Zkoušky v Opeře ve Frankfurtu nad Mohanem začnou v polovině ledna, premiéra je plánována na 24. února. "Těším se na spolupráci nejenom s německým týmem, ale také s rakouskou režisérkou Florentine Klepperovou a významným scénografem Borisem Kudličkou," uvedl Briscein.

Jeden z nejobsazovanějších tenoristů V Česku i v zahraničí musí ještě do konce roku absolvovat pravidelná představení opery Ericha Wolfganga Korngolda Mrtvé město, kterou uvádí Komická opera v Berlíně. Nedávno vyšla nahrávka Věci Makropulos, záznam koncertního provedení Janáčkovy opery s Brisceinem a Evou Urbanovou v titulní roli z Národního divadla Ostrava. Briscein také účinkoval ve scénickém znovunastudování opery jazzmana Emila Viklického Oráč a smrt uvedeném 9. prosince v Husově sboru v Olomouci.

Vedle Dalibora ve Frankfurtu nad Mohanem čeká stálého hosta předních tuzemských i světových scén účinkování v operetě Franze Lehára Veselá vdova v Hudebním divadle Karlín připravované ve spolupráci s plzeňským Divadlem J. K. Tyla. Inscenace bude mít v Praze premiéru 24. ledna příštího roku.

Zvládnout pracovni zátěž Brisceinovi pomáhá sport. "Na jednu stranu musím být ve formě, protože pěvcova práce na jevišti je také fyzickou zátěží, ale na druhou stranu se mi nic nesmí stát, protože těžko se mohu objevit na scéně s výronem kotníku z fotbalu," řekl. "Sport pomáhá nejen vyčistit hlavu, ale také udržet figuru. Tenorista často představující milence by měl být štíhlý, navíc sádlo nezpívá," dodal.

Briscein, který v zahraničí zpíval všechny Janáčkovy opery od Japonska po Mexiko a USA, se nedávno stal držitelem Pamětní medaile Leoše Janáčka. Ještě většího úspěchu dosáhl v červnu letošního roku, když se stal držitelem rakouské prestižní divadelní ceny Musiktheaterpreis 2018 v hlavní mužské kategorii, a to za ztvárnění hlavní role v Zemlinského opeře Der Zwerg v rakouském Grazu. "Cena je pro mě důležitá tím, že ji udělují zasloužilí pěvci, není to žádná cena od kritiků nebo kamarádů, uznání od kolegů potěší," podotkl.

Liberecký rodák 25. ledna příštího roku oslaví padesátiny. Jubileum podle svých slov neprožívá. "Nemám s věkem žádný problém. Před lety bychom mluvili o věku, kdy se pomalu odchází, dnes zralí muži nemají žádný limit. Záleží na tom, jak se cítí a jak aktivně žijí, je to individuální," řekl. Narozeniny bude slavit vzhledem k svému pracovnímu vytížení jen se svými blízkými. "Žádné opulentní oslavy nechystám, navíc v té době budu zkoušet Dalibora," dodal.