Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pršet bude až do neděle... Nezoufejte, pak se vrátí léto!

Bez deštníků v nadcházejících dnech raději vůbec nechoďte ven. Počasí se bude měnit velmi rychle.
Bez deštníků v nadcházejících dnech raději vůbec nechoďte ven. Počasí se bude měnit velmi rychle.  (Autor: Blesk – Martin Hurda)
Autor: rum - 
18. července 2012
04:59

Kromě sněžení si v nadcházejících dnech užijeme snad všechny rozmary počasí. Čeká nás déšť, bouřky, tropy, prudké ochlazení i taková vlhkost vzduchu, že si budeme připadat jako v prádelně. Pěkné letní počasí se vrátí příští týden.

Nad naším územím se střídají fronty jako na běžícím pásu. Okluzní fronta, která ovlivňovala počasí včera, mohla za nejchladnější den z celého týdne. Dnes přichází teplá a ve čtvrtek odpoledne zase studená fronta.

Každá přitom přinese radikální změnu počasí. „Dnes budou příjemné letní teploty do 25 stupňů a odpoledne se dokonce vyčasí až na jasnou oblohu,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová a dodala: „Ve čtvrtek se probudíme do teplého ráno, bude až 17 stupňů a odpoledne se teploty mohou šplhat až ke třicítce. Počasí se začne měnit opět na večer, kdy čekáme i silné bouřky.“ Připravte se, že se ve čtvrtek pořádně zpotíte. Bude za to moci vysoká vlhkost vzduchu.

V pátek nás tak studená fronta vrhne opět do teplot do 24 stupňů a vůbec nejošklivěji bude o víkendu. „Čekáme teploty kolem 20 stupňů, na horách by po ránu mohlo být jen pět stupňů,“ dodala Honsová.

Dobrou zprávou je, že i když by mělo pršet, meteorologové nepředpokládají, že by déšť dělal problémy. To pravé léto s modrou oblohu a teplotami mezi 25 až 30 stupni se vrátí zase v druhé půlce příštího týdne.

Počasí příštích dní

Den Počasí Teploty
Dnes polojasno až skoro jasno 22 až 25 °C
Zítra oblačno, odpoledne silné bouřky 25 až 30 °C
Pátek oblačno, dešťové přeháňky 22 až 24 °C
Víkend oblačno, častý déšť 17 až 21 °C

naidka ( 18. července 2012 09:27 )

Buď jsou pařáky nebo kosa a lijáky. Paní Honsová, to neumíte aspoň předpovědět, aby bylo tak akorát?

adorator ( 18. července 2012 09:19 )

a autor článku : rum netřeba dalších slov. Honsová se trefí (někdy), akorát když říká jak bylo včera

hasmen ( 17. července 2012 12:47 )

meteoroložka Dagmar Honsová

Zobrazit celou diskusi