Podle agentury Saba, kterou mají v rukou šíitští povstalci, v Saná letadla zasáhla dům představitele Všeobecného lidového kongresu. Tuto stranu vede exprezident Alí Abdalláh Sálih, jehož lidé bojují na straně šíitů. Z provincie Saada je hlášeno 35 náletů a dva mrtví.

Večer v Saná vybuchla bomba u mešity v centru města. Podle prvních zpráv jsou na místě mrtví a ranění, ale jejich počet není znám. Mešita je poblíž budovy centrální banky a šíité místo obklíčili.

Těžké boje mezi šíity a obránci věrnými prezidentovi Abdar Rabbúovi Mansúrovi Hádímu jsou hlášeny z Adenu. Povstalci tam ostřelovali západní části města a už pátý den útočí na ropnou rafinerii poblíž tohoto přístavu.

Jemenský konflikt má od března podle OSN skoro 3000 obětí. OSN odhaduje, že 80 procent z 21 milionů občanů potřebuje nějaký druh pomoci a 13 milionům lidí se nedostávají potraviny.

Přes zprávy o stále dalších bojích upozornil zmocněnec OSN pro Jemen Ismáíl šajch Ahmad humanitární organizace, aby se připravily na příměří, v němž budou moci do Jemenu dopravit další pomoc. Podobné humanitární příměří se podařilo vyjednat také v květnu. Podle Ahmada vyzval k příměří generální tajemník OSN Pan Ki-mun a je prý možné, že klid zbraní nastane už v pátek.

OSN ve středu přiřadila Jemen k zemím, kde hrozí největší humanitární krize. Ocitl se ve skupině s Jižním Súdánem, Sýrií a Irákem.

Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) dnes zařadila Saná a středojemenské město Šibám s historickými několikapatrovými domy z hliněných cihel k ohroženým památkám světového kulturního dědictví. UNESCO v dnešní zprávě upozornilo, že staré město jemenské metropole bylo boji "těžce poškozeno" stejně jako zahrady ve čtvrti Kásimí. "Velká část oken a zdobených dveří, které jsou charakteristické pro místní architekturu, byla zničena výbuchy nebo poškozena," uvádí se ve zprávě UNESCO. Město Šibám bylo vystavěno v 16. století na skále a UNESCO řadí k ohroženým památkám jeho obvodovou zeď. Město tvoří k sobě natěsnané mnohapatrové domy, kvůli nimž se mu říká pouštní Manhattan.