Teploty se ráno v regionu pohybovaly většinou kolem minus čtyř stupňů Celsia. Ve středních Čechách je zataženo a fouká slabý vítr. Ojediněle je viditelnost kvůli srážkám snížená, na hlavních tazích převážně bez omezení. Řidiči by měli jízdu přizpůsobit aktuálním podmínkám i na dálnicích, například na teplické D8 mohou být na vozovce zbytky sněhu.

Podle mluvčího středočeských hasičů Jaroslava Gabriela zasahovali v pondělí jednotky hasičů kvůli déletrvajícímu sněžení u téměř šestinásobného množství dopravních nehod než ve stejný den v letech 2015 a 2014. "Celkem 78 jednotek požární ochrany s 111 hasičskými vozidly zasahovalo 4. ledna 2016 u celkem 58 mimořádných událostí, z toho bylo 35 dopravních nehod," uvedl Gabriel.

Podle policejní mluvčí Markéty Johnové došlo v pondělí k desítkám dopravních nehod, ta nejvážnější se stala u Ovčár na Kolínsku, kde při střetu dvou osobních aut byla těžce zraněna jedna žena. V noci na dnešek se situace zklidnila, ráno nehody opět přibývají. "Jedná se především o nehody bez zranění nebo s lehkým zraněním," uvedla Johnová.