Krstičević přítomné, kteří cvičení sledovali, vyzval, aby Gotovinu i Markače přivítali potleskem. "Je před námi stále mnoho výzev. Chceme pokračovat v aktivním posilování chorvatské armády," dodal.

Do cvičení, které bylo největší podobnou akcí od války v 90. letech minulého století, se zapojily všechny armádní složky. Konalo se 72 hodin bez přerušení v 11 výcvikových centrech po celé zemi. Celkem se ho zúčastnilo na 5500 příslušníků armády a víkendové akce sledovali i chorvatská prezidentka Kolinda Grabarová Kitarovičová a premiér Andrej Plenković.

Gotovina a Markač byli jako velící důstojníci operace Bouře v dubnu 2011 odsouzeni k 24 a 18 letům vězení. Během tohoto vojenského tažení v srpnu 1995 chorvatská armáda dobyla zpět samozvanou Republiku srbská Krajina, kterou vyhlásili chorvatští Srbové po jednostranném odtržení Chorvatska od Jugoslávie v roce 1991. Při ofenzivě a následných akcích bylo zabito nejméně 150 srbských civilistů a 150.000 až 200.000 jich bylo nuceno uprchnout. V listopadu roku 2012 ale odvolací tribunál Anteho Gotovinu, který je v rodné zemi považován za hrdinu, spolu s dalšími obviněnými osvobodil, což vyvolalo v ulicích Záhřebu i dalších chorvatských měst velkolepé oslavy.