Kvůli sněžení a havárii osobního a nákladního automobilu byla ráno dočasně uzavřená silnice u Březnice na Zlínsku. "Komunikaci mezi Horní Lhotou a Zádveřicemi blokují od půl šesté ráno dvě uvízlá nákladní vozidla. Uzavřená je silnice I/57 v Horní Lidči ve směru na hraniční přechod se Slovenskem z důvodu havarovaného kamionu a v Bystřici pod Lopeníkem je uzavřená silnice I/50 ve směru na Starý Hrozenkov z důvodu uvízlých kamionů," uvedla Javorková.

Policisté řeší několik dopravních nehod v kraji. "Kamiony stojí na namrzlé vozovce i v Záhorovicích ve směru na Bojkovice. Apelujeme na řidiče, aby byli maximálně opatrní a obezřetní," uvedla Javorková. Silničáři varují do dnešního dopoledne také před ledovkou mezi obcemi Zborovice a Zdounky na Kroměřížsku.

V kraji je dnes ráno zataženo, vane slabý vítr, teploty se pohybují od minus dvou do dvou stupňů Celsia. Přes den by v kraji mělo občas sněžit, večer by srážky měly slábnout, místy se může tvořit náledí. Teploty by odpoledne měly být od nula do čtyř stupňů Celsia.