Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Červencová houpačka: Ochladí se o 10 stupňů!

Bez deštníku v příštích dnech raději vůbec nevycházejte. Tedy pokud nechcete zmoknout!
Bez deštníku v příštích dnech raději vůbec nevycházejte. Tedy pokud nechcete zmoknout!  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rum - 
13. července 2012
12:12

Léto si v nejbližších dnech vybere dovolenou. Už dnes se teploty budou pohybovat jen kolem 21 stupňů a nejméně do úterka to tak zůstane. Pak se ale začne opět oteplovat a teploty ukážou letních 25 stupňů! Takže nezoufejte a nadcházející chladný víkend využijte třeba k prohlídce hradů a zámků.

 

Za ochlazení, které je oproti minulému týdnu až o 10 stupňů, může vlhké proudění od Atlantiku. „Dnes prožijeme dokonce nejchladnější teploty za posledních 14 dní,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová a dodala: „Podle statistiky je právě polovina července vrcholem léta, kdy bývají ty nejvyšší teploty z celého roku. I v pražském Klementinu jde o období, kdy se přepisují teplotní rekordy. Stejně jako loni i letos ale prožijeme jedny z nejchladnějších dní.“

Mapa sobotního počasí a teplot Mapa sobotního počasí a teplot | Infografika Blesk


Naštěstí to ale úplně stejné jako loni přece jen nebude. Minulý červenec měl takto chladných dní 18, letos si počasí vybere volno jen na pět dní. „Už od druhé půlky příštího týdne se zase začne oteplovat a čekáme příjemných 25 stupňů,“ dodala Honsová.

Co nás tedy přesně čeká? Teploty kolem 20 stupňů, ráno dokonce jen kolem 10, tu a tam občasný déšť nebo přeháňky. Pokud jste teplomilci, počasí jakž takž, i když trochu mokré, bude ještě v sobotu hlavně na Moravě.

Den Počasí Teplota
Dnes oblačno, místy déšť   17 až 21 °C
Zítra oblačno, místy déšť   18 až 22 °C, na V 26 °C
Neděle oblačno, místy déšť   19 až 23 °C
Pondělí oblačno, místy déšť   17 až 21 °C


 

 

hasmen ( 16. července 2012 10:27 )

meteoroložka Dagmar Honsová

maximillian ( 13. července 2012 20:52 )

gogo ( 13. července 2012 18:32 )

Proč bychom měli proboha "zoufat" že bude "jen" 21 stupňů ??? To je přece (nebo alespoň vždy byla) v našem podnebním pásmu normální teplota ! Při které se lidé (méně choulostiví než jsou dnes) normálně koupali. Dnes se v médiích za "nádherné" počasí považuje až teplota nad 30 stupňů, kdy příroda, malé děti, staří lidé, nemocní lidé i lidé pracující rukama dostávají pořádně zabrat..

Zobrazit celou diskusi