Majitelka firmy Runway Heels Melody Avecillaová se totiž spojila s inženýry ze Silicon Valley, aby ženám přinesla co největší pohodlí. Majitelky měnitelných lodiček tak mohou vyrazit na obchodní schůzku či večer na koncert veřejnou dopravou, aniž by se bály, že se jim zapíchne podpatek do díry v chodníku. Uživatelsky přívětivé lodičky ocení například také řidičky aut.

Na nápad lodiček "dvoje v jednom" přišla Avecillaová, když byla těhotná a pracovala jako letuška. Bolavé nohy z podpatků ji přivedly na myšlenku obojetných bot. "Nejdřív jsem zašla k obuvníkovi, ale ten nic nevymyslel. Tak jsem navštívila inženýry, kteří sice nevěděli nic o lodičkách, ale společně jsme vymysleli high-tech lodičky," uvedla podle deníku New York Post podnikatelka Aveciallaová.

Uživatelsky příjemné lodičky si ale nebude moci dovolit každá žena. Běžný model bude stát ve Spojených státech 199 dolarů (asi 4300 Kč), model premium se má prodávat za 249 dolarů (zhruba 5400 korun).

Lodičky Runway Heels nejsou první svého druhu, mají ale vylepšenou technologii například oproti lodičkám, které prodává už několik let firma Camileon Heels. Její podpatky se sklápějí ručně bez tlačítka. Dámské boty pařížské luxusní značky Tanya Health se také dají přeměnit z lodiček na pohodlné nízké baleríny, podpatky se ale oddělují a nosí v kabelce.