Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Topolánkova ostuda zajímá i Rakušany

Chování Mirka Topolánka si všímají také rakouské deníky
Chování Mirka Topolánka si všímají také rakouské deníky  (Autor: Foto pro Blesk - Lui Magazine)
Autor: jos, ČTK - 
25. března 2010
15:05

Ostrý komentář kvůli nedávným výrokům šéfa ODS Mirka Topolánka otiskl ve čtvrtek také rakouský list Der Standard. Co si Rakušané myslí o Topolánkovi, který kritizoval v rozhovoru pro gay magazín LUI obyčejného Čecha a urazil premiéra Jana Fischera?

Podle deníku Der Standard jsou slova bývalého premiéra o církvi, homosexuálech a Židech nepřijatelná a nepřijatelný by tak měl být i politik, který je pronesl. Autor napsal, že v Česku je to ale "už buřt".

Čechům je to jedno?

"Ani když Topolánek není žádný antisemita (jak lidé, kteří ho znají, ujišťují), takové výroky jsou nepřijatelné. A politik, který se zdánlivě omlouvá tím, že má nevymáchanou pusu, by měl být rovněž," napsal dnes Der Standard. Podle něj to tak viděla i většina vedení ODS, přesto ale smí Topolánek zůstat šéfem strany. Někteří si zřejmě myslí, že když to nepomůže, tak to ani neuškodí, píše rakouský deník. "Možná přinese 'uvolněný' řečník hlasy a předpovídaná volební porážka nevypadá tak úplně špatně. Když ne, je to taky buřt - a máme přinejmenším obětního beránka," uvedl list o postoji občanských demokratů.

Pamatují si ho z Berlusconiho vily

Podle serveru listu Die Presse zas Topolánek "verbálně uklouzl". Kurier napsal, že šéf ODS je známý svými "obhroublými výrazy". Uvedl, že poslední výroky jsou ale i na něj neobvyklé. Dodává, že Topolánkovi kritici vyšli naprázdno - zůstal v čele strany i volebním lídrem. Kurier připomíná, že se bývalý předseda české vlády už víckrát postaral o palcové titulky v mezinárodním tisku. Zmiňuje například to, že Topolánek byl hostem ve vile italského premiéra Silvia Berlusconiho, která je opředena skandály.


Čtěte také:

Foto: 
Alexandr Vondra: Za Topolánka se stydím
526278:wide:true Mluvčí ODS na chatu: Žehlil Topolánkův skandál
524757:wide:true Topolánek: Církev vymývá lidem mozky
509238:wide:true Katolíci jsou v šoku z Topolánkových slov
Foto: 
Jak Topolánek lovil čtyřprocentní voliče
Foto: 
Topolánek označil Fischera za uhýbavého žida
Foto: 
Topolánek se svlékl a rozpovídal
Foto: 
Fischerovi zděšeni, vzpomínky na holocaust se vrací
Foto: 
Topolánek: Nic jsem neprovedl, ale omlouvám se
Foto: 
Psal Topolánkovu omluvu vůbec Topolánek?

georg-stuttgart ( 26. března 2010 07:03 )

nejsou to jen Rakusane, ale cela zapadni europa ma prehled co se deje na politicke scene v cesku, to us je pro zapadni europany takovi cesky serial, jen se vam smneji

bubaku ( 25. března 2010 19:37 )

mě osobně je jedno,že nebude mít na aliky a hypotéky,jemu je buřt,že polovina čechů nemá práci,tak at jde k čertu.

arcaben ( 25. března 2010 17:41 )

anka ( 25. března 2010 16:33 )

Podle me si vsichni v tomto mohou podat ruce.....

mujboze ( 25. března 2010 15:34 )

Juro z Lihovýho, máš to v vyhraný !!!!!! Zbabělej Lampasák byl podržen - neboť nemaj jinýho slušnýho Takže skoro bych řek, budu volit komouše, ať se pak daj s Vítězným Únorem z RáJe dohromady a se to urychlí..... Liidi pak po volbách dostanou masově kolaps, vřed bude urychleně bobtnat, oranžovat a červenat, napouchne vyhnisá praskne vyteče...... No a za takovejch 5-10-15 let dalších vostud, kolapsů a hádek....snad, snad se ten českej vřed s novou mladší generací zahojí.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa