"Noc byla klidná, měli jsme jenom několik výjezdů na Budějovicku, Strakonicku a Táborsku, teploty byly od minus šesti do plus jedna, žádné problémy," řekl Zich. Bez omezení jsou sjízdné silnice II. a III. tříd na Táborsku, v ostatních okresech se zvýšenou opatrností. Vozovky I. tříd jsou sjízdné bez omezení v okresech Strakonice a Tábor, ve zbytku kraje se zvýšenou opatrností. "Někde v lesních úsecích nebo nad vodou to může klouznout, ale vyjížděli jsme preventivně, je to ošetřené," řekl dispečer.

Nejnižší teploty se v noci na jihu Čech pohybovaly kolem minus deseti stupňů. ČTK to dnes řekla Svatava Křivancová z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. Na Březníku bylo minus 11,5 stupně Celsia, Jezerní slať měla minus 10,4 stupně, na Rokytské slati bylo minus deset stupňů. "Ještě to někde může klesnout," řekla Křivancová.

V kraji bude dnes zataženo až oblačno. Večer na jihu a západě místy déšť, v polohách nad 800 metrů sněžení. Nejvyšší teploty se budou pohybovat od tří do šesti stupňů, v 1000 metrech na horách kolem čtyř stupňů.