přijede domů, políbí manželku, svlékne sako, běží na zahradu, nastartuje sekačku, a pak seká a seká.... Co na tom, že už je noc. Jirka má baterku... Trochu zvláštní, nemyslíte? Ne, pro Petru Paroubkovou, která v rozhovoru pro Parlamentní noviny popsala Paroubkovu noční vášeň pro úpravu trávy.

"Trávu stříhá skoro pořád a o kytičky se také hodně stará. Pamatuji si, že tady kolikrát běhal se sekačkou a baterkou v ruce, když přijel v noci a zdálo se mu, že tráva potřebuje ostříhat," popsala nadšeně Petra Paroubková, jak se Jiří staral o zahradu na chalupě ve Vraném nad Vltavou, když byl ještě premiérem.

Petra v rozhovoru následně prohlásila, že má pro Jirkovy noční choutky na sekačku pochopení. "Je to jeho koníček. Dělal to vždycky. Někdy ostříhal půlku zahrady ráno, pak odjel a druhou půlku dělal za tmy," dodává jeho žena.

Teď, když je Paroubek pouhým řadovým poslancem, nemusí už v noci běhat se sekačkou po zahradě, a zbyde mu víc času na mladou manželku. A podle Petřiných slov prý nezahálí. "Určitě jsme spolu mnohem víc než dříve. Ale nemyslete, že by vysedával na zahradě. Práce poslance také zabere hodně času," sdělila Petra.

Co říkají na noční sekání odborníci?

„Sekání potmě v zásadě nedoporučujeme. Ale dá se pochopit, že někdo seče i v noci, když má na to domaděl (podomácku vyrobený stroj, pozn. red.). Jeden jsme získali protiúčtem od jednoho bývalého politika. Ten se tím pádem může už nyní ukazovat na veřejnosti a s novou sekačkou seká i ve dne,“ prozradil Václav Brom, ředitel pro vnější vztahy firmy Mountfield.

Paroubek chce nádvoří

Kromě dokonalého trávníku, chce Paroubek i velkolepou zahradu. Požádal proto úřady, aby místo lesa mohl mít větší zahradu a vybudovat chce u své chaty poblíž Prahy i nádvoří. Podle všeho, povolení dostane. Tím se několikrát zvýší cena jeho nemovitosti. Nevypadá to, že by ale svoji milovanou chalupu chtěl prodat.

Na dceru mluví česky i slovensky

Petra se v rozhovoru ještě rozpovídala o výchově dcery, na kterou doma mluví česky i slovensky. „Narodila jsem se na Slovensku a chci, aby dcera uměla oba jazyky. Manžel na ni mluví česky, já slovensky. Nemyslím, že by to bylo něco neobvyklého.“

Zmínila se i o komiksu Štěpána Mareše, s kterým nedávno prohrála soud. „Pan Mareš by mohl svou pozornost soustředit jinam než na mě. Opravdu jsem odhodlána ten spor dovést klidně do Štrasburku,“ říká rozhodně Petra.

Jak takové noční radovánky se sekačkou mohou vypadat? Sledujte o víkendu rubriku video na Blesk.cz!

dzery44 ( 14. srpna 2010 18:45 )

Smích.

susanah ( 14. srpna 2010 18:22 )

Blbost. Stavební firmy prodělávat nebudou, budou šetřit pouze na svých zaměstnaních-otrocích. A to je špatně.

susanah ( 14. srpna 2010 18:21 )

článek o ničem, který má odvést pozornost od průšvihů, korupci a nedovzdělanců ve vládě. Blbečci se tu budou hádat, jak se má sekat tráva, ale to podstatné je zameteno opět pěkně pod koberce. To je účel tohoto Bleskového blábolu. Husy na něj skočily.

delete ( 14. srpna 2010 18:19 )

máte asi hodně času,a proto nevíte co s roupama.Poradím vám.Posekejte příště trávu sama za světla a večer zaměstnejte manžela jinak.

budybad ( 14. srpna 2010 18:02 )

Jdete radeji strihat travnik. Je to bezpecnejsi a mene prace,jako udelat mladou zenu stastnou v posteli. Ze by prechod u pana paroubka?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa